reizen in Afrika
Beleef een schitterend avontuur!

Onze bestemmingen in Afrika

Ieder land heeft haar eigen bijzondere kenmerken. Dat maakt het reizen ook zo interessant. De landschappen verschillen enorm: van het oerwoud in Oeganda, tot de woestijn in Botswana en de eindeloze vlaktes in Tanzania. Het dierenrijk is fascinerend gevarieerd: de unieke berggorilla's, de grote kuddes, tot de BIG-5 in meerdere landen en de enorme variatie aan vogels qua kleur en geluid. De lodges, met in de avond een kampvuur, liggen prachtig en hebben veelal bijzondere uitzichten. De lokale markten zijn prachtig kleurig en fleurig. Het is een voorrecht om dit soort reizen te mogen maken. Van welke safari ga jij genieten?

Top selectie safari's naar Afrika

individueel
Zambia - Hoogtepunten van Zambia in 3 weken

Zambia - Hoogtepunten van Zambia in 3 weken

De drie mooiste parken van Zambia (South Luangwa, Lower Zambezi en Kafue) in 1 rondreis van 3 weken

Lees verder

individueel
Oeganda - Ontdekkingstocht naar BIG-5

Oeganda - Ontdekkingstocht naar BIG-5

Ontdek bijzonder Oeganda in 16 prachtige dagen.

Lees verder

special
Zuid-Afrika - Wijn, walvissen, wildlife en strand

Zuid-Afrika - Wijn, walvissen, wildlife en strand

Wildlife en strand, een heerlijke combinatie in 18 dagen.

Lees verder

groep
Botswana - kampeer trip langs alle top locaties

Botswana - kampeer trip langs alle top locaties

Groepsreis kamperend door Noord Botswana in 17 dagen

Lees verder

fotografie
Tanzania - Fotosafari Serengeti Kalfseizoen

Tanzania - Fotosafari Serengeti Kalfseizoen

Fotoreis in 9 dagen, strijd om te overleven.

Lees verder

groep
Oeganda - Groepsreis Spectaculair genieten

Oeganda - Groepsreis Spectaculair genieten

Groepsreis in 11 dagen, ontdek 4 prachtige parken.

Lees verder

individueel
Zuid-Afrika - Kruger en Limpopo

Zuid-Afrika - Kruger en Limpopo

Kruger en Limpopo ontspannen special in 14 dagen.

Lees verder

individueel
Tanzania - Stoere safari en zonnig strand

Tanzania - Stoere safari en zonnig strand

Avontuur, zon, zee en ontspanning in 13 dagen.

Lees verder

groep
Botswana - Ruim 50 kampeer safari's voor groepen

Botswana - Ruim 50 kampeer safari's voor groepen

Meer dan 50 kampeer groepssafari's in Botswana

Lees verder

individueel
Zambia - Rondreis in wild Kafue NP

Zambia - Rondreis in wild Kafue NP

Kafue NP, 8 dagen waarin je nog alleen kunt zijn bij wildlife

Lees verder

  Tanzania

  Dit prachtige land staat vooral bekend om zijn wildlife, ongeveer 20% van al het wild in Afrika bevindt zich hier. Er zijn verschillende wildreservaten en Nationale Parken. Bijna alle Afrikaanse wilde diersoorten komen hier voor. Zo leven er onder andere zebra’s, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, krokodillen, giraffes en nijlpaarden. Vele toeristen komen naar dit land om deze dieren te ontmoeten tijdens een safaritocht. In Tanzania ligt de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro met een overweldigende hoogte van 5.896 meter. De machtigste berg van Afrika is dé bezienswaardigheid van het continent en een enorme uitdaging om op te wandelen. Tanzania is een uitgestrekt land (945.000 km², Nederland is 41.600 km²), en beschikt over een rijke bodem. In Tanzania zijn onder andere goud, diamanten, nikkel, steenkool, gas en olie te vinden. Echter, het land heeft geen eigen middelen (financiën) om deze delfstoffen te winnen. De eilandengroep Zanzibar, die ook deel uitmaakt van Tanzania, staat bekend om de mooie stranden en duikplekken. Je kunt er onder andere duiken naar mooie koraalriffen en zwemmen met enorme walvishaaien. Tanzania is Afrika zoals je Afrika verwacht.

  Oeganda

  Het ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel ingesloten door de Democratische Republiek Congo, Kenia, Rwanda, Soedan en Tanzania. De oppervlakte van Oeganda is 236.040 vierkante kilometer. Oeganda is daarmee ongeveer 7 keer zo groot als Nederland. De grens met Tanzania loopt gedeeltelijk door het 34.500 km² grote Victoriameer, dat ongeveer voor de helft van Oeganda is. De hoofdstad is Kampala en in het land leven ongeveer 36 mln mensen. In 1962 werd het onafhankelijk van Groot-Brittannië. Oeganda kent een geschiedenis van zeer veel geweld tijdens de machtswisselingen. Onder het bewind van Amin vielen honderdduizenden slachtoffers. Door interventie van Tanzania moest Amin het veld ruimen. Het landschap van Oeganda bestaat voornamelijk uit plateaus en berguitlopers. Het laagste punt is het Albertmeer: 621 meter. Het hoogste punt van het Mount Stanley-massief is de Margherita-piek met een hoogte van 5.110 meter. De bronnen van de Nijl, die in 1862 bij toeval door de Britse ontdekkingsreiziger John Hanning Speke ontdekt werden, liggen aan het Oegandese deel van het Victoriameer De helft van het Oegandese grondgebied is niet ontgonnen of bebouwd. In het zuidelijk deel van het land bestaat intensieve landbouw. In het veel drogere en minder vruchtbare noorden is er een veel armere vegetatie. In de moerassen rond de meren doet de papyrus het erg goed. Ongeveer 12% van Oeganda's gehele oppervlakte bestaat uit nationale parken en bossen. Het ligt vrijwel op de evenaar en kent weinig verschillen in temperatuur. Hoe hoger hoe koeler en er vallen frequent buien. De variatie aan wildlife is groot. Het is een zeer interessant land om te ontdekken en de vele bijzondere parken te ervaren.

  Botswana

  Een zeer welvarend land doordat het rijk is aan grondstoffen. Zo zijn ze één van de belangrijkste diamant landen. Het is een uitgestrekt land 582.000  km², Nederland is 41.600 km². Dat is 14x zo groot en er leven slechts 2,2 miljoen mensen. Toerisme is ook erg belangrijk voor Botswana. Het is inmiddels samen met Tanzania het best beoordeelde safari land. De focus ligt op kwalitatief hoogstaand en ecologisch georiënteerd toerisme met lage aantallen toeristen. Een voorbeeld hiervan is dat ruim 1/3 van het land bestemd is voor de dieren en er een zeer strikt anti-poaching beleid wordt gehanteerd. Overall maakt dit het wel een exclusieve bestemming. Door zijn enorme omvang is het vrijwel onmogelijk om heel Botswana in één keer te bezoeken. Enkele veel bezochte delen zijn de Okavango Delta waarvan 98% weer verdampt, Moremi, Chobe met zijn vele olifanten, Victoria Falls (net over de grens). Andere delen zoals de zoutpannen Makgadikgadi, de uitgestrekte vlaktes van de Kalahari woestijn, Tuli Block en het ruige Kgalagadi Transfrontier park worden iets minder bezocht, maar zijn zeer de moeite waard. Botswana is vooral heel afwisselend. Ruig, luxe, woestijn, water, veel wildlife, migratie en qua toerisme is er heel veel mogelijk. Botswana, een echte ongerepte wildernis.

  Zambia

  Het heeft meerder namen gehad als Zambië en vroeger Noord-Rhodesië, de officieel naam is de Republiek Zambia, en het grenst aan de Democratische Republiek Congo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Zambia is een onafhankelijke republiek met als belangrijkste economische factor de mijnindustrie (koper). Er zijn bewijzen gevonden dat Zambia reeds 300.000 jaar geleden werd bewoond door mensachtigen. Waarschijnlijk waren Pygmeeënvolken de eerste bewoners van Zambia. In de 18de en 19de eeuw floreerde er een slavenhandel in Zambia. Deze slavenhandel bezorgde de bevolking veel leed. In 1895 werd Zambia 'eigendom' van de British South Africa Company (BSA). In 1924 werd Zambia een Britse kroonkolonie onder de naam Noord-Rhodesië. De Britten introduceerden het systeem van indirect rule (indirect bestuur), dat betekende dat de Britten via de traditionele stamhoofden hun gezag uitoefenden. Toch kregen vooral de blanken het voor het zeggen. De officiële taal in Zambia is Engels. In Zambia worden ruim 70 talen (voornamelijk Bantoe-talen) gesproken. Zambia is officieel een christelijk land volgens de grondwet van 1991 (gewijzigd in 1996), maar er bestaat een grote verscheidenheid aan religieuze tradities. In veel van de syncretische kerken in het land mengen traditionele religieuze ideeën zich gemakkelijk met christelijke opvattingen. De Katholieken vormen de grootste bevolkingsgroep. Daarnaast zijn er ook Anglicanen, de Pinksterbeweging, de Nieuw-Apostolische Kerk (>14% van de bevolking), Lutheranen, Zevendedagsadventisten, Jehova's getuigen en een verscheidenheid aan evangelische denominaties. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Zambia 68% van de bevolking onder de armoedegrens. Geologie: lengte landgrenzen: Angola 11.10 km, Botswana enkele tientallen meters, Congo-Kinshasa 1.930 km, Malawi 837 km, Mozambique 419 km, Namibië (Caprivi) 233 km, Tanzania 338 km, Zimbabwe 797 km,  er is geen kustlijn, het land is een binnenstaat. Hoogste punt: Mafinga Hills 2.301 m. Laagste punt: Zambezi rivier 329 m. Grootste rivieren: Zambezi, Kafue, Luangwa. Delfstoffen: steenkool, zilver, koper, zink, uranium, lood, kobalt. Toerisme is in opkomst, de voorzieningen zijn goed, maar redelijk beperkt. 

  Zuid-Afrika

  Het heeft sinds de zeventiende eeuw een rijke koloniale geschiedenis. In 1652 kwamen de Nederlanders die op de Kaap een verversingspost voor de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) stichtten. Na anderhalve eeuw van Nederlandse kolonisatie werd de Kaapkolonie overgenomen door het Verenigd Koninkrijk. Zuid-Afrika is een land met diverse bevolkingsgroepen en elf officiële talen, waaronder het aan het Nederlands verwante Afrikaans. Zuid-Afrika is een uitgestrekt land (1.219.912  km², Nederland is 41.600 km²) met daarin vele bodemschatten. Door zijn enorme omvang is het onmogelijk om heel Zuid-Afrika te bezoeken. Ook hier zullen vele keuzes gemaakt moeten worden. Enkele veel bezochte delen zijn Kruger Park en omgeving, Panorama route, Tuinroute, Kaapstad en omgeving, Elephants Coast. Maar een klein uitstapje naar Eswatini (voormalig Swaziland), of Botswana hoort ook zeker tot de mogelijkheden. Zuid-Afrika heeft zoveel te bieden: wildlife, sealife, cultuur, sportieve activiteiten, heerlijk eten met bijbehorende wijn, zon, zee, strand, … Zuid-Afrika, het meest toegankelijke land van Afrika!

  leeuw tijdens rondreis in Botswana
  buffels in Zambia
  chimpansee in Oeganda
  sunset Tanzania
  Iedere klant zijn persoonlijke safari!

  Onze safari bestemmingen

  Dit is een kaart van onze bestemmingen

  Waar gaat jouw safari naar toe?

  Tanzania: verbazingwekkend indrukwekkend

  Tanzania: verbazingwekkend indrukwekkend

  Oeganda: de onbekende parel van Afrika

  Oeganda: de onbekende parel van Afrika

  Botswana: prachtig kleurrijk en gevarieerd

  Botswana: prachtig kleurrijk en gevarieerd

  Zambia: ruig, ongerept en verfrissend

  Zambia: ruig, ongerept en verfrissend

  Zuid-Afrika: bekend en toch verrassend

  Zuid-Afrika: bekend en toch verrassend

  Africa Wildlife Safaris

  Telefoon
  Frank Sies:+31 6 365 362 29 
  Koert Meijer:+31 6 512 484 98 

  E-mail

  KvKnummer
  68747691

  Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke.

  Africa Wildlife Safaris
  © Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design