busanga plains camp Kafue
De drie mooiste parken van Zambia in een rondreis van 3 weken

Zambia - Hoogtepunten van Zambia in 3 weken

Met recht een verre reis. Deze rondreis naar Zambia laat je echt alles zien wat je kan bedenken. Het waterrijke Lower Zambezi, het vele wildlife in Sout Luangwa en de rust in Kafue. En je kunt ook dieren zien die je anders niet zo snel tegenkomt zoals Sable, Roan, Lechwe, Puku, wilde honden, aardvarken, stekelvarken en nog veel meer.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Dit is een verre reis die je niet snel zult vergeten. Je gaat in drie weken tijd de drie mooiste Nationale Parken van Zambia bezoeken. En alledrie hebben ze iets bijzonders, hun eigen karakter. In Lower Zambezi staat de rivier centraal en deze ga je uitgebreid bezoeken. In South Luangwa heb je natuurlijk ook een rivier, maar zijn de ontmoetingen met het wild toch wel heel bijzonder. En in Kafue geniet je van de rust, de stilte. Waar kan je nog echt alleen zijn? In Kafue! 

  Al onze individuele reizen zijn aan te passen aan jouw wensen. 

 • Het programma van dag tot dag

  Dag 1 - 6: Na je internationale vlucht doe je die dag even niks meer. De tweede dag rij je vanuit Lusaka naar Lower Zambezi om hier 4 nachten buiten het NP te overnachten. Dit is wel een zeer spectaculair en avontuurlijke optie. Op dag 3 ga je namelijk met jouw kano en gids voor 2 dagen op pad, waarbij je 1 nacht in een tent slaapt op het eiland Buffalo Bean. De vijfde dag ga je met de auto het Lower Zambezi park in. Op dag 6 vlieg je naar South Luangwa.

  Op verzoek kan de kanotocht uitgebreid worden met 1 of 2 extra dagen, waarbij je natuurlijk weer met je tent onderweg blijft overnachten. Een of meer dagen extra het NP in kan natuurlijk ook. 

  Dag 6: Na je aankomst in South Luangwa ga je even acclimatiseren in je lodge, Track & Trail River Camp. Genietend van een goede maaltijd, een lekker drankje en een mooi uitzicht op de rivier.

  Dag 7 - 10:  Je hebt hier 1 rustdag (zelf te bepalen wanneer) en 3 dagen lang 2 gamedrives per dag van ieder ongeveer 4 uur. Het mooie is hier dat je tot 's-avonds 8 uur het park in kan. Na je sundowner kan je dus op zoek naar de nachtdieren, zoals het stekelvarken, de serval of de honeybadger. En natuurlijk worden de roofdieren actief. Het spotlight gaat mee, dus je kunt het goed zien.

  En vergeet niet de fotohide te bezoeken. Elke dag komen hier olifanten, antilopen en andere dieren even van het water genieten. Een unieke kans om van zeer dichtbij deze dieren te bewonderen en ook nog eens vanuit een fotografisch (laag) uitstekend standpunt.

  Dag 11: Je reist naar Nsefu area in South Luangwa naar Zikomo. Dit gedeelte van het park is relatief dicht bij, maar toch zul je weer hele andere landschappen gaan zien.

  Dag 12 - 13: Zikomo camp, je lodge voor de komende 2 dagen, staat er om bekend dat er op het vlakke terrein voor de deur regelmatig een jacht plaatsvindt. Ga jij dit ook meemaken? En natuurlijk ga je weer enkele mooie gamedrives doen op zoek naar bijzondere belevenissen.

  Dag 14: Nationale vlucht naar Lusaka en daar overnacht je 1 nacht.

  Dag 15:  Meet & Greet op Kenneth Kaunda International Airport (of een andere locatie in Lusaka) met je persoonlijke transfergids. Transfer naar Mukambi Safari Lodge voor een theepauze en een namiddag activiteit. Er is keuze uit onder meer een boottocht bij zonsondergang, of een gamedrive in het nationale park, of ontspan in de lodge met een duik in het zwembad, of een massage. Diner en overnachting in Mukambi Safari Lodge.

  Dag 16 - 17: Gamedrive van Mukambi Safari Lodge naar Fig Tree Bush Camp. Brunch gevolgd door een theepauze en een namiddag activiteit. Diner en overnachting in Fig Tree Bush Camp. De volgende dag een gamedrive, of een wandelsafari in Kafue National Park. Als alternatief neem je een duik in het zwembad, of je rust een middagje uit in de hangmat met uitzicht op de lagune.

  Dag 18 - 20: Een verlengde gamedrive naar de Busanga Plains. Let onderweg eens op of je de velden ziet met honderden termieten heuvels. En heel bijzonder gezicht. En tijdens de reis heb je al kans om een kudde te zien van wel 20 tot 30 sable antilopen. Ze zijn herkenbaar aan hun zeer indrukwekkende gewei. Brunch gevolgd door een theepauze en een namiddag gamedrive. Diner en overnachting in Busanga Plains Camp. Activiteit op dag 6 en 7 met keuze uit een gamedrive, of een wandelsafari op de vlaktes van de Busanga Plains. Ga zeker eens een uurtje op de lounge set zitten boven in de boom en staar eens over de vlaktes. Of in de avond als de Melkweg zich ontvouwd.

  Dag 21: Een gamedrive van Busanga Plains Camp naar Mukambi Safari Lodge. Brunch gevolgd door een theepauze en namiddagactiviteit. Er is keuze uit onder meer een boottocht bij zonsondergang, of een gamedrive in het nationale park, of ontspan in de lodge met een duik in het zwembad, of een massage. Diner en overnachting in Mukambi Safari Lodge.

  Dag 22: Afhankelijk van je reisschema kun je in de ochtend nog een laatste ​​gamedrive of een wandelsafari in het Kafue National Park doen, of de ochtend doorbrengen op de rivier tijdens een vis excursie of met een bezoek aan onze Community School. Of geniet je nog even van een massage? Later staat het onvermijdelijke vertrek naar Lusaka met privévervoer voor de deur.

 • Prijzen & Data

  Data

  Omdat het een individuele rondreis betreft zijn er geen vaste data. Je gaat wanneer jij dat wilt. Maar omdat het park niet altijd volledig bereikbaar is kun je deze rondreis alleen maken van 1 juli t/m 31 oktober.

  Prijzen

  Prijs 2020 9.199 USD per persoon

  Onze reizen zijn voorbeeld reizen. Ze zijn aan te passen aan jouw wensen qua locatie, seizoen, duur, activiteiten et cetera, daarom is de genoemde prijs een richtprijs. Bij een andere groepssamenstelling gelden er gedifferentieerde prijzen. Voor kinderen kunnen er kortingen van toepassing zijn.

  Prijs: vanaf $9199,- dollar p.p. (€7666,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Alle accommodaties en transfers
  • nationale vluchten
  • Alle maaltijden (transfer, eerste en laatste dag kunnen afwijken ivm vliegtijden)
  • Toegang tot de parken, water tijdens gamedrives
  • Alle georganiseerde activiteiten

  Exclusief

  • Internationale Vlucht(en)
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen/medicijnen
  • Drank (alcoholisch en fris)
  • Optionele activiteiten
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
carmine bee-eater close-up
relaxen aan de rivier in een hangmat
privé boot safari Kafue
wilde hond kijkt in de verte

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design