olifanten in Afrika
Met een gerust gevoel op safari!

Big 5 garantie

Zonder zorgen op reis, dat wil je toch graag?

Nee, we geven geen garantie dat je de Big 5 gaat zien. Maar wij hebben onze eigen Big 5 en die gaan over zekerheden, garanties en natuurbehoud:

  1. Garantiefonds GGTO - beschermt jou tegen ons faillissement
  2. Calamiteitenfond - beschermt jou tegen de gevolgen van calamiteiten op jouw bestemming
  3. branchevereniging VvKR - waardoor je zeker weet dat wij voldoen aan diverse voorwaarden
  4. AON aansprakelijkheidsverzekering - waardoor je een vergoeding kunt krijgen mocht er iets mis gaan tijdens jouw reis
  5. Behoud van Flora & Fauna - waarmee je de natuur en de dieren in Afrika ondersteunt

1 - Garantiefonds GGTO

Africa Wildlife Safaris is aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij een van de aangesloten touroperators dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek, maar ook tijdens de reis. Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens het verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen (uiteraard alleen indien de reiziger de terugreis ook geboekt heeft bij Africa Wildlife Safaris).

Africa Wildlife Safaris brengt haar reizigers voor deze garantieregeling € 9,00 per persoon per boeking aan klantenbijdrage in rekening. 
Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. Het bedrag staat separaat op de factuur vermeld. Zie voor meer informatie: GGTO

2 - Calamiteitenfonds

Africa Wildlife Safaris is aangesloten bij het Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in het programma gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat de consument die deelneemt aan een door Africa Wildlife Safaris georganiseerde reis:

  • (een deel van) de reissom terugkrijgt indien Africa Wildlife Safaris de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien Africa Wildlife Safaris als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen, of indien de reiziger vervroegd gerepatrieerd moet worden. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Het Calamiteitenfonds vraagt een klantbijdrage per boeking (vanaf 2017: € 2,50), het bedrag staat separaat op de factuur vermeld. Africa Wildlife Safaris draagt zorg voor de afdracht. Voor meer informatie: https://www.calamiteitenfonds.nl/.

3 - VvKR

De afkorting VvKR staat voor Vereniging van Kleine Reisorganisaties. De aangesloten leden hebben hun krachten gebundeld met als motto: "samen sterk". Africa Wildlife Safaris is lid van deze brancheorganisatie. De VvKR stelt: "De aangesloten reisspecialisten onderscheiden zich door hun betrokkenheid en expertise. Deze ervaringsdeskundigen staan voor een persoonlijke benadering en zijn gericht op kleinschalig toerisme met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen. Klanten reizen in kleine groepen, of op individuele basis en overnachten in vaak authentieke accommodaties op unieke locaties. Alle bij de VvKR aangesloten reisorganisaties bieden een vorm van reisgarantie op hun pakketreizen, zoals de STO, GGTO en/of SGR/SGRZ garantieregeling. Dit wil zeggen dat je als consument verzekerd bent dat je de vooruitbetaalde reisgelden volledig terugkrijgt, als de touroperator waar je jouw reis hebt geboekt onverhoopt failliet gaat. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis bij één van de aangesloten leden kunt boeken!" Kijk voor meer informatie op de website van de VvKR: https://www.vvkr.nl/

4 - AON aansprakelijkheidsverzekering

Reisorganisatoren zijn verantwoordelijk voor alle dienstverleners die zij inschakelen bij de reis. Voor jou als reiziger wel zo prettig, want die hoeft maar een partij aansprakelijk te stellen. Ook al treft ons als reisorganisator geen enkele blaam, een fout van een door ons ingeschakelde partner, kan ons duur komen te staan. Deze verantwoordelijkheid vloeit voort uit de Wet op de Reisovereenkomst.

Aon Nederland, risicoadviseur en assurantiemakelaar, heeft een complete oplossing voor het verzekeren van het aansprakelijkheidsrisico van touroperators. De verzekering die Aon aanbiedt voldoet volledig aan de vereisten die de VvKR aan haar leden stelt. En natuurlijk heeft Africa Wildlife Safaris deze verzekering ook afgesloten.

5 - Behoud van Flora & Fauna

Goede doelen

Elke reiziger bij Africa Wildlife Safaris boekt mag 1 van onze 3 goede doelen die wij steunen uitzoeken.

  1. SPOTS - Deze stichting zet zich in voor het behoud van de grote katten. Als je voor hen kiest gaat er een donatie van 25€ naar hen toe en wordt jij 3 maanden adoptieouder van 2 cheeta's.
  2. PDC - De stichting Painted Dog Conservation zet zich in voor het behoud van de ernstig bedreigde wilde honden. Ook hier gaat er een donatie van 25€ naar hen toe en word jij adoptieouder van Vitesse een in 2023 geboren wilde hond.
  3. Just Diggit - Just Diggit zet zich in voor het vergroenen van het Afrikaanse land door bunds (soort halve manen van aarde die het water vasthouden) te graven. Kies je voor hen dan worden er op jouw naam 3 bunds gegraven.

CO2 positief vliegen

Als je er voor kiest om jouw CO2-uitstoot te compenseren via Trees for All (wat wij voor jou regelen) dan plant je een aantal bomen waarmee je de CO2-uitstoot compenseert. Wij verhogen het aantal bomen met 2 waardoor je de wereld weer iets groener achterlaat dan voor jouw reis.

Steun lokale bevolking

Wij werken al jaren samen met enkele lokale partners. Zij hebben vrijwel allemaal alleen maar lokale gidsen en lokale mensen in dienst. Deze mensen onderhouden vaak grote families waaronder ook opa's en oma's, broers en zussen, etc. Tevens steunen diverse partners lokale projecten zoals scholen, studiefondsen, weeshuizen, etc. Dus door bij ons te boeken steun je ook de lokale bevolking.

Voldoende vertrouwen in ons om te komen praten over een rondreis door zuidelijk of oostelijk Afrika? Kijk hier voor onze bestemmingen of neem contact met ons op via ons contactformulier of bel direct met Frank op 0031 - 6- 365 362 29.

luipaard naar je toelopend
Ondergaande zon in Botswana
Leeuwen in de schaduw van jouw auto
Slurf olifant close-up
Veiligheid en zekerheid zijn goed geregeld

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design