fotografie reizen
Fotografie reizen - Anders kijken

Fotografie reizen

Met een klein gezelschap gelijkgestemden op fotografie vakantie is een heel bewuste keus. Dan is er begrip om samen te wachten voor een goed 'shot' en kunnen ervaringen worden gedeeld. De gidsen zijn gewend om met fotografen te werken. Ze kennen de mooie plekken en weten het wild meestal te vinden. Is het niet vandaag, dan is het wel morgen, al zijn garanties niet te geven.

De gehele fotografie reis is er een ervaren fotograaf aanwezig. Hij begeleidt de voor- en nabespreking van de safaridagen en is overdag aanwezig voor gevraagd en ongevraagd advies. Doel is om van elkaar te leren, als fotograaf te groeien, uiteraard om unieke ervaringen op te doen en met schitterende foto's thuis te komen!

Doelgroep

Onze fotografiereizen in Afrika zijn geschikt voor alle natuurliefhebbers en (amateur) fotografen. De bestemmingen hebben allemaal bijzondere landschappen en specifieke wildsoorten en zorgen steeds voor nieuwe uitdagingen. Wildlife en fotografie zijn onze passie en mede daarom zijn we ook met de fotoreizen gestart.

Kwaliteit

Je reis is uitstekend verzorgd: van het programma, tot je ontbijt, de lunch en je diner. Je hebt een eigen douche en toilet per goed ingerichte kamer of tent. De kamer of tent deel je met een andere fotograaf. De wagens en gidsen zijn van uitstekende kwaliteit.

Informatie en service

Je ontvangt informatie over je paspoort, visum, veiligheid, hygiëne, een voorbeeld paklijst en uiteraard advies over de fotografiemateriaal. En we beantwoorden alle vragen die je hebt.

Fotograferen in Afrika

Fotograferen op onze bestemmingen is niet altijd makkelijk. Je bevindt je ongeveer op de evenaar, dat betekent dat de zon hoog aan de hemel staat en het licht hard is. Zonsopgang en zonsondergang gaan snel; de 'gouden uren' zijn prachtig, maar korter dan bij ons in Europa. Belangrijk is om zeer regelmatig de instellingen van je toestel te controleren. Ieder uur is het licht (en de schaduw) anders. Een landschapsfoto om 13.00 uur is een lastige opgave.

Ken je toestel

Het is verstandig om je toestel goed te kennen en bij voorkeur al de nodige foto's te hebben gemaakt. Op stap met een nieuwe camera is bijna vragen om vertwijfeling bij lastige omstandigheden. Snel kunnen schakelen tussen de instellingen en weten wat de consequenties zijn van je keuzes, is essentieel. En dan nog zullen lang niet alle foto's lukken, omdat de koningskraanvogel net beweegt, of er wat gras voor de ogen van de leeuw waait. Ben je echter voorbereid, dan is de kans op succes aanzienlijk groter. Dan geniet je thuis nog steeds van je safari! Het is een waardevolle herinnering voor de rest van je leven.

Ben je toe aan een uitdaging? Bel of mail ons.

luipaard Botswana
pelikanen Tanzania
Olifanten Tanzania
bijeneter Oeganda
Foto reizen - Anders kijken, meer zien

Alle fotografie reizen

fotografie
Tanzania - Fotosafari Serengeti Kalfseizoen

Tanzania - Fotosafari Serengeti Kalfseizoen

Fotoreis in 9 dagen, strijd om te overleven.

Lees verder

fotografie
Zambia - Fotoreis South Luangwa - Mfuwe en Nsefu

Zambia - Fotoreis South Luangwa - Mfuwe en Nsefu

Fotoreis in 9 dagen, anders kijken en meer zien.

Lees verder

fotografie
Oeganda - Fotoreis Prachtige landschappen en wildlife

Oeganda - Fotoreis Prachtige landschappen en wildlife

Fotosafari in 11 dagen, samen leren door te doen.

Lees verder

fotografie
Tanzania - Fotosafari Crossings en meer

Tanzania - Fotosafari Crossings en meer

Fotoreis in 9 dagen, anders kijken en meer zien.

Lees verder

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 
Koert Meijer:+31 6 512 484 98 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design