informatie safari / rondreis Tanzania
Alle info over een safari in Tanzania

Alle informatie voor een safari / rondreis in Tanzania

Hieronder vertellen we je meer over15 onderwerpen die van belang zijn bij het plannen van een safari naar Tanzania, met of zonder een strandvakantie. Of je nou op zoek bent naar familie safari, een combinatie van safari en een strandvakantie, de mooiste parken van Tanzania of waar je de Big5 kunt vinden. Je vindt het hieronder. Mis je iets? Laat het ons weten, we helpen je graag verder.

1. De beste en mooiste Nationale Parken van Tanzania

Tanzania bezit een aantal van de beroemd­ste safari parken ter wereld. Er zijn verschillende mogelijkheden om een mooie rondreis door Tanzania te maken waarbij de kans groot is dat je hier oog in oog komt te staan met de meest indrukwekkende dieren van bijv. de big five en nog veel meer. In het noorden zijn dat o.a. de Ngorongoro krater, Serengeti, Tarangire, Lake Manyara . Dit is waar ongeveer 95% van de toeristen naar toe gaan. In het zuiden heb je o.a. Neyrere (voorheen Selous), Ruaha en Mikumi. Naar deze parken gaan veel minder toeristen. In het westen heb je o.a. Katavi en Gombe Stream Nationaal Park. In de verkiezingen van de beste en mooiste safariparken van Afrika heeft Tanzania 4 parken in de top-20 staan. Iets lager staat Tarangire NP die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met top parken.

1. Serengeti is Maasai voor ‘eindeloze vlakte’. Als je het park binnenrijdt, vraag je je af waar al die dieren zich verstoppen, want je ziet alleen maar lege vlakte om je heen. Maar zodra je dieper de Serengeti binnendringt, komt het park tot leven. 100% kans dat je hier leeuwen, luipaarden en cheeta’s tegenkomt.

2. Wil je de Big Five in één dag zien? Bezoek dan de Ngorongoro-krater. Deze krater werd gevormd toen miljoenen jaren geleden een grote vulkaan uitbarstte en instortte. Je daalt vanaf de rand van de vulkaan met je 4x4 de krater in, ruim vijfhonderd meter naar beneden. Op de bodem leven talloze diersoorten, van grote kuddes buffels en zebra’s tot hyena’s en de zwarte neushoorn, een zeldzaamheid in Tanzania.

3. Het Tarangire National Park staat bekend om zijn grote dikke Baobab bomen en grote kuddes olifanten, zebra’s, wildebeesten, gazelles, struisvogels, giraffes en nog veel meer andere dieren. Dit park wordt door de meeste bezoekers aan Tanzania vooraf onderschat. Het is bij gidsen een van hun favoriete parken.

4. Het Selous Game Reserve is het grootste nationale park van Afrika en wordt nog weinig bezocht. Hier vind je zwarte neushoorns, grote kuddes olifanten (bijna de helft van de complete olifantenpopulatie van Tanzania leeft hier), giraffen, krokodillen en nijlpaarden. En een van de weinig parken waar je een boottocht kunt doen en talrijke vogels kan spotten in alle kleuren en maten.

5. Het Ruaha National Park wordt net als het Selous Game Reserve nog weinig bezocht door toeristen. Dat komt grotendeels door de afgelegen locatie in het zuidwesten van Tanzania. Ruaha staat bekend als één van de meest spectaculaire parken van Tanzania. Het is nog echt een wildernis, met ruige landschappen en de Ruaha-rivier, waar je volop dieren kunt spotten. Jagende leeuwen, luipaarden, cheeta’s, jakhalzen en wilde honden.

2. Rondreis in Tanzania (en Zanzibar)

1. De meest gebruikte rondreis (of safari route) is in het noorden. Je bezoekt de safari hoofdstad Arusha, Lake Manyara, Tarangire, de Serengeti en de Ngorongoro crater. Eventueel kan je nog Arusha NP of Lake Natron (miljoenen flamingo’s) toevoegen. Volg je deze route dan beleef je gegarandeerd een indrukwekkende safari.

2. Heb je speciale wensen of ben je al eerder in Tanzania geweest? Boek dan een zuidelijke route. Hier vind je Selous, Ruaha en Mikumi. Je ogen worden op de route uitgedaagd om het wildlife te spotten, deze gebieden zijn namelijk dichter begroeid. Maar als je wild ziet is het om op sommige plekke toegestaan off-road te gaan. Ooit wel eens een drinkende giraffe gezien terwijl je zelf op het water bent? Of een vissende fish eagle? Door Selous loopt een rivier waar je de safari per boot kunt vervolgen. Een echte aanrader.

3. In het westen vind je Gombe NP en de Mahale Mountains waar je oog in oog komt te staan met chimpansees. Gombe was de locatie waar Dr. Jane Goodall haar interna­tionaal hooggeprezen onderzoeken naar de chimpansees verrichte. Verwacht hier geen grote aantallen dieren. Het is zeer dichtbe­groeid. Deze 2 parken kun je goed combineren met het grasland-park Katavi. Hier spot je nog weinig toeristen (slechts enkele honderden per jaar) waardoor je nog echt alleen het wildlife kunt zoeken. Nadeel is wel dat het kostbaar is om er naartoe te vliegen. Ernaartoe rijden is bijna niet mogelijk. De moeilijke bereikbaarheid maakt het weinig bezocht en dus uniek maar ook prijzig.

4. En dan is er nog een vierde mogelijk­heid: een rondreis door Tanzania en Zanzibar (of 1 van de andere eilanden). Kies een safari route en eindig je safari in Tanzania met een strandvakantie op een van de eilanden voor de kust van Tanzania: Zanzibar, Mafia, Pemba, Pangani. Je kunt snorkelen naar koraal, zwemmen met dolfijnen en bijzondere culturele uitstapjes maken. Je kunt ook aan de kust van het vaste land verblijven onder de rook van Dar es Salaam.

3. Hoeveel dagen duurt een safari in Tanzania?

Veel mensen gaan een week of 2 op safari en vaak voegen zij aan de safari een strandvakantie toe of een paar dagen relaxen. Tel je die laatste dagen dan mee? Voor deze blog kijken we alleen naar de safari dagen. De verlenging van de rondreis op het strand of op een mooie locatie laten we even buiten beschouwing.

Het belangrijkste bij een safari is dat je er de tijd voor neemt. Je kunt beter 3 parken op je gemak bezoeken, en dat betekent een dag of 3 per park, dan 5 parken heel kort. Een safari is geen afvinklijst. Juist als je de tijd hebt, de rust hebt dan ga je de mooiste avonturen beleven, de mooiste herinneringen maken.

Ga je wel voor meer parken in een korte tijd dan moet je er rekening mee houden dat je soms pas in de schemering aankomt en de volgende ochtend in het donker alweer vertrekt. Hoe de lodge er dan uitziet weet je niet en je leeft dan echt uit je koffer.

Je kan niet echt zeggen hoeveel dagen je op safari moet gaan. Een safari van 7 dagen kan net zo mooi zijn als een rondreis van 2 of 3 weken. De vliegreis naar Tanzania kost ergens tussen 650 en 1000€. Dus om maar een paar dagen te gaan is zonde van het geld van je vlucht. Dus ongeveer 7 dagen is wel het minimale. Bepalend daarna is hoeveel tijd je hebt en wat je budget is. Als je dit weet dan kun je bepalen welke parken je op je gemak kunt gaan bezoeken. Wat is dan de meest logische route om te kiezen? Op die manier kan je een rondreis door Tanzania samenstellen die past bij jouw situatie.

De meeste van onze klanten gaan zo’n 8 tot 12 dagen op safari en bijna iedereen gaat aansluitend 4 tot 7 dagen op strandvakantie.

4. Wat kost een safari in Tanzania?

Er wordt nog wel eens gezocht op ‘budget safari’ of ‘goedkope safari’. Maar een safari zal nooit echt heel goedkoop zijn. De vliegreis kost al zo’n 600 tot 1100 euro en daarna komt de safari en eventuele verlenging op het strand er nog bij.

Maar de prijs van een safari kan enorm variëren. In ons e-book kan je alle variabelen in detail teruglezen. Heb je daar interesse in, laat het ons weten op . De belangrijkste variabele is wel of het een selfdrive, een groepsreis of een individuele rondreis met gids / chauffeur is. Wij zijn er van overtuigd dat deze laatste variant in Tanzania de beste prijs-kwaliteitverhouding oplevert. Met een goede gids ga je zoveel meer beleven als dat je alles zelf moet doen of afhankelijk bent van wat de groep wilt.

De safaridagen zijn de duurste dagen. In Tanzania kost de entree tot een Nationaal Park al gauw 60 tot 85$ pp en wil je de Ngorongoro krater in dan komt daar nog eens 295$ voor de auto bij.

Overnachtingen in een Nationaal Park kunnen ook aardig oplopen. Dit komt door de grote afstanden voor de leveranciers en de vergunningen voor het camp of lodge.

Een afsluitende strandvakantie, een rustdag na aankomst of een dagje cultuur is daarentegen relatief goedkoop.

En voor alle locaties geldt dat er altijd zeer exclusieve varianten zijn tot duizenden euro’s pppn.

Wij adviseren vrijwel altijd om te kiezen voor 3 tot 3,5 sterren en als er daartoe behoefte is, bv bij een huwelijksreis, om dan op enkele plekken (strand) iets luxer te gaan. En laten we wel zijn, in de parken ben je om het wildlife te ontdekken. Met 3 tot 3,5 sterren ben je verzekerd van een goed bed, hygiënische locatie en lekker eten. Je gids zorgt voor de avonturen overdag.

Bij een individuele safari moet je voor een safari dag met 2 personen rekening houden met een totaalbedrag van zo’n 350 tot 550€ pppn, e.e.a. afhankelijk van het seizoen, de locatie van je camp / lodge en het park. Deze prijs is inclusief overnachting, entree, gids met auto, Flying doctors, alle maaltijden en water gedurende de dag. Als er 4 of meer mensen in de auto zitten zal de prijs zo’n 15 tot 20% lager zijn.

Voor een rustdag na aankomst of een strandvakantie zijn de prijzen veel lager. Voor 75 tot 200€ pppn zijn er schitterende locaties te boeken. Bij een strandvakantie komt er nog wel een vlucht bij naar het eiland. Afhankelijk van je vertrekpunt kost dit zo’n 300 tot 600€.

5. Op safari in Tanzania met kinderen

Tanzania is een prima safariland voor kinderen. De wegen zijn relatief goed, de afstanden zijn vrij kort en de temperaturen niet extreem.

Een nadeel is wel dat er in Tanzania t.o.v. andere landen relatief veel gamedrives gedaan worden waarbij kinderen dus veel ‘verplicht’ worden om in de auto te zitten. Natuurlijk zijn er wel activiteiten mogelijk maar in de parken zelf is dit beperkt.

In Tanzania kan je bij ons van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een gamedrive doen en wij vinden dat fantastisch. Maar voor kinderen is het vaak te lang. In dat geval kan het handig zijn om een lodge / camp te boeken in het park. Op die manier kan je aan het einde van de ochtend terug naar je kamp, even opfrissen en een spel gaan doen, lekker eten en als je het slim aanpakt zorg je ervoor dat er een zwembad bij is. In de vroege middag ga je dan nog een keer voor een uur of 4 op pad. Je mist dan de heetste uren en dan is er het minste te zien. Dus de schade is beperkt.

Hou wel in de gaten dat dit alleen kan als je een camp / lodge in het park hebt. In Tanzania heb je ‘single entree fee’ en dat betekent dat je 1x per dag naar binnen mag. Als je bovenstaande doet terwijl je buiten het park verblijft dan zul je in de middag nogmaals de entree fee moeten betalen.

Tegenwoordig zijn er ook auto’s met wifi in de wagen. Maar of dat nou de bedoeling is van een relatief dure rondreis als een safari ……?

6. Wildlife in Tanzania

De big five is een mogelijkheid om te zien in Tanzania. De olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. Maar de neushoorn is erg lastig. Er zijn er enkele tientallen in de Ngorongoro krater maar daar zie je ze meestal op grote afstand. In de Serengeti zijn er ook enkele maar die worden zelden gezien. Verder zijn de giraf, nijlpaard, zebra, gnoes, cheeta, hyena en wild hond er ook te vinden. Qua grote aantallen wild is met name het noorden van Tanzania een van de beste locaties. Wat Africa Wildlife Safaris betreft zelfs de allerbeste.

In de Serengeti heb je de migraties van de gnoes en zebra’s. Dit is een gebeurtenis die het hele jaar door plaatsvindt. Het zijn ongeveer 1,5 miljoen gnoes en zebra’s die vanuit oerinstinct op zoek gaan naar verse graslanden om te overleven. Van juli t/m september steken ze daarvoor de Mara rivier over dat de specta­culaire beelden kan opleveren die men vaak op tv ziet. Eenmaal aan de overkant verblijven zij enige tijd in Kenia om daarna weer terug te keren naar Tanzania via het oosten van de Serengeti.

In het westen zijn 2 kleine parken waar chimpansees leven, Gombe en Mahale.

En ga jij ook de wat minder gezochte dieren zien? Als je goed zoekt ga je ze zeker vinden:

 

Small-5

 • red billed buffalo weaver (vogel)
 • ant lion (mier)
 • leopard tortoise (schildpad)
 • rhino beetle (kever)
 • elephant shrew (muis)

Ugly-5

 • hyena
 • wildebeest (gnoe)
 • gier
 • wrattenzwijn
 • maraboe

7. Vogels in Tanzania

Er zijn ongeveer 1100 verschillende vogelsoorten in alle kleuren en maten. Hiervan zijn enkele honderden soorten migrerend. Zij zijn er van november tot april. Een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Er zijn vooral bij het water zoveel vogels dat je niet weet waar je moet kijken.

Goede plekken om te bezoeken voor vogels zijn:

 • Lake Manyara – Enorme hoeveelheden vogels doordat er altijd water is. In sommige jaargetijden zijn er heel veel flamingo’s en pelikanen. Daarnaast zijn er enorme troepen bavianen, enkele honderden, tree climbing lions en hele donkere giraffes.
 • Lake Natron – Een zoutmeer met miljoenen flamingo’s. Lake Natron ligt aan de voet van de nog actieve vulkaan Ol Donyo L’Engai (2978 m).
 • Selous – Een boottocht op de rivier laat je een hele andere kant van een safari zien. Dieren zien vanaf het water is al bijzonder maar het aantal vogels is fenomenaal: een vissende fish eagle, pel’s fishing owl, bee-eaters, kingfisher en ga zo maar door.
 • Bij Lake Victoria zijn er nog enkele kleinere parken waar je veel vogels kunt zien.

8. De beste tijd om naar Tanzania te gaan

De meeste dieren zie je tijdens de droge periode van juni tot en met oktober Het water is schaars en al het wildlife verzamelt zich bij de rivieren, meren en poelen. Hoe later je gaat in deze periode des te schaarser het water wordt. Dan is er ook meer vegetatie opgegeten of dor geworden waardoor je meer kan zien. Dit vergroot je kansen op het spotten van wild.

De meeste regen valt in de periode maart tot en met mei. Daarna staat de natuur staat in bloei en het wildlife is verspreid over de vlaktes. Maar dat betekent ook dat het groen is, er bloemen zijn en veel dieren jongen krijgen.

Januari en februari worden honderdduizenden wildebeasts kalveren geboren in de Serengeti. Ideale prooi voor de roofdieren.

Juli t/m september zijn de drukste maanden. Als je meer gesteld bent op rust en dat je alleen wilt zijn als je iets gespot hebt, kun je weer beter buiten die periode gaan.

En buiten het hoogseizoen zijn de prijzen iets lager.

Zo heeft iedere periode wel iets moois te bieden en wordt de beste periode voor een groot deel ook bepaald door wat je zelf wilt zien of meemaken.

9. Weer en klimaat in Tanzania

De dag temperatuur is tussen de 20 en 30 graden. s ’Nachts en in de vroege ochtend kan het behoorlijk fris zijn het is dan tussen de 10 en 15 graden. Safari in Tanzania is het hele jaar door mogelijk.

Januari

Na de korte regentijd is alles heerlijk fris. De gnoes zijn nu in het zuidoostelijke deel van de Serengeti. Soms zo ver naar het zuiden dat we ze niet kunnen spotten. Alle andere dieren zijn er wel, dus genoeg om te zien.

Februari en maart

Dit is de beste periode om de oostzijde van de Serengeti te bezoeken. In deze periode krijgen de gnoes massaal kalfjes, enkele honderddui­zenden.

April en eerste helft van mei

In deze periode valt normaliter de lange regentijd, wat niet betekent dat er geen safari kan worden gemaakt. Het is heel anders dan een regenachtige dag in Nederland. Slechts enkele uren vallen er enorme buien. Vaak frist de natuur er zelfs door op.

Laatste helft van mei, juni en juli

Het gras is niet te hoog, dus de dieren zijn gemakkelijk te spotten. Een perfecte reistijd.

Augustus en september

Het gras is flink gegroeid, de eerste groepen zebra’s zijn gekomen en hebben zoveel mogelijk gras verorberd voordat de gnoes kwamen. Nadat die zijn geweest is het land weer kaal en dor.

Oktober en eerste helft van november

De grote groepen gnoes komen vanuit het noorden in de Serengeti aan. Dit zorgt voor leven in de brouwerij, want er is nu immers volop voedsel voor de leeuwen, luipaarden, cheeta’s en jakhalzen.

Laatste helft van november en december

Normaliter is dit de korte regentijd. Dit doet het gras goed. Grote aantallen dieren bezoeken de Ngorongoro-krater om van het mineraalrij­ke gras te smullen.

Tanzania temperatuur

Tanzania neerslag

10. Nederlandse partner verzorgt de safari

Wij werken samen met een Nederlandse partner die al jaren in Tanzania woont en werkt met een vast team van lokale gidsen. De keuze voor deze Nederlandse partner is heel bewust gemaakt. Na wat gesprekken met mogelijke partners hebben we een voorselectie gemaakt. Na een bezoek terplekke waren we direct verkocht. Door de Nederlandse herkomst weten ze heel goed wat wij verstaan onder een goed bed, lekker eten en meer van dat soort zaken. Ze hebben hetzelfde referentiekader als wij. Daarnaast weten ze precies wat er lokaal wel en niet mogelijk is. Hierdoor kunnen ze een prima safari aanbieden. Hun gidsen weten ongelofelijk veel van het wildlife, natuur, omstandigheden en weten waar de territoria zijn van een aantal dieren. Tevens zijn ze prima in staat om met welke klant dan ook een prima relatie te onderhouden met de gasten in de auto. Kortom, zij leveren een totale ervaring. Van al onze partners in de diverse safarilanden scoren zij het beste.

11. Verbod op plastic in Tanzania

Het is reizigers niet toege­staan om plastic zakken mee te nemen naar Tanzania. Er was al een verbod op plastic op Zanzibar en dat is sinds 2019 uitgebreid.

Het ministerie in Tanzania heeft verklaard dat met ingang van 01 juni 2019 er een verbod geldt op plastic zakken. Je mag geen plastic zakken meenemen en/of gebruiken. Er zal aan de grens en op het vliegveld worden gecontroleerd. Neem voor de (vuile) was een linnen of katoenen zak mee. Kleine plastic zakjes die je gebruikt in je toilettas tegen het lekken, zijn geen probleem. Men gaat er van uit dat je die ook weer mee terugneemt. Het bericht vermeldt ook dat er stevige boetes worden uitgedeeld, de hoogte is echter niet bekend gemaakt.

Op Zanzibar gold al langer een verbod. Dit eiland heeft als bijnaam 'de blue lagoon'. Dat was niet vanwege het mooie blauwe water, maar vanwege de vele (blauwe) plastic zakken op het strand en langs de wegen.

12. Vaccinaties & malaria in Tanzania

Als je op reis gaat naar Afrika heb je meestal 1 of meerdere vaccinaties nodig en malariapil­len. Het is van belang dat je advies krijgt van een deskundig arts o.b.v. jouw persoonlijke situatie en je reisplan. Vaccinaties beschermen je tegen diverse infectieziekten die in Tanzania voorkomen. Deze infectieziekten kunnen niet alleen je vakantie bederven, maar ook impact hebben op je leven. Ga daarom altijd goed beschermd op reis! Of je voor Tanzania inentingen nodig hebt, hangt af van je gezond­heidssituatie, de verblijfsduur, de gebieden die je bezoekt en je accommodatie in Tanzania. Africa Wildlife Safaris werkt samen met thuis­vaccinatie.nl, die net als wij op afspraak bij je thuiskomen, die je graag voorzien van een gedegen advies.

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer je Tanzania wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt in Afrika en Zuid-Amerika voor. Ook in Tanzania komt gele koorts voor. Als je vanuit Nederland naar Tanzania reist, en onderweg niet in een gele koorts land komt, is de gele koorts vaccinatie niet verplicht, maar zeker aan te bevelen.

Vaak worden de volgende vaccinaties voor Tanzania aanbevolen:

 • DTP vaccinatie (tegen difterie, tetanus en polio)
 • Gele koorts vaccinatie
 • Hepatitis A vaccinatie
 • BMR vaccinatie (alleen aanbevolen wanneer je geen mazelen hebt gehad of nooit tegen de mazelen bent gevaccineerd)

Ga je langer dan drie maanden naar Tanzania? Dan zijn er vaak aanvullende vaccinaties:

 • Hepatitis B vaccinatie
 • Meningitis vaccinatie (bij verblijf langer dan 6 maanden)
 • Rabiës vaccinatie In heel Tanzania beneden de 1800 meter hoogte komt malaria voor; een ziekte waaraan nog steeds Nederlanders overlij­den. Malariapillen worden dan ook altijd geadviseerd. Een arts kan je adviseren welke specifieke medicatie je het beste kunt gebruiken voor je reis naar Tanzania.

Malaria kun je krijgen via een muggenbeet. Het is daarom belangrijk om muggenbeten te voorkomen. Enkele tips:

 • Draag bedekkende kleding en gebruik mug werende middelen met DEET.
 • De muggen die malaria overbrengen, steken vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend. Slaap ‘s nachts onder een muskietennet.
 • Krijg je koorts tijdens of na je verblijf in een malariagebied? Bezoek dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 24 uur, een arts! Er bestaat geen inenting tegen malaria.

13. Tanzania is veilig om naar toe te reizen

De bevolking van Tanzania is erg vriende­lijk, goedlachs en behulpzaam. Maar net als in vele grote wereldsteden zijn er delen van ‘grote’ steden of locaties waar je ’s-avonds beter niet alleen over straat kunt gaan. In het algemeen is het ook verstandig om op die plekken niet met grote dikke camera’s, juwelen, veel geld te lopen. Neem dit soort zaken ook niet mee naar bv een drukke markt. Ook al heb je jaren voor deze reis moeten sparen, in de ogen van de lokale bevolking zijn wij enorm rijk. En in elk land is er wel iemand te vinden die daar gebruik van wilt maken.

Maar ondanks bovenstaande zijn wij nog nooit beroofd, hebben nooit iets eng of bedreigends meegemaakt. Eigenlijk ben je ook bijna nooit alleen op plekken waar iets zou kunnen gebeuren. Op het vliegveld word je opgewacht door je gids. Vervolgens ga je naar je lodge in de stad die meestal bewaakt is. Als je naar de supermarkt gaat zijn dat over het algemeen betrouwbare locaties waar niks gebeurt. Pinautomaten zijn vaak binnen of bewaakt. En als je het niet vertrouwt of eng vindt ga dan weg of vraag of de gids meegaat.

En als je eenmaal op safari gaat zijn er alleen nog andere toeristen, de gidsen en het personeel van de lodges. Dus geen enkele reden om je ongerust te maken.

Kijk voor vertrek altijd even op https://www.nederlandwereldwijd.nl/ voor het laatste advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

14. Covid-19 in Tanzania

Zoals in de meeste Afrikaanse landen zijn de grenzen vrij snel dicht gegaan voor buitenland­se toeristen. Hierdoor is het aantal besmettingen relatief laag t.o.v. andere landen. In augustus 2020 waren er slechts ~500 besmettingen en 21 overledenen. Op Zanzibar zijn er zelfs geen Corona gevallen bekend. Hierbij moet wel meegenomen worden dat de berichtgeving vanuit de Tanzaniaanse overheid uitermate summier is en het aantal testen lager is dan in westerse landen. Overigens heeft The World Travel & Tourism Council (WTTC) Tanzania weer veilig verklaard om te reizen, en heeft Tanzania het ‘Veilig Reizen predicaat’ (Safe Travels Stamp) gekregen.

Tanzania ontvangt momenteel weer toeristen en het maken van een safari is gewoon toege­staan. Vanuit de Nederlandse overheid staat Tanzania, net als alle andere landen buiten Europa, op oranje. Aangezien de verspreiding van Corona in de westerse wereld veel groter is zijn zij eerder bang van ons dan dat wij dat van hen zouden moeten zijn.

Tijdens je safari ben je buiten de steden en is de bevolkingsdichtheid erg laag. Als je het niet vertrouwt rij je door naar je eigen (afgelegen) lodge waar ook de benodigde voorzorgsmaat­regelen zijn genomen. Ook onze safari partner in Tanzania heeft voorzorgsmaatregelen genomen. In de parken zelf zijn er nauwelijks mensen. Hier ben je min of meer afgesloten van de buitenwereld. Maar ook hier geldt, is er bijv. een ‘kill’ te zien en komen er veel auto’s samen, als je het niet veilig vindt, rij dan door.

15. Paklijst

Een paklijst stel je samen o.b.v. je eigen behoefte, de locatie, de activiteiten en de periode. Zit je op een boot dan wil je wellicht iets meenemen dat waterdicht is. Ga je wandelen dan neem je goede wandelschoenen mee. Dus kijk naar je programma, de omstandigheden etc. en bedenk wat je dan nodig hebt. Hou er in ieder geval rekening mee dat je meestal al vroeg in de ochtend op pad gaat en je in een open auto rijdt. Dan is 15 graden toch ineens best wel fris. En een regenbui kan altijd, ook in het droogseizoen.

Voor steeds meer landen geldt dat plastic tassen verboden zijn om te gebruiken. Dat is ook het geval in Tanzania. Denk aan katoenen en linnen tassen voor het vervoeren van schoenen, was en dergelijke.

Voor een aantal reizen zijn specifieke kleding-of materiaal eisen gesteld (beklimmen Kiliman­jaro als voorbeeld). Je ontvangt daar separaat gerelateerde informatie over indien dat noodzakelijk is.

Op onze website vind je een basis paklijst. Gebruik deze als basis en pas hem aan o.b.v. jouw reis, periode, activiteiten, locatie en behoefte.

Heb je vragen of wil je meer weten --> Contact. Of bel direct met Frank op 06-36536229.

Lees ook onze andere blogs.

En volg ons op Facebook en Instagram!

Laat weten als we je verder kunnen helpen

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design