Wat kost een safari?
Wat kost een safari?

Prijsopbouw

Als je nog nooit op safari bent geweest heb je wellicht geen idee wat een vakantie naar Afrika kost. Is het budget van een safari vergelijkbaar met een zonvakantie in Zuid-Europa of met een reis naar Azië? Nee, de prijs van een safari is helaas een stuk hoger en waarschijnlijk 1 van de meest kostbare reizen die je ooit zult maken. En dan zijn er ook nog eens enorme verschillen in de prijs per land en per accommodatie.
Hieronder leggen we je uit welke kosten meest bepalend zijn voor de safari prijs.

Welke factoren spelen een rol bij het bepalen van de prijs van je safari?

Een aantal landen is al goed ingesteld op toerisme, in andere landen is het nog ruiger en volop in ontwikkeling. Er zijn landen waar de kosten voor parken, lodges en eten bijna het dubbele zijn ten opzichte van een ander land. Is een lodge of camp in een waterrijk gebied ontwikkeld, dan is de aanvoer van materialen en voedsel complexer en daarmee duurder. Een lodge in een nationaal park of privé park is bijna altijd duurder dan een lodge buiten het park. Buiten het park zorgt wel voor meer reistijd. Welke waarde hebben afstand en tijd voor je?

Ervaren gids, raamplek en vrije kilometers

Bij onze wagens heb je altijd een raamplek voor een goed uitzicht op de landschappen en om het wildlife te spotten. Er zijn een paar locaties met 3 personen op een bank. De gidsen zijn zeer ervaren en zullen er alles aan doen voor een geweldige natuurbeleving. Ze zijn er om je vragen te beantwoorden, om je favoriete dier te spotten (geven we geen garantie op hoor), om (indien gewenst) samen de specifieke route van de dag te bepalen, om samen de lunchplek te regelen en samen te kijken hoeveel tijd je bij een troep leeuwen wilt blijven staan. Mede bepalend voor de kosten is het aantal dagen dat je daadwerkelijk met je gids en zijn auto op safari bent. Of je nu rijdt of niet, de kosten voor gids en auto worden berekend. Bij onze safari's is het aantal kilometers per dag en de brandstof onbeperkt. Tenzij je een auto huurt, dan gelden de regels van het verhuurbedrijf.

Entree tot de parken

Om een park in te mogen betaal je een entreeprijs. Deze fee wordt gebruikt voor onderhoud, fokprogramma's, veiligheid, anti-stropen en dergelijke. Hoe vaker je in een park bent en geniet van alle landschappen en dieren, hoe hoger je safariprijs. 

Big five, excursies en specials

Welke excursies/specials ga je doen en zijn deze in- of exclusief? De meeste activiteiten zijn netjes geprijsd. Een 'Gorilla Tracking' echter, is een zeer exclusieve en daardoor kostbare activiteit. We geven je van tevoren inzicht in de verschillende activiteiten en de bijbehorende prijzen. We benoemen dit helder in je offerte. 

Gezelschap

Met hoeveel mensen zit je in de auto? Een reisgezelschap van twee zal meer privé zijn, maar ook (iets) duurder dan een gezelschap van zes. De algemene kosten zoals gids, auto, brandstof, toegang van de auto en gids tot de parken, deel je door het aantal reizigers.

Luxe

Het luxe niveau van de lodges en camps is een belangrijke factor. Onze lodges en tented camps zijn van een prima niveau. Je hebt goede bedden, een eigen toilet en douche, vaste vloeren, meer dan genoeg stahoogte en voldoende ruimte voor je bagage. Een aantal reizen zijn eenvoudiger, zoals de camp-reizen in Botswana.

Full Board als norm

Onze safari's worden aangeboden op basis van Full Board (logies, ontbijt, lunch en diner). Wij doen dit omdat je geen keuze uit restaurants hebt op plaats van bestemming. En dan kunnen wij het beter (= goedkoper) van te voren regelen, dan dat je dit zelf elke dag moet organiseren. Voor een aantal reizen is de regeling afwijkend. We zullen dit keurig op tijd met je bespreken en vermelden in de offerte.

Seizoenen

In meerdere landen bestaat een hoog- en laagseizoen. Dat heeft zowel met de regentijd te maken, als met onze, westerse, vakanties. Onze kerstvakantie en zomervakantie zorgen voor een hogere prijs van de vakantiebestemmingen. Mocht je in de gelegenheid zijn op buiten de seizoenen te gaan, dan heeft dat een duidelijk prijsvoordeel. 

Vliegreis

Een belangrijke factor is ook de vliegreis: zijn de (inter)nationale vluchten in- of exclusief? Bij onze reizen zijn de internationale vluchten niet opgenomen in de offerte. Er zijn voldoende mogelijkheden om dit zelf te regelen en jij kunt als klant dan zelf bepalen hoe je vliegreis er uit ziet. Zolang je maar op tijd bent….

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

Kosten voor je paspoort, visum en je inentingen, je (internationale) verzekeringen, wasgeld, tipgeld lodges, de tip voor de gids, cadeau’s voor thuis. Je betaalt zelf je (alcoholische) drank bij de lunch, borrel en diner.

Deze opsomming is bedoeld als indicatie en is niet alles-dekkend. Stel ons gerust je vraag als we het niet duidelijk hebben beschreven.

Geen verrassingen

Je wilt als klant graag van te voren weten wat je safari kost. Je hebt een doordacht programma opgesteld en verschillende activiteiten zijn georganiseerd. De overnachtingen zijn geboekt en ook de gids met zijn wagen is geregeld. Je wilt dan niet op locatie opeens met onverwachte kosten worden geconfronteerd. Wij zorgen dat de kosten van je reis van te voren bekend zijn. We geven in je offerte aan welke kosten in- en exclusief zijn. Inzicht in je kosten geeft je een rustig gevoel.

Nog meer weten over de kosten van een reis naar Afrika?

Lees dan ons blog over de prijs van een safari. Er komen 13 factoren uitgebreid aan bod. Op die manier weet je precies hoe de prijs van jouw reis naar Afrika tot stand komt en waar voor jou de mogelijkheid zit om te besparen.

Interesse in een droomreis naar Afrika? Kijk hier voor onze bestemmingen of neem contact met ons op via ons contactformulier of bel direct met Frank 06-36536229.

giraf in landschap
Olifanten dicht bij de auto Tanzania
waterbuck
close-up neushoorn hoorn
Wat kost een safari?

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design