Fisheagle close-up
Reisverslag combinatie Oeganda en Tanzania

Reisverslag Oeganda en Tanzania

Een van onze klanten heeft met haar gezin een mooie reis gemaakt naar Oeganda en Tanzania. Zij heeft voor ons een reisverslag gemaakt dat wij graag op onze site delen.

Naar Afrika, Oeganda

Na heel veel voorpret is het nu eindelijk zover. We zitten in het vliegtuig op weg naar Oeganda. Het vliegen leek van tevoren heel lang te duren maar door allerlei afleiding aan boord waren we eigenlijk betrekkelijk snel op de plaats van bestemming.

Na wat formulieren te hebben ingevuld op het vliegveld van Entebbe waren we nu echt in Oeganda.

Eenmaal door de douane stond onze gids/chauffeur al op ons te wachten.

Het avontuur kon beginnen.

De chimps tocht

Na een korte uitleg gingen we in een busje een stukje rijden om vervolgens verder te lopen. We zijn dwars door het regenwoud gelopen in een kleine groep (6). De rangers staan allemaal met elkaar in contact via een walkietalkie. We kregen een melding dat er chimps in de boom zaten. Wij erop af. Wat is wat een gaaf gezicht en wat een interessante dieren zijn dat zeg. Soms ook best wel herkenning van ons eigen gedrag. Tijdens de bewondering werd de ranger geseind dat er een groep chimps op de grond zaten verder op. Hup dwars door het regenwoud naar de groep die op de grond zat. Wat een ervaring om zo dicht bij de chimps te zijn. Ik kon alleen maar genieten, foto’s maken en af en toe even mijn toestel uit te zetten om echt bewust te genieten. Wat een voorrecht om dit te mogen doen en groep chimps te observeren.

Ook de omgeving was zo mooi de bomen in alle maten en vormen. Nog nooit zoiets gezien.

Na 3 uur weer teruglopen naar de auto om vervolgens te lunchen. Ik moest deze ervaring echt even verwerken wat een voorrecht om dit mee te mogen maken.

Op weg naar Elizabeth park.

Wat een prachtige natuur. We hebben leeuwen, olifanten en nijlpaarden gezien. We hebben ook heel veel mooie vogels gespot en gefotografeerd. Daar ik dacht ‘ik hou niet zo veel van vogels’ ben ik helemaal om, wat een schat aan vogels waren daar, de ene nog mooier dan de andere.

Omdat we erg vroeg waren opgestaan zijn we teruggegaan naar de lodge om daar te lunch en te relaxen.

Toen we weer verder gingen met onze game drive rond een uurtje of half 4 hebben we verder genoten van al het natuurschoon.

Met als toetje een luipaard die in de boom zat met zijn rug naar ons toe. We besloten te wachten tot hij zich omdraaide. Wat een spanning want we wilde gewoon de voorkant zien van het luipaard. We waren zo dichtbij! En ja hoor na een kwartiertje draaide hij zich naar ons toe. Wat een schoonheid en zo relaxed daar kunnen wij nog wat van leren. Zulke mooie foto’s gemaakt. Adembenemend wat een toetje van een geweldige dag.

Boottocht

De volgende dag gingen we een boottocht maken. Dit overtrof mijn stoutste verwachtingen. Ik was er al van overtuigd dat de vogels gaaf waren, maar dit. Zoveel beweging, zoveel kleur en zoveel verschillende soorten en maten. Kwam ogen te kort. Vlakbij onze boot lagen nijlpaarden te zonnen in het water. De bomen waren zo grillig en zoveel mooie bloemen. Wat een beleving.

Daarbij komt nog dat water altijd spannend is want er is altijd beweging. Echt voor mij persoonlijk een ontdekking. Echt ik heb daar een nieuwe liefde gevonden voor de natuur.

Wat mij opvalt in Afrika is dat de mensen superaardig en behulpzaam zijn. Zij geven jou echt het gevoel dat je hun gast bent en dat ze alles willen doen om het om het jou naar de zin te maken.

Het eten was zeer gevarieerd en supergezond. Veel vers fruit, veel verse groente. Waar ik dacht ‘nou ik ga op deze vakantie last krijgen van mijn darmen’ heb ik er niet 1x last gehad. Wel gebruikten we flesjes water.

De gidsen die we hadden wisten heel veel te vertellen over de dieren en de natuur. Zo interessant.

Wij vonden het gezellig als de gids bij ons de maaltijden gebruikte. Maar het is maar waar je voor kiest.

Op weg naar Lake Mburo.

We kwamen eerst olifanten tegen. Wat een grote en gespierde dieren zijn dit. Ook hebben we heel veel impala’s gezien. Na de game drive gingen we terug naar de lodge. Mijn man riep ons want er stond een olifant in de achtertuin. Zo bijzonder.

Wat een ervaring, ik had echt het gevoel dat ik droomde. Ik viel van het ene hoogtepunt in het andere.

Het is wel zo dat als je bij de lodge bent en het wordt donker, dat je onder begeleiding naar je tent of kamer wordt begeleid door personeel van de lodge. Dit leverde regelmatig leuke gesprekjes op, over het algemeen spreken zij ook wel Engels.

De volgende dag met het vliegtuig naar Tanzania.

Tanzania, Tarangire

In de eerste lodge in Tanzania, Tarangire waren Masai krijgers die je begeleiden over het terrein. Wat een superaardige mensen en een super gevoel voor humor. Tevens had je echt het gevoel dat je in Afrika was.

De volgende dag een game drive met heel veel olifanten poep. Op deze poep zaten wel honderden vlinders, zij haalde de mineralen uit de poep. Ik heb nog nooit zoiets gezien of van zoiets gehoord.

Ook hebben we onze eerste giraffen gezien. Wat een prachtige statige dieren en zo rustig. Zo anders om ze in de vrije natuur te zien als in de dierentuin.

De tweede dag weer een game drive. Wat hebben we daar een olifanten, giraffen, vogels dikbillen, zebra’s, en buffels gezien. Zo gaaf om zo midden in de natuur te gast te zijn. Zo voelde dat echt voor mij.

Heerlijke lunch gegeten onderweg (die nam je altijd mee als je de hele dag onderweg was want er was geen restaurant waar je wat kan gebruiken. Dus voor alles wordt gezorgd als je meegaat.).

De lunch hebben we op een plek gebruikt waar de olifanten aan de overkant zaten. Want de gidsen weten wel mooie plaatsen om te lunchen.

Wat een oase van rust. Lekker eten en genieten van de natuur. Super.

Ngorongoro krater en Serengeti.

Hierna op naar de krater. Wat een hoop dieren bij elkaar! Ongelofelijk. Cheetah gezien, olifanten, leeuwen, hyeana's met een kill en in de verte een neushoorn. En nog veel meer. Zeer indrukwekkend.

De Serengeti daarna was ook super. Wat een ruimte, wat een uitzicht en mooie avonturen die je in de avond kan delen bij het kampvuur onder het genot van een lekker drankje.

Crossing,

We hebben een kleine crossing gezien. Wat is dat bijzonder zoveel dieren die door het water oversteken met alle gevaren van dien. Ik vond het adembenemend. Het maakte zoveel indruk op mij dat ik alles vergat en het gewoon in mijn buik voelde. Wat een cadeau om dit te mogen zien.

Het is wel zo dat je veel geduld moet hebben, want de dieren steken over op hun eigen tempo en tijd. Dus moet je daarop wachten. Dus tijdens het wachten is het wel raadzaam om wat muziek mee te nemen om te luisteren of een boek om te lezen.

Wat een schouwspel.

Zanzibar

Na 2 weken van een ongelofelijke natuur te hebben genoten waren we ook best wel moe. Dus hadden we besloten om een paar dagen uit te rusten op Zanzibar. Echt een droom eiland. Mooie witte stranden, heldere zee en palmbomen. We hadden een heerlijk hotel met superlekker eten en keuzemenu’s om te eten. Personeel zo aardig. Waar wij zaten was het erg rustig als je naar Stone Town ging was het superdruk. Het is maar net waar je van houd. Wij hebben genoten van een rondleiding in Stone Town maar voor mij van een ochtend wel genoeg. Er is een hoop geschiedenis op het eiland. Vooral de slavernij is hier erg geweest. Ik was erg onder de indruk dat de bewoners van het eiland een hoop ellende die ze hadden mee gemaakt in het verleden nu hebben ongezet naar van rustig aan en geniet van iedere dag, Daar kunnen wij nog wat van leren.

Paar dagen genoten van dit super eiland met super mensen.

Na 3 weken was het weer tijd om naar huis te gaan. Ik heb een hoop gezien. De natuur is fantastisch, wat ik soms moeilijk vond was de armoede van de mensen.

Het was een rondreis door Tanzania en Oeganda om nooit meer te vergeten en ik ga zeker terug naar Afrika.

Kijk voor al onze safarireizen naar Tanzania hier en voor Oeganda hier.

Een safari boeken bij safari specialist Africa Wildlife Safaris? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel direct met Frank 06-36536229.

Long crested eagle (kuifarend) Oeganda
Buffels na modderbad Oeganda
Reizigers zien leeuw in boom Tanzania
Grote trek / migratie in Tanzania
Combineer Oeganda en Tanzania in 1 reis!

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design