luipaard in de nacht Zambia
Zambia - ruig en verrassend

Zambia: waar je nog alleen op safari kunt zijn

Zambia is een nog niet zo bekend safariland. Dit maakt het tot een interessante bestemming, omdat er veel soorten wild zijn en de gebieden nog ruig en behoorlijk ongerept. Misschien iets minder geschikt voor een eerste-keer-safariganger. Maar wil je eens echt iets anders, kies dan voor Zambia.

Zambia safari's

individueel
Zambia - Kafue van Zuid tot Noord

Zambia - Kafue van Zuid tot Noord

Het uitgestrekte park Kafue in Zambia van Zuid tot Noord in 14 dagen

Lees verder

fotografie
Zambia - Individuele fotografie reis South Luangwa

Zambia - Individuele fotografie reis South Luangwa

Individuele fotoreis (alleen jouw gezelschap en de fotograaf in de auto)

Lees verder

individueel
Zambia - Rondreis in het ruige Kafue NP

Zambia - Rondreis in het ruige Kafue NP

Kafue NP, 8 dagen waarin je nog alleen kunt zijn bij wildlife

Lees verder

individueel
Zambia - Hoogtepunten van Zambia in 3 weken

Zambia - Hoogtepunten van Zambia in 3 weken

De drie mooiste parken van Zambia in een rondreis van 3 weken

Lees verder

individueel
Zambia - Lower Zambezi actieve kano safari

Zambia - Lower Zambezi actieve kano safari

Actief kano avontuur in het ongerepte Lower Zambezi in 6 dagen

Lees verder

  De beste reisperiode voor Zambia

  Zambia ligt in de tropen en krijgt voldoende regen. Het droge seizoen is van mei tot eind oktober en dus gezien als de beste periode voor een vakantie in Zambia. Het natte seizoen is van november tot april, dan zijn de kampen moeilijk bereikbaar. Sommige kampen zijn zelfs gesloten in deze periode. De Mfuwe en South Luangwa gebieden in het oosten zijn het hele jaar bereikbaar. Het droge seizoen van mei tot augustus is koel en van september tot en met oktober is het heet.

  • 1. Optimaal voor wild waarnemingen: Tijdens de droge periode in Zambia trekken grote kuddes wilde dieren naar de overblijvende waterbronnen. Dit maakt het gemakkelijker om dieren zoals olifanten, leeuwen, buffels, giraffen en antilopen te spotten, omdat ze zich vaak in de buurt van deze bronnen verzamelen om hun dorst te lessen. Het is een van de beste momenten om de beroemde 'Big Five' te observeren.
  • 2. Mooi weer: De droge periode gaat gepaard met veel zonneschijn en aangename temperaturen overdag. Dit maakt het ideaal voor buitenactiviteiten en safari's zonder de zorgen van plotselinge regenbuien.
  • 3. Minder begroeiing: Tijdens deze periode werpt de begroeiing zijn bladeren af en wordt het gras korter, waardoor de zichtbaarheid van dieren wordt verbeterd. Het is gemakkelijker om dieren te spotten die zich door het struikgewas bewegen.
  • 4. Rustiger watersporten: Als je van avontuurlijke watersporten houdt, zoals kanoën of raften op de Zambezi-rivier, kan de droge periode gunstig zijn omdat de waterstanden lager zijn en de stroming minder krachtig.
  • 5. Minder muggen en ziektes: Een ander voordeel van de droge periode is dat er over het algemeen minder muggen en insecten zijn, wat het risico op door muggen overgedragen ziektes zoals malaria vermindert.
  • 6. Migratie van vogels: Voor vogelliefhebbers is de droge periode een geweldige tijd om migrerende vogels te zien. Zambia herbergt een rijke diversiteit aan vogelsoorten, en veel van hen komen hier om te broeden en te foerageren.
  • 7. Prachtige zonsondergangen: De droge periode gaat vaak gepaard met heldere luchten, wat resulteert in adembenemende zonsondergangen die de horizon in vuur en vlam zetten. Dit creëert een schilderachtig decor voor je avonden op safari.

  Over het algemeen biedt de droge periode in Zambia een uitstekende gelegenheid om het rijke wildleven van het land te verkennen en te genieten van avontuurlijke activiteiten in een prachtige natuurlijke omgeving. Het is een periode waarin de natuur zich op zijn meest spectaculaire manier laat zien, en het zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring opleveren voor elke reiziger die dit prachtige land bezoekt.

  Het groene seizoen in Zambia

  Zambia's groene seizoen, dat loopt van december tot april, is een betoverende tijd van het jaar. Tijdens deze periode transformeert het landschap in een groen paradijs. De regens zorgen voor weelderige vegetatie, kleurrijke wilde bloemen en bruisende rivieren. Het is ook het geboorteseizoen voor veel wilde dieren, wat zorgt voor hartverwarmende waarnemingen van pasgeboren dieren in het wild.

  Qua planning is het wel even opletten omdat niet alle kampen en parken open zijn. Door de hoge waterstand zijn sommige delen onbereikbaar.

  Top parken van Zambia 

  • South Luangwa National Park is beroemd om haar wandelsafari's. Het biedt onderdak aan een grote variëteit aan dieren en is zeer geschikt om olifanten te spotten. Ook de nacht gamedrives zijn een aanrader. Grote kans dat je de porcupine (stekelvarken) en de bushbaby ziet. En wat ga je hier vrijwel zeker zien? .... het luipaard. Lees ook het verslag van onze fotoreis naar Zambia.
  • Het Lower Zambezi National Park ligt aan de noordelijke oeverrand van de machtige Zambezi rivier. Maak een gamedrive en spot vier van de BIG 5. Durf je het aan, sluit dan je trip af met een indrukwekkende kanotocht op de rivier.
  • Kafue is ongeveer net zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika. Alleen het aantal toeristen is een factor 1000 (!) lager. Zeker als je naar het Zuiden gaat zijn er nauwelijks camps. Slechts 8 tenten zijn er in een omgeving van uren rijden. Of wat te denken van de de Busanga plains in het Noorden. Duizenden Lechwe en Puku springen over deze waterige vlaktes waar de leeuwen op hen loeren, tientallen Fish Eagles zitten in de bomen, wilde honden, vele nijlpaarden en slechts weinig plekken waar je kan overnachten. Kortom, een top locatie voor vakantie in Zambia. Beleef hier mee wat wij er beleefd hebben.
  • De victoriawatervallen: een natuurlijk spektakel

   De Victoria-watervallen, gelegen op de grens van Zambia en Zimbabwe, zijn een van 's werelds meest spectaculaire natuurlijke wonderen en trekken jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Naast wandelen zijn er ook boot- en rafttochten te maken en kun je met een helikopter het National Park vanuit de lucht bewonderen. Wat deze watervallen extra bijzonder maakt, is de variatie in waterstanden gedurende het jaar, wat resulteert in totaal verschillende ervaringen voor reizigers.

   Hoogwaterseizoen (Februari - Juli)

   • Februari tot maart: Tijdens deze maanden bereiken de regens in het stroomgebied van de Zambezi-rivier hun hoogtepunt. Het waterpeil begint te stijgen en de watervallen worden geleidelijk aan indrukwekkender. De nevel en mist die oprijzen, zijn zo intens dat ze een groot deel van de watervallen kunnen verbergen, waardoor het zicht beperkt is. Dit is het hoogwaterseizoen op zijn hoogtepunt en een geweldige tijd voor avontuurlijke reizigers die de kracht van Moeder Natuur willen ervaren.
   • April tot juli: De watervallen zijn op hun meest indrukwekkende niveau in deze maanden. De enorme hoeveelheid water die over de kliffen stort, creëert een oorverdovend geluid en een dikke nevel die tot kilometers ver kan worden gezien. Dit is de perfecte tijd voor natuurliefhebbers en fotografen die dramatische beelden van de watervallen willen vastleggen. Houd er echter rekening mee dat het zicht soms beperkt kan zijn vanwege de mist.

   Laagwaterseizoen (Augustus - Januari)

   • Augustus tot september: Naarmate het droge seizoen aanbreekt, begint het waterpeil in de Zambezi-rivier te dalen. Dit onthult steeds meer van de rotsachtige kliffen achter de watervallen. Het is een uitstekende tijd voor bezoekers die de geologische schoonheid van de watervallen willen waarderen en foto's willen maken met minder nevel.
   • Oktober tot januari: Dit zijn de maanden met het laagste waterpeil en de watervallen zijn op hun droogste. Hoewel ze dan niet zo indrukwekkend zijn als tijdens het hoogwaterseizoen, biedt het laagwaterseizoen reizigers de kans om de geologie van de watervallen van dichtbij te bekijken en te genieten van activiteiten zoals zwemmen in de Devil's Pool (een natuurlijk infinity pool op de rand van de watervallen). Het zicht is optimaal tijdens deze maanden en het is een goede tijd voor avontuurlijke activiteiten op en rond de watervallen.

    

  Kortom, de Victoria-watervallen zijn het hele jaar door een bezoek waard, afhankelijk van je voorkeuren en wat voor ervaring je zoekt. Of je nu de overweldigende kracht van de watervallen in het hoogwaterseizoen wilt voelen of de prachtige geologie en activiteiten in het laagwaterseizoen wilt verkennen, de Victoria-watervallen zullen je zeker betoveren met hun natuurlijke pracht.

  Meer weten over deze parken? Lees ons blog.

  Zambia herbergt enkele van de meest ongerepte en spectaculaire nationale parken en wildreservaten van Afrika. Hier is een overzicht van enkele van de wat minderbezochte parken in Zambia en het ideale tijdstip om ze te bezoeken:

  • North Luangwa National Park - Dit park staat bekend om zijn ongerepte wildernis en is minder bezocht dan South Luangwa. Hier kun je leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en verschillende antilopensoorten zien. Het is ook de thuisbasis van zeldzame wilde honden. Er zijn weinig begaanbare wegen in dit park.
  • Liuwa Plain National Park - In dit park vind je 's werelds op een na grootste wildebeestmigratie. Duizenden wildebeesten trekken over de vlaktes, begeleid door roofdieren zoals hyena's en cheeta's.

   De migratie in Liuwa Plains National Park, Zambia, vindt meestal plaats in het regenseizoen. Gedurende deze tijd, wanneer het park zich vult met weelderige groene graslanden na de regens, kun je getuige zijn van een indrukwekkende migratie van wildebeesten. 

   Dit fenomeen wordt vaak vergeleken met de beroemde migratie in de Serengeti in Tanzania. De wildebeestmigratie in Liuwa Plains is niet zo grootschalig als die in de Serengeti, maar het is nog steeds een opmerkelijk spektakel. Duizenden wildebeesten trekken over de vlaktes, begeleid door roofdieren zoals hyena's en cheeta's, die zich voeden met de zwakkere dieren.

   Om dit natuurspektakel te aanschouwen, is het het beste om Liuwa Plains National Park te bezoeken tijdens het regenseizoen, bij voorkeur tussen november en april. Het exacte tijdstip kan variëren van jaar tot jaar, dus het is raadzaam om vooraf onderzoek te doen en mogelijk contact op te nemen met lokale gidsen of tourbedrijven voor de meest recente informatie over de migratie in het park.

   Het park biedt ook mogelijkheden om leeuwen, luipaarden en hyena's te zien.
  • Kasanka National Park - Dit park staat vooral bekend om de spectaculaire vleermuizentrek die plaatsvindt tussen oktober en december. Miljoenen fruitvleermuizen verzamelen zich hier, wat een adembenemend schouwspel is. Naast vleermuizen kun je hier ook nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogelsoorten zien.
  • Lochinvar National Park - Dit park is een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 420 vogelsoorten. Het is ook de thuisbasis van tal van wilde dieren, waaronder krokodillen, nijlpaarden, zebra's, lechwe-antilopen en buffels.
  • Nyika Plateau National Park - Nyika Plateau is uniek vanwege zijn hooglandlandschap en uitgestrekte grasvlaktes. Hier kun je elandantilopen, zebra's, luipaarden, hyena's en tal van vogelsoorten tegenkomen. Het park is ook beroemd om zijn prachtige bloemen, vooral in de regentijd.
  • Sioma Ngwezi National Park - Dit afgelegen park is de thuisbasis van grote kuddes buffels en olifanten. Het heeft ook een prachtige omgeving met moerassen, rivieren en bossen. Je kunt hier vogels spotten en genieten van de ongerepte natuur.
  • West Lunga National Park - West Lunga is een wild en avontuurlijk park dat minder bezocht wordt. Hier kun je genieten van rustige safari's en de kans krijgen om zeldzame diersoorten zoals sable-antilopen en sitatoenga-antilopen te zien. Het is ook een geweldige plek voor vogelspotters.

  Houd er rekening mee dat de meeste van deze parken zich in afgelegen gebieden bevinden, dus het is raadzaam om reizen en accommodatie van tevoren te plannen en mogelijk een lokale gids in te huren voor een optimale safari-ervaring.

  Beste safari routes in Zambia

  Zambia is erg uitgestrekt en heeft veel onverharde wegen. Het reizen kost veel tijd. De parken zijn groot in oppervlakte en de landschappen en wildlife enorm gevarieerd en afwisselend. Hierdoor kun je ervoor kiezen om één park te bezoeken en je onder te laten dompelen in het prachtige natuurschoon.

  • Bezoek het oudste en grootste nationale park van Zambia: Kafue National Park. Je vindt hier een verscheidenheid aan leefgebieden en een grotendeels onaangetaste, pure wildernis. Door het park loopt de Kafue rivier met een groot aantal zijrivieren. Het landschap bestaat uit dichtbegroeide oevers en graslanden. Je kunt hier antilopen zoals de puku spotten, maar ook de leeuw, luipaard en de cheeta.
  • Breng een bezoek aan South Luangwa, een van de mooiste parken van zuidelijk Afrika, met een gevarieerd landschap van bossen, savannes, open vlaktes en rivieroevers. In de kronkelende Luangwa rivier wemelt het van de krokodillen en nijlpaarden. De rivier vormt de levensader van dit wildrijke nationale park. Als het droge seizoen aanbreekt en watervoorzieningen schaars worden, trekken steeds meer dieren naar de oevers van de alsmaar slinkende rivier, op zoek naar water. De bijna drooggevallen rivier verandert gestaag in een waar slagveld, waar roofdieren geduldig wachten op hun prooi.
  • Hou je van afwisseling, wil je de cultuur proeven van meerdere Afrikaanse landen en genieten van het wildlife? Maak dan een drie landen reis door Botswana, Zimbabwe en Zambia.

  Wilde dieren in Zambia

  Zambia betovert je met een ruige wildernis en prachtige natuurparken. De meest gewilde safaridieren zijn goed te spotten. Per gebied verschillen de accenten in het wildlife. Luipaarden, Cheetah's en Wilde Honden zijn mooie uitdagingen om te spotten. De Zwarte Neushoorn zit alleen in Noord-Luangwa en de Witte alleen in Mosi-oa-Tunya. Het gebied herbergt ook een aantal bijzondere ondersoorten: Thornicroft's giraf, Cookson's wildebeest en Crawshay's zebra. De Kafue en de Black waterbok zijn in de moerassen te vinden.

  Je kunt in Zambia meer dan 750 vogelsoorten bewonderen, waarvan 120 alleen ten noorden van de Zambezi gevonden worden. Voor vogelliefhebbes zijn er twee heel bijzondere vogels te vinden: de African pitta en de shoebill stork.

  Hier zijn enkele van de opvallende dieren die je kunt tegenkomen tijdens een safari in Zambia:

  • Leeuwen: Zambia staat bekend om zijn prachtige leeuwenpopulatie. Nationale parken zoals South Luangwa en Kafue bieden uitstekende mogelijkheden om deze majestueuze roofdieren in actie te zien.

  • Olifanten: Deze majestueuze reuzen zijn wijdverspreid in de nationale parken van Zambia, waaronder Lower Zambezi en North Luangwa. Je kunt olifanten zien rondtrekken en zich verkoelen in rivieren.

  • Luipaarden: Deze katachtige is meester in camouflage, maar Zambia biedt uitstekende kansen om luipaarden te spotten, vooral in South Luangwa National Park.

  • Neushorens: Zambia heeft een gezonde populatie witte neushorens, met name in het Mosi-oa-Tunya National Park nabij de Victoria-watervallen.

  • Buffels: Grote kuddes buffels dwalen door de graslanden en wetlands van Zambia en zijn te zien in verschillende nationale parken.

  • Nijlpaarden en krokodillen: De rivieren en meren van Zambia, waaronder de Zambezi-rivier, zijn de thuisbasis van talloze nijlpaarden en krokodillen. Bootsafari's bieden de kans om deze indrukwekkende waterbewoners van dichtbij te bekijken.

  • Antilopen: Van de elegante impala's tot de zeldzamere sabelantilopen, Zambia herbergt een breed scala aan antilopensoorten.

   • In Zambia kun je enkele antilopesoorten tegenkomen die misschien niet zo alledaags zijn in andere delen van Afrika. Deze specifieke antilopensoorten voegen een extra element van diversiteit toe aan de fauna van Zambia:

    1. Puku (Kobus vardonii): De puku is een middelgrote antilope die voornamelijk te vinden is in de waterrijke gebieden van Zambia, zoals moerassen en uiterwaarden. Ze hebben een kenmerkende donkere vacht en zijn vaak te zien grazen in de buurt van waterbronnen.

    2. Lichtenstein's hartebeest (Alcelaphus lichtensteinii): Deze hartebeestsoort is genoemd naar de Duitse ontdekkingsreiziger Martin Lichtenstein. Ze hebben opvallende hoorns die naar achteren buigen en zijn te vinden in open graslanden en savannes.

    3. Sable-antilope (Hippotragus niger): De sable-antilope is bekend om zijn indrukwekkende, gebogen hoorns en donkere vacht. Ze worden vaak gezien in nationale parken zoals South Luangwa en Kafue.

    4. Roan-antilope (Hippotragus equinus): De roan-antilope is een van de grootste antilopensoorten en heeft opvallende witte gezichtstekeningen. Ze zijn te vinden in graslanden en open bossen in Zambia.

    5. Kafue lechwe (Kobus leche kafuensis): De Kafue-lechwe is een iconische diersoort voor het Noord-Kafue National Park en de omliggende wetlands. Dit specifieke leefgebied biedt een unieke kans om deze prachtige antilopensoort in hun natuurlijke omgeving te observeren, vooral tijdens safarireizen in dit deel van Zambia. Deze ondersoort van de lechwe is aangepast aan moerassige omgevingen. Ze hebben lange, gebogen hoorns en een opvallende oranje vacht.

    6. Crawshay's zebra (Equus zebra crawshayi): Deze zebra-ondersoort is uniek voor Zambia en wordt voornamelijk gezien in de graslanden en savannes van het land. 

    7. De Sitatunga (Tragelaphus spekii) is een antilopensoort die voorkomt in de moerassige gebieden en wetlands van Zambia. Ze zijn te vinden in de Busanga Plains in het noorden van Kafue.

     
  • Vogels: Voor vogelliefhebbers is Zambia een waar paradijs. Er zijn meer dan 700 vogelsoorten te vinden, variërend van majestueuze roofvogels tot kleurrijke bijeneters.

  • Zeldzame en bedreigde soorten: Zambia heeft zich ingezet voor natuurbehoud en herintroductieprogramma's voor bedreigde diersoorten, waaronder de Afrikaanse wilde hond en de cheeta.

  Of je nu op zoek bent naar de beroemde Big Five of geïnteresseerd bent in het waarnemen van zeldzamere diersoorten, Zambia heeft een overvloed aan wilde dieren die je safari onvergetelijk zullen maken.

  Unieke reiservaringen in Zambia

  Zambia staat bekend om zijn avontuurlijke mogelijkheden en ongerepte wildernis. Een hoogtepunt van je reis kan een 'Walking Safari' zijn, waarbij je te voet door de bush trekt, dicht bij de natuur en het wild. Bovendien biedt Zambia spectaculaire wildwaterraften op de Zambezi-rivier, helikoptervluchten, bungeejumpen, rivier cruises en spannende safari's in enkele van de beste nationale parken van Afrika.

  Wandelsafari's in Zambia

  Het ontstaan van wandelsafari's in Zambia is nauw verbonden met het streven naar duurzaam toerisme en natuurbehoud in het land. Zambia heeft een rijke flora en fauna, maar had te maken met enkele uitdagingen, zoals stroperij en verlies van biodiversiteit. De introductie van wandelsafari's was een revolutionaire stap in het behoud van het milieu en het wildleven in Zambia. Hier is hoe het begon:

  1. Pioniersgeest: In de vroege jaren van het toerisme in Zambia zagen enkele pioniers de potentie van wandelsafari's als een unieke manier om reizigers de Afrikaanse wildernis te laten ervaren. Ze begonnen met het organiseren van eenvoudige maar opwindende wandelingen in de nationale parken van Zambia.
  2. Samenwerking met de lokale bevolking: Een belangrijk kenmerk van wandelsafari's in Zambia is de betrokkenheid van de lokale bevolking. Gemeenschappen rondom de nationale parken werden partners in het behoud en beschermden de wilde dieren in ruil voor economische voordelen uit het toerisme. Dit zorgde voor draagvlak voor natuurbescherming en creëerde werkgelegenheid.
  3. Ervaring en opleiding: Gidsen werden grondig opgeleid in natuurbescherming, veiligheid en omgang met wilde dieren. Ze werden experts in het herkennen van sporen, geluiden en gedrag van dieren, waardoor wandelsafari's veilig en informatief werden.
  4. Toewijding aan duurzaamheid: Zambia legde de nadruk op duurzaamheid bij wandelsafari's. Er werden strikte regels opgesteld om verstoring van wilde dieren te minimaliseren, zoals het beperken van groepsgroottes en het afdwingen van minimale afstanden tot dieren.
  5. Internationale erkenning: De hoge kwaliteit van de wandelsafari's in Zambia kreeg internationale erkenning en trok natuurliefhebbers en avonturiers van over de hele wereld. Dit zorgde voor een groeiende interesse en stimuleerde verdere ontwikkelingen in het toerisme.

  Tegenwoordig staat Zambia bekend als een van de beste bestemmingen ter wereld voor wandelsafari's. De wandelsafari's bieden niet alleen onvergetelijke ontmoetingen met wilde dieren, maar dragen ook bij aan het behoud van de natuur en de ontwikkeling van lokale gemeenschappen. Het is een prachtig voorbeeld van hoe toerisme en natuurbescherming hand in hand kunnen gaan om de schoonheid en diversiteit van de Afrikaanse wildernis te behouden.

  De prijs van een safari in Zambia

  Hoewel Zambia zeker een luxueuze safari-ervaring biedt, zijn de prijzen vaak vergelijkbaar met andere topbestemmingen in Afrika of iets hoger. De luxe lodges en campings leveren waar voor hun geld, met uitzonderlijke service, goed opgeleide gidsen en een intieme sfeer. Je kunt genieten van een exclusieve en comfortabele safari-ervaring zonder de bank te breken.

  Cultuur en gastvrijheid in Zambia

  In Zambia ontmoet je een rijke en diverse cultuur, waar meer dan 70 etnische groepen harmonieus samenleven. Bezoek traditionele dorpen en leer over de unieke gewoonten en tradities van de lokale bevolking. De Zambianen zijn gastvrij en delen graag hun cultuur en levenswijze met bezoekers.

  Duurzaam toerisme en natuurbehoud in Zambia

  Zambia is toegewijd aan natuurbehoud en duurzaam toerisme. Veel lodges en resorts zijn betrokken bij milieubehoudsprojecten en ondersteunen lokale gemeenschappen. Tijdens je safari draag je direct bij aan het behoud van Zambia's prachtige natuurschatten.

  Strandvakantie in Zambia

  Hoewel Zambia geen kustlijn heeft, kun je je avontuurlijke safari afsluiten met een ontspannen uitstapje naar nabijgelegen bestemmingen zoals het betoverende Malawi-meer of de idyllische eilanden van de Seychellen en Mauritius. Hier kun je genieten van witte zandstranden, kristalheldere wateren en een luxe ontsnapping na je wilde avonturen.

  Vaccinaties & Malaria

  Wil je weten welke vaccinaties voor jouw reis relevant zijn? Of wil je weten of je naar een Malaria gebied afreist? Kijk dan op Vaccinaties & Malaria advies voor Zambia.

   

  Ben je enthousiast en wil je op safari naar Zambia? Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel direct met Frank op 0031 – 6 – 365 362 29. Zambia wacht op jou, voor een onvergetelijke en luxueuze safari-ervaring in het hart van Afrika!

  Referenties Africa Wildlife Safaris

  Wil je weten hoe onze klanten hun safari en fotoworkshop hebben ervaren? Gemiddeld geven de klanten ons een 9,8. Lees hun reacties hier:

  Ferry en Renate (met 4 'kinderen' tussen 19 en 25 jaar), individuele reis Tanzania

  "Deze safari was boven verwachting! De Serengeti en de crossings hebben de meeste indruk gemaakt. De communicatie was snel en duidelijk. Goede, correcte en rustige gids, met veel respect voor de... lees verder

  Cindy & Monique, 2 vriendinnen op reis in Tanzania

  Een 10! We hebben ons nergens druk over hoeven te maken. Alles was prima geregeld en uitgestippeld. I.v.m. Corona is de reis 2x uitgesteld en hebben we 2 jaar lang contact gehad en zijn we overal... lees verder

  Rob, Jurgen en Ingrid - hoogtepunten Oeganda

  Informatie van Africa Wildlife Safaris was snel en duidelijk. Geweldige gids Jimmy, prachtige parken, Big Five en zelfs gorilla's en chimpansees van dichtbij gezien, erg bijzonder. Reis was... lees verder

  Emilie met gezin (8 personen) - Tanzania - Individueel maatwerk

  Het was een geweldige reis! Zowel de safari als de dagen aan de kust. De voorbereiding, de communicatie en de lokale partner waren geweldig. Zeker de gidsen verdienen alle lof. De offerte was heel... lees verder

  Pierre & Lucas - roadtrip Namibië

  Het was een reis om nooit te vergeten. En wat een lieve mensen zijn de Namibiërs. We hebben een super advies van Frank gehad. Hij is zeer bereikbaar en zeer deskundig. lees verder

  Familie Vriend uit Doesburg, maatwerk Tanzania fotoworkshop

  Vooraf : "Leuk, relaxed en nuttig. We krijgen er steeds meer zin in." Achteraf : "De workshop heeft ons waardevolle tips opgeleverd waardoor we met betere foto's teruggekomen zijn dan anders... lees verder

  Botswana - groepsreis Suzan

    Dankzij de hulp van Frank en het meedenken tijdens het plannen van mijn reis heb ik een onvergetelijke vakantie beleefd in Botswana. Genoten! Frank... lees verder

  Fotoworkshop ism Painted Dog Conservation

  Het was een super dag. Veel geleerd en mooie dingen gezien en vastgelegd. Dank jullie wel allemaal.   Deelnemers 2022 lees verder

  Fotoworkshop - Emil

  Emil: Het was een gezellig samenzijn. Burgers Zoo is een mooie dierentuin met mogelijkheden om binnen en buiten te fotograferen. De gids erbij was leuk, maar het hoogtepunt was de jonge... lees verder

   Africa Wildlife Safaris

   Telefoon
   Frank Sies:+31 6 365 362 29 

   E-mail

   KvKnummer
   68747691

   Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

   Africa Wildlife Safaris
   © Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design