olifant in Tanzania bij Baobab
Gezinsreis in 11 prachtige, gevarieerde dagen.

Tanzania - Gezinssafari; zowel ontspanning als activiteiten

Een prachtige safari in verschillende prachtige parken in Tanzania. Een ideale reis voor gezinnen met kinderen; het is een reis door bijzondere parken met mooie landschappen en zeer veel verschillende wilde dieren. Wandelen in Arusha National Park, in Tarangire de grote kuddes olifanten ontdekken en de baobabs (de 'omgekeerde boom'), het druk bevolkte water van Lake Manyara, de grote vlaktes met de kuddes en grote katten (leeuwen, luipaarden) en tot slot en imposante bezoek aan de Ngorongoro (een uitgewerkte vulkaan). En dit allemaal in een overzichtelijk aantal dagen.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Dit is een bijzondere safari met veel variatie. Je begint met een spannende wandeling (wel met een gids hoor) tussen de giraffes, gnoes, buffels en wie weet wat nog meer. Daarna ontspannen de lokale markt bezoeken en ervaren hoe het lokale leven er uit ziet. Daarna dagen met zowel ontspanning als avontuur: wie spot de leeuw het eerst? Hoe dicht komen de olifanten bij je wagen in Tarangire? Wat hebben de zwevende gieren ontdekt? De lodges en camps zijn prachtig gelegen en hebben allemaal een bijzonder mooi uitzicht. Heerlijk om na een gamedrive nog even met een drankje in de hand van de dieren en de ondergaande zon te genieten. 

 • Het programma van dag tot dag

  Dag 1: Aankomst op Arusha, de gids haalt je op en brengt je naar je lodge.

  Dag 2: De eerste safari dag: je begint in Arusha National Park (NP), zowel een gamedrive als een spannende wandeling met een ranger. Je wandelt tussen de giraffes, buffels, gnoes en wie weet welke dieren nog meer. Er zitten geen roofdieren gelukkig. Daarna een ontspannen marktbezoek, ontdek de lokale producten en het 'gewone' leven.

  Dag 3: Transfer naar Tarangire. In de middag een gamedrive om het prachtige groene landschap te ontdekken. Er zitten zeer veel olifanten, daarnaast veel ander soort wild als leeuwen, buffels, gieren, schildpadden, giraffes et cetera.

  Dag 4: Tarangire, gamedrives en genieten van de kuddes olifanten en de bijzondere baobabs. Hou je omgeving goed in de gaten. Er zit meer dan je denkt en soms ziet.

  Dag 5: vlakbij ligt Lake Manyara. Een zeer divers gebied met zowel een steile bergwand, als dichte bebossing als een groot meer. Iedere kijkrichting is weer anders. Verwacht veel vogels (pelikanen) en ook nijlpaarden, giraffes, heel veel bavianen en misschien zie je leeuwen in de boom.

  Dag 6: Een mooie rit naar de Serengeti, je ziet duidelijk waarom dit de 'eindeloze vlaktes' zijn.

  Dag 7: Een heerlijke dag op de Serengeti. Soms zie je even niets, dan opeens hele grote kuddes zebra's en gnoes. Dan zijn er vaak ook grote jagers in de buurt zoals leeuwen, luipaarden en cheeta's.

  Dag 8: Nog een heerlijke dag om de vlaktes te ontdekken. Je mag uiteraard ook een ontspannen (halve) dag in het camp doorbrengen. Probeer te ontdekken waarom er zoveel gieren op een bepaalde plek zweven en langzaam naar beneden komen.

  Dag 9: Een rit door gevarieerde landschappen op we naar de Ngorongoro. Een bijzonder stukje natuur, met een zeer grote diervariatie.

  Dag 10: Helaas is dit het einde van de safari. Het is een ontspannen ochtend bij de lodge. Tijd om even uit te slapen, te genieten van een heerlijk ontbijt samen en om de koffers in te pakken. Je wordt netjes naar het vliegveld gebracht.

  Dag 11: Aankomst op Schiphol in de ochtend.

   

 • Prijzen & Data

  Onze reizen zijn voorbeeld reizen. Ze zijn aan te passen aan jouw wensen qua locatie, seizoen, duur, activiteiten et cetera, daarom is de genoemde prijs een richtprijs. Bij een andere groepssamenstelling gelden er gedifferentieerde prijzen. Voor kinderen kunnen er kortingen van toepassing zijn.

  De volgende prijzen zijn van toepassing:

  • bij 2 personen 3.999 USD per persoon in januari, februari, maart en juni; 3.699 in april en mei
  • bij 4 personen 3.299 USD per persoon in januari, februari, maart en juni; 2.899 in april en mei
  • bij 6 personen 2.999 USD per persoon in januari, februari, maart en juni; 2.599 in april en mei

  Prijs: vanaf $2599,- dollar p.p. (€2406,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Alle overnachtingen en maaltijden
  • Gids, wagen en onbeperkt aantal kilometers
  • Toegang tot de parken, water tijdens gamedrives
  • Alle georganiseerde activiteiten
  • Lidmaatschap Flying Doctors
  • Alle georganiseerde activiteiten

  Exclusief

  • Internationale vlucht(en)
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • Optionele activiteiten
zebra's in Ngorongoro krater
Zanzibar zonsopkomst op het strand
nijlpaard moeder met jong
hyena met buit

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design