okavango delta vanuit de lucht
Groepsreis kamperend door Noord Botswana in 17 dagen

Botswana - Kampeer trip langs alle top locaties

Veel completer dan deze kampeer rondreis in Botswana vind je ze niet snel. Een combi van natuur, cultuur en avontuur.
En hier in Nederland kan je het je niet voorstellen, maar een sterrenhemel in Botswana is zo indrukwekkend, dat vergeet je de rest van je leven niet meer. En daar lig je bijna 2 weken onder (andere nachten in een lodge).

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Globale route

  Als je naar Botswana gaat moet je vaak kiezen of je naar de wat nattere parken in het noorden gaat, of naar de zoutpannen en de Kalahari woestijn. Niet bij deze tocht, het zit er allemaal in. Bushmen, Kalahari, Maun, Okavango Delta, mokoro tocht, Moremi, Chobe, Savuti, Vicc Falls, zoutpannen, mis je nog iets?

  Met jouw groep kamperend langs de mooiste plekken van Botswana. ‘Buiten’ slapen met het geluid van een brullende leeuw in de nacht, de ‘lach’ van een hyena en toch de stilte en de heldere nacht van Afrika. Een bijzondere ervaring. Net als slapen in de Okavango Delta, een mokorotocht waarbij het water tot vlak aan de rand staat.

  Ga je mee? Vertrek 31 keer per jaar.

  Groepsgrootte

  Jouw groep bestaat uit maximaal 12 personen. De reis is o.b.v. semiparticipatie (zelf tent opzetten en afbreken en in/uitladen van je eigen spullen). Jouw ‘camp team’ zorgt voor de rest.

 • Het programma van dag tot dag

  Dag 1 - 2: Vertrek vroeg in de ochtend (7:30) vanuit Maun en op weg naar Deception Valley, een private reserve in de buurt van de Kalahari Dessert. Wat een bizar begin, een nature walk met San Bushman. Al wandelend krijg je inzicht in hun cultuur, hoe ze omgaan met de natuur. 

  Dag 3 - 5: Tijdens deze dagen ga je het noorden van het Central Kalahari Game Reserve verkennen. Kalahari, open, droog, heldere nachten.

  Dag 6: Even een rustige dag in een comfortabele lodge in Makgadikgadi. En natturlijk de game drive over de deze indrukwekkende zoutpannen.

  Dag 7 - 8: Je verblijft twee nachten in de Okavango Delta. Je gaat de delta verkennen d.m.v. mokoro excursies (soort kano, uitgeholde boomstam) en diverse nature walks, overnachting vindt plaats in de Delta. Hoe dicht wil je bij de natuur komen?

  Dag 9: Overnachten in de buurt van Maun. In de middag is er optionele scenic flight over de Okavango Delta of een optionele helikoptervlucht zonder deuren. Ons advies: DOEN! Het is echt heel bijzonder om de delta vanuit de lucht te zien. Dan besef je pas hoe groot het is, wat er allemaal te zien is. En dat neem je mee naar de volgende dagen.

  Dag 10 - 12: Vervolgens ga je via de drogere delen van de delta omhoog en verblijf je 3 nachten in het Moremi Game Reserve. Je gaat de concessies Xakanaxa en Khwai bezoeken. Dit is een van de mooiste delen van Botswana.

  Dag 13 - 15: Drie nachten in Chobe National Park, dit is het land van de olifanten. Hele stukken bos zijn kaal en staan vol met omgetrokken bomen, kapotte takken. En als je dan een kudde olifanten bezig ziet begrijp je waarom. Ook ga je naar Savuti, bekend om zijn grote troepen leeuwen waar zeer indrukwekkende documentaires van zijn gemaakt. Natuurlijk ga je ook langs de Chobe rivier, de floodplains. Drinkende dieren, jagende roofvogels, lizzards en wellicht ook een Sable.

  Dag 16: Alweer de laatste nacht. Lekker in een lodge en in de middag de mogelijkheid om in de middag tijd om de Victoria watervallen te bezoeken. Het is een optionele activiteit, maar niet te missen. 

  Dag 17: Einde van de reis en weer op weg naar huis. Of toch nog een kleine verlenging?

 • Prijzen & Data

  Data

  Vertrek 31x per jaar (1-3x per maand het hele jaar door).

  Prijzen

  Hoogseizoen is van eind juni t/m oktober, daarbuiten is het laagseizoen.

  Prijs laagseizoen 2023: 3190 Euro per persoon (2024: 3290€)

  Prijs hoogseizoen 2023: 3380 Euro per persoon (2024: 3480€)

  De genoemde prijs is per persoon op basis van 2 personen, waarbij er vanuit wordt gegaan dat je de kamer / tent deelt met elkaar. Indien je een eigen kamer / tent wilt, kan er een één-persoonstoeslag worden berekend die afhankelijk is van de locaties.

  Prijs: vanaf $,- dollar p.p. (€0,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Kampeer materiaal zoals tent en matras
  • Kamer in lodges (waar van toepassing)
  • Transfers tijdens de reis
  • Alle maaltijden op enkele uitzonderingen na (zie exclusief)
  • Water, koffie en thee
  • Diensten van gids en kamp assistent
  • Toegang tot de parken
  • Alle georganiseerde activiteiten

  Exclusief

  • Internationale vlucht, transfers
  • Paspoort en visum
  • Optionele activiteiten
  • Maaltijden in restaurants / lodges
  • Inentingen en verzekeringen
  • Drank (fris en alcoholisch)
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • Slaapzak en kussen
gapene leeuw
visser in de chobe rivier
pied kingfisher in het riet
buiten toilet

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design