drinkende luipaarden
Top locatie voor fotohutten fotografie in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika - fotoreis Zimanga's fotohutten

Zimanga - 9 fotohutten / hides / schuilhutten / wildhutten ontworpen door de voormalig winnaar van de BBC wildlife photographer of the year Bence Mate. Een autoriteit op het gebied van fotohutten ontwerp.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Het oorspronkelijke Hlambanyathi Game Reserve werd heropend en vergroot met de toevoeging van aangrenzend land. Soorten die historisch aanwezig waren, werden opnieuw geïntroduceerd. Het wildlife in het reservaat bestaat nu uit meer dan 80 soorten zoogdieren, met populaties van giraffen, buffels, neushoorns, olifanten, waterbokken, wildebeesten, zebra's, kudu's, nyala's, nijlpaarden, cheeta's en leeuwen die allemaal vrij in het gebied rondzwerven. De ongelooflijke verscheidenheid aan vogelsoorten van Zululand keerde kort daarna terug en in de loop der jaren zijn hier meer dan 400 soorten gespot. Na de uitbreiding van het reservaat werd besloten om de naam te veranderen in Zimanga (dit betekent een wonder of iets ongelooflijks).

  Naast ‘gewone’ gamedrives (maximaal 3 auto’s in het gebied en off-road toegestaan indien er iets bijzonders is) is er ook een fotoboot. Maar het gebied staat bekend om zijn schuilhutten. Er zijn momenteel negen fotografische hides / fotohutten op Zimanga, waaronder twee vogelhutten. Deze zijn ideaal voor fotografie van kleine vogels. De grotere Lagoon-schuilplaats richt zich in het zomerseizoen op watervogels en krokodillen.

  Umgodi en Tamboti Overnight Hides zijn momenteel de enige hides die speciaal zijn ontworpen voor fotografie van grote zoogdieren. De bijeneter is een mobiele unit die in de buurt kan worden geplaatst van waar bijeneters nestelen en die verbluffende resultaten oplevert voor deze kleurrijke vogels.

  Scavengers Hill wordt wel vergeleken met een natuurdocumentaire, terwijl de Forest en Tower Hides werden gebouwd om te experimenteren met fotografie van de gevederde bewoners van het Fever Tree-bos.

  Deze fotohutten zijn ontworpen en gebouwd door de eigenaren van Zimanga en Bence Mate, die niet alleen een voormalig winnaar is van de felbegeerde BBC-prijs voor natuurfotograaf van het jaar in 2010, maar ook een wereldautoriteit is op het gebied van ontwerp, constructie en fotografie van hides. Bence heeft eerder hides gebouwd op zijn boerderij in zijn geboorteland Hongarije, Costa Rica en Zuid-Amerika, maar dit zijn de eerste hides in Afrika door hem ontworpen. Het plannen en bouwen van hides van dit kaliber is een uitputtend proces. Eerst wordt een locatie geselecteerd uit een uitgebreide korte lijst voordat een testhide wordt geïnstalleerd en gedurende enkele maanden wordt gebruikt, waardoor het ontwerp en de positionering kunnen worden aangepast, vaak in de kleinste mate, om ervoor te zorgen dat de verlichting, brandpuntsafstanden, achtergronden en diergedrag allemaal vallen op zijn plaats zodat de fotografen beelden produceren van verrassende kwaliteit en originaliteit.

  Tegen een meerprijs is het ook mogelijk om in de avond een gamedrive te doen of sterren (astro) fotografie.

 • Het programma van dag tot dag

  Zimanga heeft een aantal packages. Je kunt kiezen uit 3, 4, 5, 6 of 9 nachten. Vanaf 4 nachten zit er ook minimaal een overnachting in een hide bij. Globaal heb je de volgende mogelijkheden:

   Aantal nachten  gamedrive / boottocht  fotohutten  overnachting fotohut
   3  3  3  0
   4  4  2  1
   5  5  3  1
   6  5  3  2
   9  7  5  3

   Je kan beperkt kiezen tussen de hutten. Indien je bv 3 fotohutten op het programma hebt staan kan je kiezen tussen A of B; de volgende dag tussen C of D, etc. Dit is om ervoor te zorgen dat iedere reiziger alle type schuilhutten kan bezoeken.

  Mocht je bv 5 nachten gaan dan heb je 1 overnachting in een fotohut en op de overige dagen heb je een gamedrive en een bezoek aan een fotohide. De ene keer ga je in de ochtend in een hut zitten en de andere keer in de middag. Zo wissel je het continu af.

  Extra nachten zijn natuurlijk ook te boeken.

  Als je met een groep of familie komt bestaat er ook de mogelijkheid om een apart gelegen villa exclusief af te huren. Hier kunnen tot 7 mensen overnachten.

  Op de lodge zelf kunnen maximaal 12 personen overnachten. Er is geen toeslag voor mensen die alleen reizen.

  En er zijn statieven, gimbal heads en lensplaten beschikbaar voor iedere gast.

 • Prijzen & Data

  Omdat eigenlijk iedereen wel het overnachten wil meemaken begint het overzicht bij 4 nachten.

  • 4 nachten 2090$ pp
  • 5 nachten 2640$ pp
  • 6 nachten 3240$ pp
  • 7 nachten 3740$ pp
  • 8 nachten 4190$ pp
  • 9 nachten 4890$ pp

  Prijs: vanaf $2090,- dollar p.p. (€1742,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • 5* luxe kamer met airco
  • alle maaltijden en snacks
  • lokale dranken, softdrinks, water, koffie en thee
  • wassen kleding
  • alle genoemde activiteiten

  Exclusief

  • internationale vlucht
  • transport naar en van Zimanga
  • speciale dranken
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • Optionele activiteiten
fotohut Zimanga
luipaard in de nacht bij fotohut
Zimanga lodge
fotoboot Zimanga

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design