Witte reiger op jacht
Ontdek bijzonder Oeganda in 16 prachtige dagen.

Oeganda - Ontdekkingstocht naar BIG-5

Met deze rondreis beleef je Oeganda op een prachtige manier in 16 dagen. Een intense en bijzondere reis, vol hoogtepunten en bijzondere ontmoetingen. Kleurrijke markten, aardige mensen en een bijzondere natuur.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Fantastisch, in ruim twee weken lang de mooiste plekken van Oeganda! Het begint al bijzonder. Ooit oog in oog hebben willen staan met een neushoorn? Dit is je kans. In Ziwa Rhino Sanctuary ga je dit meemaken. Dan naar Murchison Falls NP waar je de Nijl op gaat en je de waterval kunt bewonderen. Chimpansee tracking in Kibale, een prachtige boottocht en de tree climbing lions in Queen Elizabeth NP. Natuurlijk de (soms) zware en bijzondere tocht naar de berggorilla's. En dan ben je er nog niet qua bijzonderheden: Lake Bunyonyi, een stukje paradijs op aarde die je zowel te voet als per kano gaat verkennen. Tot slot Lake Mburo, ook hier het water op en in de avond op zoek naar één van de vele luipaarden die het park rijk is. Een aaneenschakeling van bijzondere plekken en ontmoetingen.

 • Het programma van dag tot dag

  Dag 1: Aankomst in Entebbe- Oeganda met vervoer naar je lodge door jullie gids.

  Dag 2: Rit naar Ziwa Sanctuary voor een wandelsafari naar de neushoorn en daarna door naar Murchison Falls NP. Als er tijd is een kijkje aan de top van de waterval.

  Dag 3 - 4: Gamedrives en boottocht op de Nijl waaronder naar de bekende Murchinson Falls. Let ook op de oevers, daar zit veel wild en met name vogels.

  Dag 5: Rit naar Kibale Forest en na aankomst een wandel safari. Geniet van de natuur, het is er prachtig groen en je hoort en ziet zeer veel variatie.

  Dag 6: In Kibale een halve dag op stap met wilde chimpansees en in de middag een wandeling door de wetlands. Geniet van de prachtige vogels in vele kleuren en meerstemmig geluiden.

  Dag 7: Reis naar Queen Elizabeth NP met aansluitend een gamedrive. Een heel nieuw landschap en bijbehorende andere dieren. 

  Dag 8: in Queen Elizabeth NP een boottocht op het Kazinga Channel. Geniet vanaf het water van de dieren en in het bijzonder de vogels. En een gamedrive in dit prachtige landschap.

  Dag 9: Naar het zuidelijk deel van Queen Elizabeth NP, de Isasha sector, 'home of the tree climbing lions'. Doe je best om ze te spotten, maar vergeet ook het andere wild niet, er zit genoeg.

  Dag 10: Rit naar Bwindi Impenetrable Forest, een mooie scenic route met prachtige vergezichten.

  Dag 11: Bwindi in op zoek naar de gorilla's, bereid je voor op een pittige dag! En ja, soms lopen de gorilla's naar hun volgende voedselplek en dan moet je mee natuurlijk. Een unieke ontmoeting!

  Dag 12: Vandaag staat Lake Bunyonyi op het programma met aan het eind van de middag een nature walk. Ook hier een heel ander landschap dat in de dagen hiervoor. Je hebt mooie uitzichten over het meer en geniet van het bijpassende wild.

  Dag 13: Het meer ontdek je via een kanotocht en een vogelontdekkingstocht.

  Dag 14: Reis naar Lake Mburo met direct een boottocht op zoek naar de illustere Shoebill Stork en een nachtelijke gamedrive op zoek naar luipaarden. 

  Dag 15: Nog een laatste wandel- of wagensafari en daarna in de auto naar het vliegveld van Entebbe.

  Dag 16: Aankomst op Schiphol en nagenieten van deze bijzonder reis.

  Al onze individuele reizen zijn aan te passen aan jouw wensen.

 • Prijzen & Data

  Onze reizen zijn voorbeeld reizen. Ze zijn aan te passen aan jouw wensen qua locatie, seizoen, duur, activiteiten et cetera, daarom is de genoemde prijs een richtprijs. Bij een andere groepssamenstelling gelden er gedifferentieerde prijzen. Voor kinderen kunnen er kortingen van toepassing zijn.

  • 2-3 personen 4.899 USD
  • 4-5 personen 4.299 USD
  • 6 personen 4.049 USD

  Belangrijk: de reisprijs is inclusief de vergunning voor de gorilla's. (Per 1/7/20 700 USD pp)

  Prijs: vanaf $4049,- dollar p.p. (€3749,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Accommodaties, inclusief alle maaltijden en water tijdens gamedrives
  • Gids, wagen en onbeperkt aantal kilometers
  • Entree tot de wildparken
  • Gorilla toegangspas, 700 USD
  • Alle georganiseerde activiteiten

  Exclusief

  • Vervoer van en naar Schiphol
  • Internationale vlucht(en)
  • Tipgeld, dranken en extra's die niet beschreven staan in het reisoverzicht
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen
  • Optionele activiteiten
Close-up Fish Eagle
chimpansee in het bos
hagedis in boom
hamerkop met vangst

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design