Tanzania Ngorongoro krater
Tanzania - Het beste safariland

Tanzania: beste safari land van Afrika

Tanzania is safariland nummer één! Hier kun je genieten van een overweldigende hoeveelheid en variatie aan wildlife en parken. Hoogtepunt is de jaarlijkse migratie van meer dan één miljoen wildebeest op de Serengeti, onderdeel van de 'endless-planes'. Deze migratie trekt ook nog eens grote hoeveelheden roofdieren aan. Een echte belevenis om te ervaren en 1 die niet mag ontbreken in jouw rondreis door Tanzania. Heb je voldoende wildlife-indrukken opgedaan, dan kun je uitrusten op prachtige exotische eilanden met een azuurblauwe zee. Een safari en strandvakantie in 1! Wat wil je nog meer?

Tanzania safari's

individueel
Tanzania - Prachtige 4 parken safari

Tanzania - Prachtige 4 parken safari

Compact, krachtig en zeer gevarieerde parken in 9 dagen.

Lees verder

individueel
Tanzania - Kilimanjaro beklimmen, route Lemosho

Tanzania - Kilimanjaro beklimmen, route Lemosho

Kilimanjaro: in 8 adem benemende dagen naar de top.

Lees verder

individueel
Tanzania - Gezinssafari; zowel ontspanning als activiteiten

Tanzania - Gezinssafari; zowel ontspanning als activiteiten

Gezinsreis in 11 prachtige, gevarieerde dagen.

Lees verder

individueel
Tanzania - Ontdek de zuidelijke parken van Tanzania

Tanzania - Ontdek de zuidelijke parken van Tanzania

Selous en Ruaha in 15 ruige en boeiende dagen

Lees verder

individueel
Tanzania - Kilimanjaro beklimmen, route Machame

Tanzania - Kilimanjaro beklimmen, route Machame

Kilimanjaro beklimmen tot ruim halverwege in 3 dagen

Lees verder

individueel
Tanzania - Stoere safari en zonnig strand

Tanzania - Stoere safari en zonnig strand

Avontuur, zon, zee en ontspanning in 13 dagen.

Lees verder

  De beste reisperiode voor Tanzania

  De meeste dieren zie je tijdens de droge periode van juni tot en met oktober. Het water is schaars en al het wildlife verzamelt zich bij de rivieren, meren en poelen. Dus dit wordt in het algemeen gezien als de beste tijd voor een vakantie in Tanzania. De meeste regen valt in de periode maart tot en met mei. De natuur staat in bloei en de wildlife is verspreid over de vlaktes.

  Januari en februari worden honderdduizenden kalveren geboren. Ideale prooi voor de roofdieren. Zo heeft iedere periode wel iets moois te bieden.

  Maar het beste seizoen om de diverse en prachtige dieren van Tanzania te bewonderen, hangt af van je specifieke interesses en de soorten dieren die je graag wilt zien. Hier is een overzicht van de beste seizoenen voor wilde dieren in Tanzania obv jouw voorkeur:

  • De Grote Trek in de Serengeti: Als je getuige wilt zijn van de wereldberoemde Grote Trek, waarbij duizenden wildebeesten, zebra's en gazellen de Serengeti doorkruisen, plan dan je reis tussen juni en augustus. Tijdens deze periode migreren de dieren naar het noorden, op zoek naar vers gras en water. Het is een spectaculaire gebeurtenis die je niet mag missen.
  • Babydieren in de Serengeti en Ndutu-regio: Als je geïnteresseerd bent in het zien van pasgeboren dieren, kun je het beste reizen tussen december en maart. Tijdens deze periode kalveren de wildebeesten en zebra's, wat leidt tot schattige jonge dieren die de Serengeti en de Ndutu-regio bevolken. Dit is ook het groene seizoen, wanneer het landschap weelderig is na de regens.
  • Roofdieren spotten: Als je vooral geïnteresseerd bent in het zien van roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en cheeta's, zijn de drogere maanden van juni tot oktober ideaal. Tijdens deze periode is er minder vegetatie, waardoor roofdieren gemakkelijker te observeren zijn.
  • Trekvogels in Lake Manyara: Voor vogelliefhebbers is het beste seizoen om Lake Manyara National Park te bezoeken tussen november en juni. Dit is wanneer trekvogels van over de hele wereld aankomen en het park bevolken, waardoor het een paradijs is voor vogelspotters.
  • Olifanten in Tarangire: Als je wilt genieten van het zien van grote kuddes olifanten, plan dan een bezoek aan Tarangire National Park tussen juli en oktober. Tijdens deze periode verzamelen olifanten zich rond de Tarangire-rivier, wat zorgt voor geweldige kijkkansen.
  • Rondreizen in droge maanden: Over het algemeen zijn de droge maanden van juni tot oktober ideaal voor rondreizen door verschillende nationale parken en reservaten, omdat wegen beter begaanbaar zijn en wilde dieren zich concentreren rond waterbronnen.

  Kortom, Tanzania heeft het hele jaar door veel te bieden aan wilde dierenliefhebbers. De keuze van het beste seizoen hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de specifieke dieren die je wilt zien tijdens je safari-avontuur.

  Het groene seizoen in Tanzania

  In het hart van het groene seizoen komt Tanzania tot leven. Van november tot mei verandert het landschap in een zee van weelderig groen. Regenbuien zorgen voor sprankelende meren en rivieren en migrerende vogels uit Europa vullen de lucht. Dit is de tijd waarin pasgeboren dieren het levenslicht zien en het landschap bruist van nieuw leven. Het groene seizoen biedt een uniek perspectief op de wilde schoonheid van Tanzania, met minder toeristen en lagere prijzen.

  Top 5 nationale parken in Tanzania

  Tanzania bezit een aantal van de beroemde nationale parken ter wereld waaronder het nr 1 park: de Serengeti. De kans is groot dat je hier oog in oog komt te staan met de meest indrukwekkende dieren. In ieder geval zorgt het voor fantastische rondreizen door Tanzania.

  1. Het Tarangire National Park staat bekend om zijn grote dikke Boababbomen en grote kuddes olifanten, zebra’s, wildebeesten, gazelles, struisvogels, giraffes en nog veel meer andere dieren.
  2. Wil je de Big Five in één dag zien? Bezoek dan de Ngorongoro-krater. Deze krater werd gevormd toen miljoenen jaren geleden een grote vulkaan uitbarstte en instortte. Je daalt vanaf de rand van de vulkaan de krater in, ruim vijfhonderd meter naar beneden. Op de bodem leven talloze diersoorten, van grote kuddes buffels en zebra’s tot hyena’s en de zwarte neushoorn, een zeldzaamheid in Tanzania.
  3. Serengeti is Maasai voor ‘eindeloze vlakte’. Als je het park binnenrijdt, vraag je je af waar al die dieren zich verstoppen, want je ziet alleen maar lege vlakte om je heen. Maar zodra je dieper de Serengeti binnendringt, komt het park tot leven. 100% kans dat je hier leeuwen, luipaarden en cheeta’s tegenkomt.
  4. Het Nyerere NP ( voorheen Selous Game Reserve) is het grootste nationale park van Afrika en wordt nog weinig bezocht. Hier vind je zwarte neushoorns, grote kuddes olifanten (bijna de helft van de complete olifantenpopulatie van Tanzania leeft hier), giraffen, krokodillen en nijlpaarden. En een van de weinig parken waar je een boottocht kunt doen.
  5. Het Ruaha National Park wordt net als het Selous Game Reserve nog weinig bezocht door toeristen. Dat komt grotendeels door de afgelegen locatie in het zuidwesten van Tanzania. Ruaha staat bekend als één van de meest spectaculaire parken van Tanzania. Het is nog echt een wildernis, met ruige landschappen en de Ruaha-rivier, waar je volop dieren kunt spotten. Jagende leeuwen, luipaarden, cheeta’s, jakhalzen en wilde honden.

  Wilde dieren in Tanzania

  De natuurbeleving in Tanzania is fantastisch. Je zou af en toe, zeker in het droge seizoen, bijna vergeten dat enkele soorten met uitsterven bedreigd worden. Je vindt er olifanten, giraffes, nijlpaarden, buffels, zebra's, leeuwen, hyena's en vele verschillende soorten (roof)vogels. Als je goed zoekt en een beetje geluk hebt, sta je oog in oog met een cheetah of een luipaard.

  Tanzania is een van de meest diverse en spectaculaire bestemmingen voor wilde dieren in Afrika. Hier is een uitgebreid overzicht van de prachtige dieren die je in Tanzania kunt tegenkomen:

  • De Grote Trek: Een van de meest opvallende natuurfenomenen in Tanzania is de Grote Trek, een massale migratie van wildebeesten, zebra's en gazellen in de Serengeti. Elk jaar trekken meer dan anderhalf miljoen wildebeesten en honderdduizenden zebra's op zoek naar vers gras en water. Deze spectaculaire migratie is een waar spektakel van de natuur.
  • De Big Five: Tanzania staat bekend om de "Big Five," een term die verwijst naar de vijf meest iconische en gevaarlijke diersoorten om op te jagen: de leeuw, de olifant, de buffel, de luipaard en de neushoorn. Deze majestueuze dieren kunnen worden gespot in verschillende nationale parken en reservaten, zoals de Serengeti, de Ngorongoro-krater en Nyerere National Park.
  • Chimpansees: In de weelderige bossen van Gombe Stream National Park en Mahale Mountains National Park kun je een ontmoeting hebben met onze naaste verwanten: chimpansees.
  • Flamingo's en Nijlkrokodillen: In het Manyara-meer en de oevers van Lake Natron kun je duizenden flamingo's zien die zich tegoed doen aan de rijke algen van de meren. Bovendien zijn de wateren van Lake Natron de thuisbasis van enorme Nijlkrokodillen.
  • Roofvogels: Tanzania herbergt een indrukwekkend aantal roofvogels, waaronder de majestueuze Afrikaanse visarend, de Afrikaanse zeearend en de bateleurarend. Deze roofvogels zijn vaak te zien in de Serengeti en andere wildreservaten.
  • Luipaarden: Deze prachtige katachtigen zijn behendige jagers en kunnen in veel van de nationale parken in Tanzania worden waargenomen. Ze staan bekend om hun behendigheid en vaak sluipen ze ongezien door het struikgewas op zoek naar prooi.
  • Giraffen en Zebra's: Tanzania herbergt ook grote populaties giraffen en zebra's. Je kunt deze elegante dieren tegenkomen tijdens een safari in verschillende parken, waaronder de Tarangire en Ruaha National Parks.
  • Flora en Fauna van de Oceaan: Langs de kust van Tanzania, met name in de regio Zanzibar, kun je genieten van een rijke onderwaterwereld. Denk aan kleurrijke koraalriffen, schildpadden, dolfijnen en verschillende vissoorten.
  • Nachtelijke dieren: Naast de dagelijkse safari's heb je ook de kans om nachtelijke dieren te zien, zoals leeuwen, hyena's en civetkatten, die 's nachts actief worden.

  De biodiversiteit van Tanzania is echt opmerkelijk en biedt onvergetelijke kansen voor wilde dierenobservatie en fotografie. Of je nu op zoek bent naar de majestueuze roofdieren, de migratie van de Grote Trek, of de zachtaardige reuzen zoals olifanten en giraffen, Tanzania heeft het allemaal te bieden voor de avontuurlijke natuurliefhebber.

  Beste safari routes in Tanzania

  • De meest gebruikte safari route / rondreis start in het noorden. Je bezoekt de safari hoofdstad Arusha, Lake Manyara, de Tarangire, de Serengeti en de Ngorongoro crater. Volg je deze route dan beleef je gegarandeerd een indrukwekkende safari.
  • Heb je speciale wensen of ben je al eerder in Tanzania geweest? Boek dan een zuidelijke route. Hier vind je Selous, Ruaha en Mikumi. Je ogen worden op de route uitgedaagd om het wildlife te spotten, deze gebieden zijn namelijk dichter begroeid. Maar als je wild ziet is het om op sommige plekke toegestaan offroad te gaan. Ooit wel eens een drinkende giraffe gezien terwijl je zelf op het water bent? Of een vissende fish eagle? Door Selous loopt een rivier waar je de safari per boot kunt vervolgen. Een echte aanrader.
  • In het westen vind je Gombe en de Mahale Mountains waar je oog in oog komt te staan met chimpansees. Dit kun je goed combineren met het grasland-park Katavi. Hier spot je nog weinig toeristen waardoor je het wildlife goed kunt zien.
  • En dan is er nog een vierde mogelijkheid. Kies een safari route en eindig je reis met een strandvakantie naar een van de eilanden voor de kust van Tanzania: Zanzibar, Mafia, Pemba, Pangani. Je kunt snorkelen naar koraal, zwemmen met dolfijnen en bijzondere culturele uitstapjes maken.

  Unieke reiservaringen in Tanzania

  Naast de beroemde Great Migration zijn er in Tanzania talloze andere unieke ervaringen te beleven. Sta oog in oog met chimpansees in het Mahale-gebergte, maak een wandeling met de Maasai-stam om hun eeuwenoude tradities te leren kennen of slaap zelfs bij hen, of ervaar een nachtelijke safari om de verborgen wereld van nachtdieren te ontdekken. Voor avontuurlijke reizigers biedt Tanzania een breed scala aan ervaringen die je nergens anders zult vinden.

  De prijs van een safari in Tanzania

  Tanzania biedt safari-avonturen van wereldklasse zonder de kosten van sommige andere Afrikaanse bestemmingen. Of je nu kiest voor een luxe lodge of een kampeerervaring, Tanzania heeft opties voor elk budget. In vergelijking met een land als Botswana zijn de prijzen voor accommodatie, maaltijden en safari's over het algemeen redelijker. Dit maakt Tanzania een aantrekkelijke keuze voor reizigers die waar voor hun geld willen krijgen zonder in te leveren op kwaliteit.

  Cultuur en gastvrijheid in Tanzania

  Tanzania is niet alleen rijk aan natuurlijke schoonheid, maar ook aan culturele diversiteit. Maak kennis met de warme en gastvrije bevolking, leer over oude stammen zoals de Hadzabe en Datoga en geniet van traditionele dans- en zangoptredens. De kleurrijke markten en bruisende steden, zoals Arusha en Stone Town in Zanzibar, bieden een kans om de lokale cultuur te omarmen en souvenirs te kopen die je reis zullen herinneren.

  Duurzaam toerisme en natuurbehoud in Tanzania

  Tanzania zet zich in voor duurzaam toerisme en natuurbehoud. Nationale parken en reservaten worden zorgvuldig beheerd om de unieke ecosystemen en wilde dieren te beschermen. De betrokkenheid van lokale gemeenschappen bij toerismeprojecten helpt bij het behoud van de natuurlijke hulpbronnen en draagt bij aan de ontwikkeling van deze gemeenschappen. Als verantwoordelijke reiziger kun je genieten van de schoonheid van Tanzania en tegelijkertijd bijdragen aan het behoud ervan.

  Strandvakantie in Tanzania

  Sluit je avontuurlijke reis af met een ontspannen strandvakantie op de tropische eilanden voor de kust van Tanzania, zoals Zanzibar of Pemba. Met hun witte zandstranden, kristalhelder water en kleurrijke koraalriffen bieden deze eilanden de perfecte setting om tot rust te komen na een safari. Of je nu wilt snorkelen, duiken, zeilen of gewoon wilt ontspannen, deze paradijselijke eilanden hebben voor elk wat wils.

  Vaccinaties & Malaria

  Wil je weten welke vaccinaties voor jouw reis relevant zijn? Of wil je weten of je naar een Malaria gebied afreist? Kijk dan op Vaccinaties & Malaria advies voor Tanzania.

   

  Ben je enthousiast en wil je op safari naar Tanzania? Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel direct met Frank 06-36536229.

  Lees ook onze blogs over Tanzania: Alle info voor een safari in Tanzania & de top 5 parken van Tanzania.

  Of lees onze avonturen die we meegemaakt hebben tijdens de combireis Tanzania & Oeganda of onze reis waarbij we het Noorden en het Zuiden bezocht hebben.

  Referenties Africa Wildlife Safaris

  Wil je weten hoe onze klanten hun safari en fotoworkshop hebben ervaren? Gemiddeld geven de klanten ons een 9,8. Lees hun reacties hier:

  Joke met partner en tienerdochter, individuele safari Uganda, Tanzania en Zanzibar

  Wij hebben in alle vertrouwen onze reis samen laten stellen door Africa Wildlife Safaris. In een paar woorden: een droom die 3 weken duurde. Echt een super reis. Heel veel dank Frank en Koert voor... lees verder

  Johan - 10 dagen Tanzania

  Opbouw was  goed zo,   met alles toegewerkt naar het hoogte punt: de crossings   Zoveel mooie dingen gezien: Attack van leeuwen en cheeta's Crossing... lees verder

  Familie Vriend uit Doesburg, maatwerk Tanzania fotoworkshop

  Vooraf : "Leuk, relaxed en nuttig. We krijgen er steeds meer zin in." Achteraf : "De workshop heeft ons waardevolle tips opgeleverd waardoor we met betere foto's teruggekomen zijn dan anders... lees verder

  John & Mavis - luxe safari Zimbabwe, Botswana & Zuid-Afrika

  Prettige communicatie per mail en bij ons thuis. Enthousiaste en professionele benadering. Het totaalplaatje, het vriendelijke personeel, de expertise v d gidsen en natuurlijk de dieren,... lees verder

  Danielle (met partner en twee zoons), individuele reis Oeganda

  "We zijn uitstekend voorgelicht en de voorbereiding was goed verzorgd. Heldere, duidelijke en persoonlijke communicatie. De reis sloot zeer goed aan bij onze verwachtingen. Eindoordeel een 9!" lees verder

  Fotoreis Zambia - Marc

  Marc: Heel veel geleerd qua fotografie. Combi van goede fotograaf en een aparte spotter is erg goed bevallen. Veel meer gezien dan ik verwacht had. Auto zonder dak en veel ruimte is perfect. Ga... lees verder

  Peter en Marijke met twee volwassen dochters, individuele reis Tanzania

  "We zijn weer terug op Nederlandse bodem na een werkelijk fantastische vakantie in Tanzania. Namens de hele familie wil ik jullie bedanken voor het feit dat alles uitstekend geregeld was, we mooie... lees verder

  Caroline (met partner), individuele safari Tanzania

  "Wat een geweldige vakantie! Top geregeld, het klopte allemaal. En de afsluiter, het etentje op het strand, hoe romantisch." lees verder

  Oeganda familiereis 2023

  Prachtige reis met de familie naar de wildparken en vooral de chimpansees en gorilla's in Oeganda. Goede gids (Heidy), goede lodges en een prima programma. Maar het belangrijkste was de service... lees verder

   Africa Wildlife Safaris

   Telefoon
   Frank Sies:+31 6 365 362 29 

   E-mail

   KvKnummer
   68747691

   Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

   Africa Wildlife Safaris
   © Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design