banded mongoose in Zambia
Individuele fotoreis (alleen jouw gezelschap en de fotograaf in de auto)

Zambia - Individuele fotografie reis South Luangwa

Dit is een individuele fotografiereis. In de auto zit alleen jij en jouw partner, vriend, familie, ... Het is jullie privé auto. Een ervaren fotograaf / gids (Nederlands sprekend) gaat mee als begeleider voor gevraagd en ongevraagd advies. Basis is 6 nachten, maar de reis is aan te passen naar elk aantal dagen dat je wilt. Er zijn ook meerdere locaties mogelijk.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • 7 daagse fotografie safari in National Park South Luangwa, luipaard gebied bij uitstek.

  South Luangwa, een van de meest opwindende en kwetsbare omgevingen van Afrika. Dit park heeft een van de grootste concentraties wilde dieren en vogels die ter wereld te vinden zijn. Het wildlife in South Luangwa is zeer gevarieerd maar het aantal luipaarden is ongekend. Toen wij er waren was er geen dag dat we geen luipaard gezien hebben. En dat is wel heel bijzonder.  Dramatisch veranderende seizoenen dragen bij aan de rijkdom en diversiteit van het park en de schilderachtige landschappen variëren van droge kale bushvelden in de winter tot een groen wonderland in de zomermaanden.

  Er is altijd begeleiding van een ervaren fotograaf, Peter Geraerdts, professionele natuurfotograaf en safarigids tijdens een fotografische workshop om je vaardigheden op het gebied van natuurfotografie te verbeteren. Peter Geraerdts begeleidt al 10 jaar fotografische safari's en heeft bijgedragen aan diverse publicaties en staat bekend om zijn creatieve (dynamische) beelden. Peter zal persoonlijk alle safari's begeleiden. Je krijgt regelmatig adviezen om het resultaat te behalen. Tijdens het eten kan je praten over de successen, de (gemiste) kansen en bespreken hoe het de volgende gamedrive beter kan. Je leert het meest door te oefenen en samen te werken! Fotografen van alle niveaus zijn welkom, van absolute beginners tot doorgewinterde professionals.

  De meeste tijd zullen we buiten (ons klaslokaal) doorbrengen met het verkennen van het ongelooflijke South Luangwa National Park met mogelijkheden om beelden te bekijken en te bespreken zodra we terug in het kamp zijn.

  Individuele reizigers of reizigers met een kleine groep zijn beide welkom om een ​​privésafari te boeken. Deze persoonlijke benadering resulteert in de best mogelijke gelegenheid om je vaardigheden op het gebied van natuurfotografie te verbeteren en zoveel mogelijk tijd te besteden aan je favoriete onderwerp.

  Op safari maakt u gebruik van een op maat gemaakt en volledig uitgerust fotografisch safarivoertuig. Er kunnen maximaal zes personen op de gamedrive-auto worden ondergebracht om ervoor te zorgen dat alle deelnemers stoelen bij het ‘raam’ hebben. De gameviewer is volledig open, waardoor je 360 ​​graden zicht hebt voor het maken van foto’s.

 • Het programma van dag tot dag

  Start van het avontuur

  Indien je dat wilt, spreken we af bij jou thuis (of elders). In een paar uur maken we kennis met elkaar, praten we over de gewenste kennis van je apparatuur, leggen we de verschillen uit van de (fotografie) omstandigheden in Nederland en Afrika. We delen adviezen, bespreken de reis: visum, 'gele boekje', kleding et cetera. Hierdoor weet jij waar je aan begint en kunnen we deze informatie doorgeven aan de professionele fotograaf, Peter Geraerdts.

  Programma

  Bij deze 7-daagse safari (6 nachten) past het best een generieke omschrijving. Je verblijf is in het Track and Trail River Camp (Mfuwe). Op verzoek kan je ook 1 of meerdere nachten (tegen meerprijs) verblijven in de Nsefu sector (Zikomo) en/of in het kamp in de noordelijke sector van South Luangwa (Chikunto). Je beweegt mee met het wildlife en hun dagritme. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de territoria van de dieren of bijvoorbeeld de broedplaatsen van de bijeneters.

  De dagen beginnen vroeg met een licht ontbijt. Op tijd het South Luangwa National Park in om gebruik te maken van het eerste warm gekleurde ochtendlicht. Het doel is te zorgen voor veel variatie in je fotografie gedurende de safari’s. En heb je een speciaal doel, laat het weten, dan kan er op ingespeeld worden.  Tussen tien en vier heb je tijd voor jezelf en tijdens het eten gelegenheid om vragen te stellen aan de fotograaf / gids. Er zal dan ook meer tijd zijn voor informatie over de landschappen en de dieren, inclusief hun gedrag en hoe daar op te anticiperen bij het fotograferen. Dit is ook een uitgelezen moment om gebruik te maken van de aanwezige hide bij de lagune. Olifanten die een stofbad nemen of giraffes die komen drinken. Andere opties zijn het zwembad, sporten in de buiten gym, een siësta, of alvast je foto’s van de ochtend bekijken. Uiteraard wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

  Na de koffie, thee en een snack is het tijd voor de middagsafari. Volop kansen voor het spotten van de grote variatie aan wild. Aan het einde van de middag genieten van een sundowner op een mooie plek in het park en ondertussen genieten van het kleurenspektakel aan de horizon. Direct aansluitend is de nightdrive. Dat is vrij uniek, je mag twee uur in het donker in het park blijven. De wildlife dynamiek verandert erg sterk en is indrukwekkend om te ervaren. De spotter gaat op zoek naar de nachtdieren en zal proberen ze goed uit te lichten voor een speciale foto. Hopelijk zit daar een jacht bij.

  Zo rond acht uur in de avond ben je terug in het camp en zal de kok aan de drie-gangen maaltijd beginnen. Tijdens het diner is er gelegenheid de speciale momenten van de dag door te nemen. De landschappen en het wildlife is zeer gevarieerd: olifant, giraf, buffel, zebra, nijlpaard, leeuw, luipaard, hyena, wilde hond, meerdere soorten reptielen, verschillende soorten bijeneters, arend-uil, verschillende soorten arenden, in totaal meer dan 400 soorten vogels.

  De wagen is volledig ingericht om fotografen te faciliteren. De wagen is open (dus je kijkt 360 graden rond), er zitten maximaal zes mensen in en beanbags zijn aanwezig. Er zijn een paar locaties waar je veilig de wagen uit kan om te fotograferen vanuit een laag standpunt.

  Je overnacht in zeer ruime onderkomens (2-persoons of meer), met goede bedden, douche en toilet.

 • Prijzen & Data

  Onze reizen zijn voorbeeld reizen. Ze zijn aan te passen aan jouw wensen qua locatie, seizoen, duur, activiteiten et cetera, daarom is de genoemde prijs een richtprijs. Bij een andere groepssamenstelling gelden er gedifferentieerde prijzen. 

  Datum 2021:

  • Laag seizoen 15/3 - 30/6 & 1/11 - 15/1
  • Hoog seizoen 1/7 - 31/10

  De genoemde prijs is per persoon, met minimaal twee deelnemers in 1 kamer / tent in het laag seizoen. De prijs voor het hoog seizoen is 500$ per persoon hoger (3350$ pp).

  De prijs is geldig in 2020 & 2021.

  Prijs: vanaf $2850,- dollar p.p. (€2375,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Accommodaties en transfers
  • Alle georganiseerde activiteiten
  • Gids, wagen, onbeperkt aantal kilometers
  • Alle maaltijden (eerste en laatste dag kunnen afwijken ivm vliegtijden)
  • Entree tot de parken en water tijdens gamedrives

  Exclusief

  • Internationale vluchten
  • Paspoort, visum en verzekeringen
  • Dranken (fris en alcoholisch)
  • Optionele activiteiten
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • interne vlucht Lusaka Mfuwe
Skimmers in vlucht
Lechwes in ochtendmist
Rennende lechwe
Dragonfly

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design