ballonvaart Busanga Plains
Het uitgestrekte park Kafue in Zambia van Zuid tot Noord in 14 dagen

Zambia - Kafue van Zuid tot Noord

De omvang van Kafue is de ongeveer de helft van Nederland en ongeveer even groot als Kruger Park in Zuid-Afrika. Het aantal bezoekers is echter maar 1% van dat in Kruger. Ervaar de rust en geniet alleen.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Deze rondreis laat je alle delen zien van het uitgestrekte nationale park Kafue in Zambia. Je start buiten het park bij de Victoria watervallen. Hier wordt je opgehaald en ga je richting Kafue. Je start in het rustige zuiden bij Nanzhila Plains Safari Camp. Er zijn hier geen andere kampen binnen enkele uren reisafstand. Je zult hier dus geen andere auto's tegenkomen op een selfdriver na. Vervolgens ga je omhoog naar Kaingu, een heerlijk kamp aan de oevers van de rivier waar je lekker het water opgaat met boot of kano. Vervolgens door naar het Noorden waar je achtereenvolgens Mukambi, Busanga Plains en Fig Tree bezoekt. In 2 weken zie je alles en kun je alle type safari's doen.

  En natuurlijk kan deze reis ook van Noord naar Zuid.

   Al onze individuele reizen zijn aan te passen aan jouw wensen. 
 • Het programma van dag tot dag

  Na je internationale vliegreis begint je rondreis door Zambia in Livingstone. Hier kun je (optioneel) de Victoria watervallen bezoeken. Deze zijn gelegen in de rivier de Zambezi op de grens van Zimbabwe met Zambia. Ze zijn samen de breedste watervallen van heel Afrika. In totaal vormen ze een watergordijn van 100 meter hoog en 1708 meter breed. Als je een kaza visum (hiermee kan je Zambia en Zimbabwe 30 dagen onbeperkt bezoeken en dit visum staat zelfs een dagtocht naar Botswana toe) neemt kun je de falls van beide zijdes bezoeken. Ook een extra rustdag behoort tot de mogelijkheden.

  Dag 1: Je wordt opgehaald bij je hotel en vervolgens begint de transfer naar Nanzhila Plains Safari Camp. Afhankelijk van je aankomsttijd is er nog de mogelijkheid om een middag activiteit te ondernemen.

  Dag 2 - 4: Je kunt nu op je gemak het stille zuiden te voet, of met de auto gaan ontdekken. Ook is er een tocht naar Lake Itezhi-tezhi en het elephant orphanage, ongeveer 10 jaar geleden opgezet door de lokale rangers. In totaal verblijf je 5 nachten in het zuiden. Dit kun je verdelen tussen Nanzhila Plains Safari Camp en Nanzhila Lake Camp.

  Dag 4 - 7: Vandaag een transfer naar de volgende locatie Kaingu Safari Lodge. Geniet hier van je tent met uitzicht op de rivier. En met welke extra gaan ze je verrassen? Een exclusieve lunch op een klein eilandje in de rivier? Of wordt het toch een diner buiten het kamp onder de sterren? Misschien wel beide. En voor de avonturiers onder ons is er de mogelijkheid (optioneel) om in een klein boomhutje op enkele kilometers afstand de nacht door te brengen. Kun jij slapen, of blijf je toch wakker door alle nieuwe geluiden om je heen? Ga in ieder zoveel het water op als mogelijk. De lange kanotochten zijn fantastisch! En voor kinderen is er een speciaal programma.

  Dag 7 - 9: Een korte transfer naar Fig Tree om daar, wederom aan de rivier, op zoek te gaan naar dieren die je nog niet gezien hebt. En tussen de middag een siësta in de hangmat, of even een plons in het zwembad?

  Dag 9 - 12: Een lange transfer naar het uiterste Noorden, de Busanga Plains. Het uitgestrekte grasland met zijn vele antilopen soorten, olifanten en nijlpaarden. Natuurlijk zijn ook de roofdieren aanwezig. Hier zijn slechts een handvol camps die erg klein zijn. Ons eigen kamp Busanga Plains Camp heeft maar 4 tenten. Dus kijk ook vooral in de avond omhoog naar de sterrenhemel. Zoiets indrukwekkends kom je in vele delen van de wereld niet snel tegen.

  Dag 12 - 14: De laatste halte is Mukambi Safari lodge. Twee nachten om alle indrukken op een rijtje te zetten en er wellicht nog een paar aan toe te voegen. Op de laatste dag word je naar Lusaka gebracht om terug naar huis te vliegen.

 • Prijzen & Data

  Data

  Omdat het een individuele rondreis betreft zijn er geen vaste data. Je gaat wanneer jij dat wilt. Maar omdat het park niet altijd volledig bereikbaar is kan je deze rondreis alleen maken van 1 juli t/m 31 oktober.

  Prijzen

  Prijs 2020 6.999 USD per persoon

  Onze reizen zijn voorbeeld reizen. Ze zijn aan te passen aan jouw wensen qua locatie, seizoen, duur, activiteiten et cetera, daarom is de genoemde prijs een richtprijs. Bij een andere groepssamenstelling gelden er gedifferentieerde prijzen. Voor kinderen kunnen er kortingen van toepassing zijn.

  Prijs: vanaf $6999,- dollar p.p. (€5832,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Alle accommodaties en transfers
  • Alle maaltijden (eerste en laatste dag kunnen afwijken ivm vliegtijden)
  • Toegang tot de parken, water tijdens gamedrives
  • Alle georganiseerde activiteiten

  Exclusief

  • Internationale Vlucht(en)
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen/medicijnen
  • Optionele activiteiten
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
olifant in de rij voor het toilet
zebra veulen
uitzicht vanuit je tent
roofvogel schudt zijn veren

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design