drinkend luipaard vanuit fotohut
groepsreis fotografie & fotohutten

Zuid-Afrika - groepsreis fotografie fotohutten Zimanga

7000 hectare wilde natuur... exclusief gewijd aan bescherming en fotografie

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Zimanga, in KwaZulu Natal, is het eerste reservaat in Afrika dat helemaal ontworpen is richting natuurfotografie, voor zowel echte safari lovers als voor hutfotografen. De mogelijkheden zijn verbluffend en heel modern, volgens de Bence Maté standaard, het hoogste creatieve niveau. ​Hij is voormalig BBC Wildlife Photographer of the Year en de autoriteit als het om fotohutten gaat. De meest uitgedachte technieken en creatieve standpunten weet hij te verzinnen in zijn vele fotohutten, van ondergronds tot onderwater. Alles is piekfijn in orde om je ongekende beelden te laten maken. Na zijn successen in Hongarije bouwde Bence ook zijn unieke fotohutten in Zuid-Afrika, in een verbazend privé reservaat met alle indrukwekkende Afrikaanse soorten. En dus goed nieuws voor jou als fotograaf, want wij nemen je mee naar deze fantastische plekken om deze tophutten te gaan ontdekken en te gebruiken.

  Lodge & Locatie

  Een week lang vertoeven in het mekka van de fotohutten met professionele begeleiding erbij. Met gidsen die perfect weten hoe fotografie werkt en er alles aan doen om u de mooiste foto's te laten maken. U leert er zeker en vast bij van de andere fotografen en ook de gidsen geven u de nodige tips. Een unieke fotobeleving, daar draait deze reis om. Ongetwijfeld om met schitterende beelden terug te komen. Een unieke ervaring.

  7000 hectaren echte ruige wildernis, golvende landschappen en bossen vlakbij de Mkuze rivier bieden onderdak aan een indrukwekkende massa dieren. Van luipaarden tot cheetah's, van wilde honden tot giraffen en olifanten, bijna elke soort is hier aanwezig zelfs meer dan 400 vogelsoorten.

  We bezorgen je een heel bijzondere ervaring tijdens deze reis. Om jouw comfort en natuurbeleving helemaal top te maken is het volledige reservaat gereserveerd, exclusief voor onze gasten (ism wildpix). Met een groep van maximaal 14 fotografen hebben we vrije toegang tot de ongelooflijke rijkdom in de 7000 hectare wilde natuur die Zimanga te bieden heeft.

  De lodge is splinternieuw en absoluut prachtig. Er is steeds koffie en drinks in de main lodge en steeds personeel dat je op je wenken bediend. Je overnacht in luxe stijlvolle eenpersoonskamer zonder toeslag met alle comfort. WiFi, badkamer met inloop regendouche, private safe, usb stroomplugs, Europese stroomstekkers, airco, terras met zicht op het reservaat, haardroger, ... Indien gewenst, !

  Je ziet zo de olifanten en giraffen lopen vanop je balkon. Elke ochtend is er iemand aan de receptie moest dat nodig zijn. Je kan ook steeds bij je vaste gids terecht.

  Op de game drives kan je makkelijk een grote fototas naast je leggen om zo handig van lens wisselen. Statief is niet nodig. Rijstzak kan wel. 

  In de hutten zijn 4 plaatsen. Ook is er een professioneel statief met swinghead per persoon.  Dus dat hoef je ook niet mee te sleuren. Wel belangrijk is dat alle statieven voorzien zijn van een ArcaSwiss vatting. Kijk dus even na of je lensplaatjes correct zijn. Indien nodig hebben ze er hier ook wel. Alle hutten zijn met glas en airco en de gidsen zullen al de nodige uitleg geven.

  Begeleiding

  De begeleiding is heel uitgebreid. Voor de reis begint spreken we af met de groep voor een voorbespreking en kennismaking. Vanaf de luchthaven tot ter plaatse worst je ook begeleid. 

  Eenmaal in het reservaat wordt ieders niveau bekeken en vragen we wat iedereen wil leren. Er wordt een eerste infoavond gegeven over wat te verwachten in welke hutten en technische suggesties. We zorgen dat telkens een andere groep de begeleider bij zich heeft, zowel in game drives als bij de hutten. Wie wil leren kan dat, andere zullen dat niet nodig vinden. Er zijn telkens momenten voor individuele begeleiding of uitleg. 

  De laatste avond vragen we dat iedereen zijn 5 beste beelden toont en wordt dan in groep bekeken en besproken. Meestal is er na de reis nog een samenkomst.

  Voordelen

  De voordelen even op een rij:

  • Geen andere gasten, alles staat in functie van onze groep, minder overleg nodig
  • Slechts 3 personen per voertuig, dat is een grote luxe, u heeft een volledige autobank voor uzelf en uw fotomateriaal
  • Maximaal 3 auto's die rondrijden
  • Meer plek in de hutten, groter comfort
  • Meer hutsessies mogelijk
  • Geen tijdslimieten bij de rondritten, u blijft bij een dier zolang u wil. In andere reservaten is dat heel anders en veel strikter.
  • Indien gewenst kunnen er fotobesprekingen en infosessies in groep of individueel op groot scherm worden gedaan
  • De periode in september is volop lente in Zuid-Afrika, veel meer vogelsoorten die aankomen en actief zijn!
  • Veel meer privacy en groepsgevoel 
 • Het programma van dag tot dag

  Na aankomst op de luchthaven in Durban ga je in de ochtend naar Zimanga waar je rond 13 uur aankomt en lekker gaat lunchen. In de namiddag ga je meteen een fotoactiviteit doen.

  Er zijn dus 7 fotodagen + 2 halve, 8 in totaal, waarvan elke bruikbare minuut zal gepland staan voor een fotoactiviteit. Er worden door de gidsen groepen gemaakt van 3-4 personen voor de activiteiten van die week. De dagen zijn steeds opgedeeld in een halve dag game drive en een halve dag hutten. Die op voorhand gemaakte schema’s zorgen ervoor dat iedereen maximale kansen krijgt bij alle hutten.

  Elke dag begint met koffie en een licht ontbijt rond 5.30. De activiteiten duren ongeveer 3 uur. Je gaat dus s’ochtends op pad tussen 6 en 9. Dan kom je terug voor een welverdiend ontbijt. Je kan een heerlijke English breakfast bestellen als je dat wenst. Daarna heb je vrije tijd tot 13 uur en dan een lekkere lunch. Tussen 14:30 en 17:30 is de tweede activiteit. Je blijft sowieso op pad tot het laatste licht om de beste foto’s te kunnen maken. Het diner is dan rond 18:30.  Het eten is super, indien gewenst kan je heerlijke wijn bestellen die op je privé rekening gezet wordt. 

  De game drives zijn rondritten waar je in echte safari auto's op zoek gaat naar dieren. De doelsoorten spreken jullie samen af voor het vertrek. Je zit prima met maximaal 3-4 man dus niemand in elkaars weg. En de gidsen stoppen op elk moment dat jullie zelf willen. Je krijgt alle tijd voor elke foto die je wilt. Je kan aangeven of je graag gewoon licht wenst, backlight of silhouetten tegen een avondlucht. De drivers doen alles om je het perfecte shot te geven.

  Er zijn 6 actieve hutten, allemaal erg de moeite waard. Van drinking hides tot roofvogel hides.  Afhankelijk van de lichtomstandigheden ga je s’ochtends of s’avonds. Er zijn ook 2 spectaculaire overnight hides, dat betekent hutten waar je om 14 begint tot de ochtend erna 9u. Door de nacht maakt je kans op drinkende zoogdieren. Heel spectaculair. Dat kan gaan van buffels tot olifanten, of met wat geluk leeuwen, hyena’s of een luipaard. Het is een lange zit maar de hutten zijn er helemaal op voorzien met badkamer, bedden, keuken, wifi, kortom een klein appartement. Voor elke deelnemer zijn er 2 overnight sessies gepland, één in elke hut.

  Op de vertrekdag is er een ochtend fotoactiviteit tot 9 uur. Daarna is er een transfer rond 10 uur naar Durban en kan de terugreis aanvangen.

 • Prijzen & Data

  De reis vindt plaats van 25 september 2021 t/m 3 oktober 2021. Je moet wel voor 1 maart 2021 inschrijven.

  Let op, voor deze reis gelden afwijkende voorwaarden.

  Het gehele bedrag van 3995€ dient betaald te worden bij inschrijving. Tot 6 maanden voor vertrek bedragen de annuleringskosten 25%. Daarna is het 100%.

  In geval van annulatie van de reis vanuit de organisatie ter plaatse door overmacht, uitzonderlijke en niet te voorziene omstandigheden bestaat de mogelijkheid dat er geen terugbetalingen mogelijk zijn om die redenen. Je kan dan wel terecht bij je reisverzekering.

  Prijs: vanaf $4635,- dollar p.p. (€3862,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • 5* luxe kamer met airco
  • Alle maaltijden en snacks
  • Lokale dranken, softdrinks, water, koffie en thee
  • Wassen kleding
  • Alle genoemde activiteiten
  • Transport naar en van Zimanga

  Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Speciale dranken
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • Optionele activiteiten
Zimaga lodge kamer
luipaard jong in boom
kingfisher die uit het water komt
fotohide Zimanga

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design