leeuwen pups

Verbod op plastic in Tanzania

Het is reizigers niet toegestaan om plastic zakken mee te nemen naar Tanzania. Er was al een verbod op plastic op Zanzibar en dat is nu uitgebreid.

Het ministerie in Tanzania heeft verklaard dat met ingang van 01 juni 2019 er een verbod geldt op plastic zakken. Je mag geen plastic zakken meenemen en/of gebruiken. Er zal aan de grens en op het vliegveld worden gecontroleerd. Neem voor de (vuile) was een linnen of katoenen zak mee. Kleine plastic zakjes die je gebruikt in je toilettas tegen het lekken, zijn geen probleem. Men gaat er van uit dat je die ook weer mee terugneemt. Het bericht vermeldt ook dat er stevige boetes worden uitgedeeld, de hoogte is echter niet bekend gemaakt.

Op Zanzibar gold al langer een verbod. Dit eiland heeft als bijnaam 'de blue lagoon'. Dat was niet vanwege het mooie blauwe water, maar vanwege de vele (blauwe) plastic zakken op het strand en langs de wegen.

Andere vragen over Tanzania? Mail ons op  of neem contact met ons op via ons contactformulier of bel direct met Frank 06-36536229.

Verbod op plastic in Tanzania.

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design