Afrika safari - Beste safari Afrika
De beste safari bestemming voor jou

Ontdek de beste safari van Afrika

Ontdek de beste safari bestemming van Afrika.
Maar wat maakt nu eigenlijk de beste safari in Afrika? Welke parken moet je bezoeken en wanneer is het ideale moment om op safari te gaan? Welke dieren kun je verwachten tijdens jouw reis door Afrika?

Op safari in Afrika

Welkom in de adembenemende wereld van safari's in Afrika, waar natuurliefhebbers en avonturiers hun hart kunnen ophalen. Of je nu op zoek bent naar spectaculaire wildlife-ontmoetingen, ongerepte landschappen of een unieke culturele ervaring, Afrika biedt de ultieme safari-ervaring die je nooit zult vergeten. Ontdek de ongerepte wildernis van de Serengeti in Tanzania, waar je oog in oog komt te staan met majestueuze leeuwen, elegante giraffen en talloze andere dieren in hun natuurlijke habitat. Verken de Okavango Delta in Botswana, waar je per mokoro-boot door de waterwegen navigeert en de rijke biodiversiteit van het gebied kunt bewonderen. Of bewonder de iconische Victoria Falls in Zimbabwe en ga op zoek naar de 'Big Five' in het nabijgelegen Hwange National Park.

Met een breed scala aan safari-bestemmingen en accommodaties is er voor elk wat wils. Van luxe tentenkampen tot exclusieve lodges, je kunt genieten van comfort en weelderige voorzieningen te midden van de ongerepte natuur. Of je nu kiest voor een self-drive safari, een georganiseerde groepsreis of een privé-gids, de mogelijkheden zijn eindeloos. Duik in de wildernis, ervaar de opwinding van het zien van wilde dieren en creëer herinneringen die een leven lang meegaan tijdens de beste safari in Afrika.

Wat is de beste safari naar Afrika?

Maar wat maakt nu eigenlijk de beste safari in Afrika? Welke parken moet je bezoeken en wanneer is het ideale moment om op safari te gaan? Welke dieren kun je verwachten tijdens jouw reis door Afrika?

Er is slechts één persoon die deze vragen kan beantwoorden: jijzelf. Er bestaat geen universeel 'beste' safari ter wereld. Met meer dan tien safarilanden, honderden parken en talloze lodges en touroperators, is de keuze overweldigend. Dus wat maakt een safari 'de beste'? Het is zoals de bekende reclame van Royal Club: "Doe maar een drankje, doe maar een kapseltje, doe maar een autootje, doe maar een... safaritje."

We weten allemaal dat als je niet specifiek aangeeft wat je wilt, je krijgt wat voor de aanbieder het gemakkelijkst is, wat hij kwijt wil of wat het meest oplevert. Dit geldt ook voor een reisaanvraag of bij het verzamelen van informatie op reisbeurzen. Mensen verzamelen informatie bij verschillende stands, maar vervolgens vragen ze vaak simpelweg om een voorstel. En wat krijg je dan? Een standaardvoorstel, gebaseerd op oppervlakkige aantekeningen. Het resultaat? Een dertien-in-een-dozijn-ervaring, die waarschijnlijk niet de beste reis vertegenwoordigt die je kunt maken.

Hoe bepaal je de beste safari naar Afrika?

Hoe bepaal je dan de beste safari naar Afrika? Hier volgt een leidraad om ervoor te zorgen dat jouw safari aan al jouw verwachtingen voldoet:

Waarom wil je op safari?

Je hebt het idee dat je op safari wilt. Misschien is het niet nu maar pas volgend jaar, maar je wilt op safari. Maar waarom wil je dat? Heb je van die mooie verhalen gehoord van een familielid, collega of de buren? Is het een langgekoesterde wens? Of …?

En wat wil je dan zien? Is dat echt die Big-5 of staan andere dieren wellicht hoger op het verlanglijstje? Of wil je meer de cultuur opsnuiven? Of wil je de roden duinen in Namibië zien of ….?

Ga eens na bij jezelf en de andere reisgenoten hoe jullie ideale reis eruitziet. En ook wat je niet wilt. Zorg dat je dat ook scherp hebt.

Uitgangspunten bepalen en informatie verzamelen

Ons advies is om eerst te bepalen wat je wilt en wat jouw uitgangspunten zijn. En met uitgangspunten bedoelen we budget maar bv ook of er een voorkeursperiode is of dat iemand slecht ter been is of …

Met name de prijs van een safari kan nog wel eens een struikelblok zijn. Een safari is meestal 1 van de vakanties met de hoogste prijs. Onze klanten geven, exclusief de internationale vliegreis, gemiddeld zo’n 5.000 euro per persoon uit voor een rondreis in Afrika van zo’n2 weken. Afhankelijk van het land is dit vaak wel inclusief alles. Er komen dus nauwelijks kosten bij. Bij een selfdrive door een Afrikaans land is de prijs wel lager maar komen er vaak nog kosten bij.

En niet te vergeten, hoe wil je reizen? Wil je zelf rijden door Afrika, is het een groepsreis, wil je kamperen, wil je in lodges overnachten, wil je nog een strandvakantie, wil je …?

Ga dan eens wat onderzoek doen op internet of ga informatie verzamelen op een reisbeurs. Wellicht moet je jouw kaders bijstellen o.b.v. de informatie of leer je nieuwe dingen die je mee kan nemen in jouw wensenlijstje. Op die manier wordt je beeld van jouw ideale safari in Afrika steeds duidelijker. Uiteindelijk heb je een beschrijving, een wensenlijstje van jouw beste safari.

Wat is de beste bestemming en periode?

Dan is er nog de vraag wat het land is dat hier het beste bij past en wanneer dan voor jou de beste periode is.

Soms is het bepalen van het land of landen heel eenvoudig o.b.v. jouw wensenlijstje. Wil je b.v. de Grote Trek zien dan kan je kiezen uit Tanzania of Kenia, Gorilla’s in Oeganda of Rwanda, etc.

Elk land heeft ook weer een periode die het beste weer heeft. Maar wellicht wordt de periode bepaald door 1 van je voorkeuren. 

Ook dit kan je natuurlijk al bespreken op een reisbeurs of tijdens een informatief gesprek met een touroperator.

Hoe scherper je wensenlijstje hoe beter je het land, periode, parken, route en manier van reizen kan bepalen.

Bij wie ga je boeken?

Op internet of op een reisbeurs zie je vele aanbieders. Welke past bij jou? Is dat een kleinschalige touroperator met een focus op kleinschalige accommodaties, behoud van de natuur, off the beaten track of ga je liever met een grote gevestigde naam op reis?

Groot of klein zorg dat de zekerheden en garanties van welk bedrijf dan ook op orde zijn. Denk hierbij aan aangesloten bij ANVR of VvKR, garantiefonds, calamiteitenfonds en een aansprakelijkheidsverzekering.

Maak een selectie van een paar bedrijven die jou aanspreken en die ook kunnen aanbieden wat jij wilt. En ga daar mee in gesprek. Als jouw wensenlijstje compleet is dan zie je min of meer dezelfde voorstellen terugkomen die je dan veel eenvoudiger kan vergelijken. Want vergelijken van uiteenlopende safari’s is bijna niet te doen.

Ons advies is om te kiezen voor het bedrijf dat de beste combinatie heeft van de volgende 4 factoren (naast de garanties en zekerheden):

  1. Voldoet het voorstel aan jouw wensenlijstje?
  2. Is de prijs/kwaliteit ok en niet heel anders dan die van de anderen?
  3. Heb je vertrouwen in ze?
  4. Heb je een klik met ze?

Het resultaat

Het resultaat zal geen verrassing zijn: DE BEST MOGELIJKE SAFARI IN AFRIKA VOOR JOU!

---

Hulp nodig bij het kiezen? Vul dan de Safari Wegwijzer in.

Lopen de voorstellen toch iets uiteen, lees dan eens ons blog over het vergelijken van safari prijzen.

Ook interesse in een mooie reis naar Afrika? Maak een Afspraak met ons, waar en wanneer je maar wilt, om jouw wensenlijstje te bespreken. Daarnaleveren wij jou een transparante offerte. Of bel direct met Frank op 0031-6-36536229.

Lees ook onze andere blogs.

En volg ons op Facebook en Instagram.

 

De beste safari in Afrika bepaal jezelf!

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design