Afrika safari Zimbabwe - cheetah broers
Matusadona, bewaard geheim in Zimbabwe

Reisverslag Zimbabwe - Betoverende Safari ervaring Matusadona National Park

Matusadona National Park, waar avontuur en luxe samenkomen. Vanaf het moment dat u aankomt begint jouw onvergetelijke reis door een van Afrika's best bewaarde geheimen. Geniet van de rijke dierenwereld tijdens spannende gamedrives en wandelingen, en ontspan in je luxe tent met uitzicht op Lake Kariba. De perfecte mix van avontuur en comfort, onder de mooiste luchten die je ooit hebt gezien.

Bij aankomst op de Kanjedza Airstrip werden we hartelijk ontvangen door onze gids, Kenny. Met een verfrissend drankje in de hand begonnen we aan een 30-minuten durende rit door het adembenemende Matusadona National Park naar Changa Safari Camp. Daar werden we verwelkomd door de lodge managers Ian en Lou met Changa's beroemde ijsthee en een verrukkelijke lunch.

Na een korte siësta begonnen we aan onze eerste gamedrive. Het kleurrijke landschap en de talloze dieren die we onderweg zagen, zoals olifanten, zebra’s, kudu’s, impala’s en vele wrattenzwijnen, maakten een diepe indruk. We leerden over het ingenieuze gedrag van de olifanten die, met hun voeten als hefboom, graswortels uit de grond halen en deze met hun slurf naar hun mond brengen. Ze knagen de groene delen aan de zijkant van hun mond af, zodat de wortels en aarde op de grond vallen, wat hun tanden beschermt tegen slijtage. De dag eindigde magisch met een sundowner bij Sunset Termite Mound, waar we de zon zagen ondergaan boven Lake Kariba, gevolgd door een heerlijk diner in de openlucht op het terras.

De volgende ochtend werden we gewekt met koffie en beschuitjes die op een dienblad naar onze kamers werden gebracht, vergezeld van een vriendelijke "knock knock" wake-up call. We vertrokken vroeg voor een verkwikkende 1,5 uur durende wandeling van de Nyamepi-rivier naar de Kanjedza-rivier, waarbij we verschillende dierensporen volgden (leeuw, buffel, otter, olifant). Onder de eeuwenoude Leadwood-bomen genoten we van vers gezette koffie en huisgemaakte beschuitjes, zittend op Changa's handige opvouwbare safaristoelen. Na terugkomst in het kamp fristen we ons op en genoten we van wat ontspanning voor de lunch, die bestond uit een selectie gegrilde kebabs met vers platbrood en een kikkererwtensalade, gevolgd door een verfrissende fruitplank.

's Middags zagen we tijdens onze gamedrive een van de 'kleine vijf': een vrouwelijke luipaardschildpad die een grote trektocht maakte over de vlakte. Voor het diner genoten we van een drankje aan de bar, die is gemaakt van een oude boot, geheel in de stijl van het meer en de bush van Changa. De plaatselijke galago’s (bushbaby’s) staken hun kopjes nieuwsgierig uit hun schuilplaats in het rieten dak. In de lounge siert een houten muurschildering, ter ere van deze kleine wezentjes, de ruimte. Ze maken echt deel uit van het meubilair van Changa.

Onze laatste volle dag was ronduit opwindend. In de ochtend volgden we te voet het spoor van leeuwen, wat leidde tot een ontmoeting met een paar olifantenstieren. We zagen kort een jonge mannetjesleeuw voordat hij de struiken in vluchtte.

Na de lunch in het kamp genoten we van een siësta. Bij het naderen van onze tent zagen we een rustige olifantenstier die beschutting zocht onder de Zambezi Cocoa Bush net buiten onze tent. Zittend op de grond in onze tent observeerde ik hem door het gaasraam, slechts een paar meter van ons vandaan. Af en toe zwaaide hij nonchalant met zijn staart.

's Middags genoten we van jamkoekjes en koffie voordat we vertrokken voor een serene cruise door de kloof. De boottocht van Changa Jetty naar de monding van de Sanyathi Gorge duurde 25 minuten. De Sanyathi-rivier stroomt tussen de Mavuradonha-bergen ("land van vallend water") en de Matusadona-bergen ("land van rollende mest"). In de kloof zagen we klipspringers, nijlpaarden, visarenden en talloze krokodillen in een gebied dat bekend staat als "Crocodile City" bij First Crossroads. We zagen ook een waterbokpaar drinken in Crocodile City, wat ons deed denken aan toeristen die onbewust een gevaarlijke buurt betreden. Ze leken echter goed op hun hoede. De dag eindigde met het verlaten van de kloof en het bewonderen van de gouden zonsondergang die weerkaatste op het meer. Kenny bood ons drankjes en hapjes aan om de sundowners officieel te maken. Kenny's anekdotes brachten ons meerdere keren aan het lachen, wat onze onvergetelijke reis nog specialer maakte.

Changa's acht luxe tenten liggen onder de uitgestrekte Mopane-bossen langs de oever van Kariba, rondom een centraal zwembad, privéstrand en bar/eetgedeelte. Het biedt eindeloze uitzichten over het meer onder de grootste en blauwste luchten.

De accommodaties zijn ingericht met kleuren en texturen die verwijzen naar de ruige Afrikaanse omgeving. Ze zijn licht, organisch, comfortabel en ruim. Elke luxe tent heeft een eigen privéveranda en een buitenbad en -douche.

Changa's deskundige gidsen verblijven al lange tijd in het kamp en zijn klaar om gasten mee te nemen op een gamedrive of een wandeling langs oude olifantenpaden. Gasten kunnen ook vissen op geheime goede plekken, loungen bij het zwembad, genieten van sundowners op de vlakte of een zonsondergangcruise maken.

Changa Safari Camp werkt samen met hun zusterkampen, The Hide in Hwange National Park en John's Camp in Mana Pools. Ze hebben een ongelooflijke Free Flights Special - zie hieronder voor meer details.

Afrika safari Zimbabwe - familie wilde honden
Afrika safari Zimbabwe - leeuwin met welp
Afrika safari Zimbabwe - kudde buffels bij het water
Afrika safari Zimbabwe - roan antilopen
Volg te voet het spoor van leeuwen

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design