Afrika safari - Top 10 safari parken in Afrika
De beste wildlife parken van Afrika

De Top 10 Beste Safari Parken in Afrika

Hieronder de top 10 parken van Afrika inclusief de reden waarom ze zo bijzonder zijn en welke dieren je er kunt zien.
De lijst is tot stand gekomen o.b.v. de mening van diverse experts waaronder Africa Wildlife Safaris.

De Top 10 Beste Safari Parken in Afrika

1. Serengeti National Park - Tanzania

Het Serengeti National Park, gelegen in Tanzania, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en ongeëvenaarde biodiversiteit. Het park is het toneel van de wereldberoemde Grote Migratie, waarbij miljoenen hoefdieren elk jaar op zoek gaan naar vers grasland. Het beste seizoen om de Serengeti te bezoeken is tijdens de droge seizoenen, van juni tot september, wanneer dieren zich verzamelen rond waterbronnen en gemakkelijker te spotten zijn.

De top 5 dieren die je in de Serengeti kunt zien, zijn:

Leeuwen - Het park herbergt een van de grootste populaties leeuwen ter wereld, die vaak worden gezien rustend op de savannes of op jacht naar prooi.

Olifanten - Deze grote dieren zwerven door de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti en zijn een iconisch gezicht voor bezoekers.

Giraffen - Met hun lange nekken zijn giraffen gemakkelijk te herkennen terwijl ze zich voeden met de bladeren van de acaciabomen.

Nijlpaarden - Deze kolossale dieren zijn te vinden in de waterrijke gebieden van de Serengeti, zoals rivieren en meren.

Gnoes - Een integraal onderdeel van de Grote Migratie, gnoes trekken in enorme kuddes door de vlaktes van de Serengeti op zoek naar grasland.

2. South Luangwa National Park - Zambia

South Luangwa National Park, gelegen in Zambia, is een verborgen juweeltje in de Afrikaanse wildernis, bekend om zijn ongerepte schoonheid en overvloed aan wilde dieren. Het park staat vooral bekend om zijn hoge concentratie aan luipaarden en biedt fantastische mogelijkheden voor luipaarden spotten. Het beste seizoen om South Luangwa te bezoeken is tijdens de droge wintermaanden, van mei tot oktober, wanneer de vegetatie dunner is en dieren gemakkelijker te spotten zijn. Een groot voordeel van dit park is ook dat de game drives tot een uur 0f 8 in de avond duren.

De top 5 dieren die je in South Luangwa kunt zien, zijn:

Luipaarden - South Luangwa staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om luipaarden te spotten, met frequente waarnemingen van deze geheimzinnige katachtigen.

Leeuwen - Naast luipaarden herbergt het park ook een gezonde populatie leeuwen, die vaak worden gezien tijdens zowel ochtend- als avondsafari's.

Olifanten - Deze iconische dieren zwerven door het park en kunnen worden gezien terwijl ze zich voeden met de vegetatie langs de rivieroevers.

Buffels - South Luangwa herbergt een grote populatie Kaapse buffels, die vaak in kuddes worden waargenomen tijdens game drives.

Nijlpaarden - Deze kolossale dieren zijn te vinden in de vele waterrijke gebieden van South Luangwa, waar ze rusten en grazen.

3. Sabi Sand Game Reserve - Zuid-Afrika

Het Sabi Sand Game Reserve, gelegen in Zuid-Afrika, biedt een exclusieve en intieme safari-ervaring in het hart van de Afrikaanse bush. Het reservaat staat bekend om zijn overvloed aan luipaarden, die hier vaak te zien zijn tijdens spannende game drives. Het beste seizoen om Sabi Sand te bezoeken is tijdens de wintermaanden, van mei tot september, wanneer het wild zich verzamelt rond waterbronnen en de vegetatie minder dicht is.

De top 5 dieren die je in Sabi Sand kunt zien, zijn:

Luipaarden - Sabi Sand staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om luipaarden te spotten, met frequente waarnemingen van deze prachtige katachtigen.

Leeuwen - Naast luipaarden herbergt het reservaat ook een gezonde populatie leeuwen, die vaak worden gezien rustend in de schaduw van bomen.

Olifanten - Deze iconische dieren zwerven door het reservaat en worden vaak gezien tijdens zowel ochtend- als avondsafari's.

Neushoorns - Sabi Sand is de thuisbasis van zowel witte als zwarte neushoorns, die met een beetje geluk kunnen worden gespot tijdens een safari.

Kaapse buffels - Deze massieve dieren worden vaak gezien tijdens game drives en vormen een belangrijk onderdeel van de grote vijf.

4. Okavango Delta - Botswana

De Okavango Delta in Botswana is een van 's werelds meest unieke en adembenemende natuurgebieden, bekend om zijn doolhof van waterwegen en overvloed aan wilde dieren. De delta is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder de Big Five, die je kunt zien tijdens boottochten en mokoro-excursies. Het beste seizoen om de Okavango Delta te bezoeken is tijdens de droge wintermaanden, van mei tot oktober, wanneer het water zich terugtrekt en dieren zich concentreren rond permanente waterbronnen.

De top 5 dieren die je in de Okavango Delta kunt zien, zijn:

Leeuwen - Deze koning der roofdieren is te vinden in de delta en worden vaak gezien tijdens ochtend- en avondsafari's.

Olifanten - De Okavango Delta herbergt een grote populatie olifanten, die vaak worden gezien langs de waterwegen en bij waterbronnen.

Buffels - Deze massieve dieren worden vaak gezien tijdens game drives en vormen een belangrijk onderdeel van de Big Five.

Nijlpaarden - De waterrijke gebieden van de delta bieden een uitstekend habitat voor nijlpaarden, die vaak worden gezien terwijl ze zich koesteren in de zon.

Krokodillen - Deze angstaanjagende reptielen zijn te vinden in de waterwegen van de Okavango Delta en worden soms gezien tijdens boottochten en mokoro-excursies.

5. Masai Mara National Reserve - Kenia

Het Masai Mara National Reserve, gelegen in Kenia, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en overvloed aan wilde dieren. Het reservaat is vooral beroemd om zijn jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra's, die tussen juli en oktober de Mara-rivier oversteken op zoek naar vers grasland. Het beste seizoen om de Masai Mara te bezoeken is tijdens de migratieperiode, wanneer het wildspektakel op zijn hoogtepunt is.

De top 5 dieren die je in de Masai Mara kunt zien, zijn:

Leeuwen - Het reservaat herbergt een grote populatie leeuwen, die vaak worden gezien tijdens zowel ochtend- als avondsafari's.

Luipaarden - Deze prachtige katachtigen zijn te vinden in de Masai Mara en worden soms gezien terwijl ze rusten in bomen.

Olifanten - De Mara is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten die grazen op de uitgestrekte vlaktes van het reservaat.

Gnoes - Een integraal onderdeel van de Grote Migratie, gnoes trekken in enorme kuddes door de Masai Mara op zoek naar grasland.

Zebra's - Samen met gnoes vormen zebra's een essentieel onderdeel van de migratie en worden vaak gezien terwijl ze zich bij de rivieren verzamelen.

6. Moremi Game Reserve - Botswana

Moremi Game Reserve, gelegen in de Okavango Delta in Botswana, staat bekend om zijn diverse habitatten en overvloedige wilde dieren. Dit reservaat biedt een unieke mix van droge savannes, moeraslanden en rivierbossen, die een thuis bieden aan een breed scala aan wilde dieren. Het beste seizoen om Moremi te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van mei tot oktober, wanneer dieren zich rond de waterwegen concentreren.

De top 5 dieren die je hier het meest ziet, zijn:

Leeuwen

Olifanten

Luipaarden

Giraffen

Nijlpaarden

7. Ngorongoro Crater - Tanzania

De Ngorongoro Crater, gelegen in Tanzania, is een van de meest indrukwekkende natuurlijke wonderen van Afrika. Deze immense caldera herbergt een ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren, waaronder de 'Big Five', evenals flamingo's, nijlpaarden en cheeta's. Het is ook een UNESCO-werelderfgoedlocatie en biedt adembenemende landschappen en de kans om de traditionele Maasai-cultuur te ervaren.

De top 5 dieren die je in de Ngorongoro Crater kunt zien, zijn:

Leeuwen

Olifanten

Neushoorns

Buffels

Hyena's

8. Hwange National Park - Zimbabwe

Hwange National Park, gelegen in Zimbabwe, is het grootste wildpark van het land en staat bekend om zijn overvloedige populatie aan wilde dieren. Met meer dan 100 soorten zoogdieren en bijna 400 vogelsoorten, biedt Hwange een ongeëvenaarde safari-ervaring. Hier kun je olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns, giraffen en vele andere dieren zien tijdens game drives en wandelsafari's.

De top 5 dieren die je in Hwange National Park kunt zien, zijn:

Leeuwen

Olifanten

Buffels

Giraffen

Zebra's

9. Chobe National Park - Botswana

Chobe National Park, gelegen in Botswana, staat bekend om zijn spectaculaire rivierlandschappen en grote populatie aan olifanten. Dit park biedt boottochten langs de Chobe-rivier, waar je kunt genieten van het zien van olifanten die zich langs de oevers verzamelen, evenals nijlpaarden, krokodillen en een verscheidenheid aan vogels. Naast olifanten kun je hier ook leeuwen, luipaarden, buffels en giraffen zien.

De top 5 dieren die je in Chobe National Park kunt zien, zijn:

Olifanten

Nijlpaarden

Krokodillen

Leeuwen

Buffels

10. Timbavati Game Reserve - Zuid-Afrika

Het Timbavati Game Reserve, gelegen in Zuid-Afrika, staat bekend om zijn overvloedige wilde dieren en exclusieve safari-ervaring. Dit privéreservaat biedt uitstekende mogelijkheden om de 'Big Five' te spotten, samen met wilde honden, cheeta's, hyena's en verschillende antilopensoorten. Het biedt ook een exclusieve en intieme safari-ervaring, met een beperkt aantal lodges en voertuigen in het gebied.

De top 5 dieren die je in het Timbavati Game Reserve kunt zien, zijn:

Leeuwen

Olifanten

Luipaarden

Neushoorns

Buffels

Met zijn diverse landschappen en overvloedige wilde dieren biedt Afrika een onvergetelijke safari-ervaring die je voor altijd bijblijft. Elk van deze top 10 safariparken belooft een uniek avontuur en de kans om enkele van 's werelds meest ongelooflijke wilde dieren te zien.

---

Meer lezen over de beste safariparken per land? Lees hier onze blog.

Kijk hier voor onze reizen of neem contact met ons op via ons contactformulier of bel direct met Frank op 0031-6-36536229.

Lees ook onze andere blogs.

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design