in 7 stappen een safari plannen
Safariplanner

Hoe een safari naar Afrika te plannen in 7 stappen

Plan je safari in 7 stappen

Een rondreis in Afrika is waarschijnlijk een van je duurste reizen ooit. Zorg er dan ook voor dat je reis voldoet aan je wensen en als het mogelijk is zelfs overtreft. Dus bereid je voor. In deze blog leggen we in 7 heldere stappen uit hoe je dat doet.

 1. Begin op tijd – Neem de tijd om uit te zoeken wat er wel / niet kan, zie ook de volgende stappen. En dit uitzoeken kost tijd en mogelijk moet je er ook op tijd bij zijn omdat sommige van de beste locaties van jouw wensenlijstje wel eens vroegtijdig vol kunnen zijn.
 2. Wat is je budget? – Naast het vliegen, visum en inentingen (hou rekening met ongeveer 1000€) bestaat het grootste gedeelte van de prijs uit de kosten voor de safari. Dit budget bepaalt mede wat voor soort safari tot jouw mogelijkheden behoort (selfdrive, groepsreis of individuele reis) en welk land / regio. Veel klanten hebben niet over een budget nagedacht of vergelijken een safari qua prijs met een reis naar Azië. Helaas is dat niet de realiteit. En niks is frustrerender voor jou om over een mooie reis te praten maar aan het einde erachter te komen dat jij die reis niet kan betalen.
 3. Waarom wil je op safari? Wat wil je doen, zien, meemaken, …? – Natuurlijk heb je een beeld bij een safari. Dat komt door beelden op tv, verhalen van vrienden, foto’s die je gezien hebt, boeken, verhalen, noem het maar op. Slaap je in een op het dak van je auto, in een tent of in een luxe lodge? Hoe ziet jouw beeld eruit? Ga je voor wild, landschappen, fotohutten, vogels, cultuur, …? En wellicht past dat beeld bij 1 specifiek land of is het helemaal niet mogelijk. Maar zorg dat je dit scherp hebt. Wij helpen je daarna verder welk land / regio en welk budget daarbij past.
 4. Waar wil je heen? – Heb je al een land / regio in gedachte waar je heen wilt? Weet je al welke parken je wilt bezoeken? Is er wellicht iets dat je per se wilt zien zoals bv de grote migratie in de Serengeti in Tanzania of de Gorilla’s in Oeganda of Rwanda of …? Dit geeft direct richting aan je rondreis in Afrika.
 5. Welke periode wil je gaan? En hoelang? – Zit je door je werk vast aan een bepaalde periode? Of hangt de periode af van 1 van de vorige activiteiten? Of van het weer? Wat is de 'beste' periode voor het land jouw keuze? De meeste mensen gaan zo’n 8 tot 10 dagen op safari en dat is over het algemeen voldoende. Natuurlijk kan je langer gaan en meestal is dan een dag of 14 het maximum. Veel mensen verlengen hun reis met enkele dagen strand of relaxen op een mooie locatie. Ook dat is in Afrika prima te doen.
 6. Wat zijn je mogelijkheden? – O.b.v. de bovenstaande 5 punten helpen wij je verder. We komen graag bij je langs en bespreken aan de eettafel de mogelijkheden. We bespreken wat er wel kan, wat er niet kan. In welke landen dit kan en hoe dit past in je budget. Ons motto is ‘voor iedere reiziger een passende safari’. En passend betekent passend bij jouw wensen, budget, beeld, etc. En die safari stellen we voor je samen.
 7. Welke keuze maak jij? – Het is jouw reis, jouw avontuur in Afrika. Dus maak een weloverwogen keuze voor het bovenstaande. Heb je meerdere partijen gesproken, dan kies je ook voor de touroperator van jouw keuze. Kies wat er bij jou past, wat goed voelt, waar je vertrouwen in hebt. En natuurlijk is prijs een onderdeel maar of je waar voor je geld krijgt is nog veel belangrijker. Vraag ook naar ons e-book over safari prijzen.

En daarna hopen we dat je een fantastische reis maakt:

 • Explore destinations – Ontdek voor jou nieuwe gebieden, nieuwe gebieden, …
 • Experience adventures – Op elke safari beleef je wel een avontuur waar je nog jaren over vertelt
 • Capture moments – Of je nu filmt of foto’s maakt en of je dat nou doet met je telefoon of met een geavanceerde camera, leg die momenten vast
 • Create memories – En 1 ding is zeker, je maakt herinneringen waar je vaak aan terugdenkt

Heb je vragen of wil je meer weten --> Neem Contact met ons op. Of bel direct met Frank op 06-36536229.

En volg ons op Facebook en/of Instagram voor meer blogs als deze!

Zijn Topi's er het hele jaar?
Zijn de chimpansees permits het hele jaar beschikbaar?
Is de big5 te zien?
Zijn leeuwen welpen er alleen in het voorjaar?
Wat je ziet en meemaakt is niet te plannen maar je kan de kans wel vergroten

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design