Tree climbing lions Isasha
Een zeer unieke en volledige reis in 23 dagen!

Oeganda - Unieke rondreis door het hele land

Met deze reis bezoek ontdek je Oeganda tot in alle uithoeken. Je bezoekt bijna alle Nationale Parken en ontdekt een onvoorstelbare variatie aan wildlife en landschappen. Deze reis is echt compleet!

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Dit is een zeer avontuurlijke reis, vol met hoogtepunten. Een selectie: gamedrives in Murchison Falls, in Queen Elizabeth, in Lake Mburo en in het weinig bezochte Kidepo.

  Boottochten op de Nijl naar de waterval en op het Kazinga Channel.

  Wandelen met wilde chimpansees en de fantastische tocht naar de berggorilla's. Naar Sipi Falls, de oorsprong van de Nijl zoeken en de wandeltocht bij de watervallen.

  En dan nog veel meer: de oervogel Shoebill Stork zoeken per kano, op zoek naar boom-klimmende leeuwen en je bezoekt dorpen waar de oorspronkelijke stammen nog steeds wonen en werken.

 • Het programma van dag tot dag

  Dag 1: vliegen naar Entebbe, de gids haalt je op en brengt je naar de lodge.

  Dag 2: Entebbe naar Mbale Town: kanotocht in Mabamba Swamp (o.a. Shoebill Stork), in Jinja op zoek naar de oorsprong van de Nijl.

  Dag 3: Jinja naar Sipi Falls: wandeling naar de immense watervallen, geniet van de  indrukwekkende ondergaande zon.

  Dag 4: Sipi Falls: Hike op de bergwand van Mount Elron, koffie experience in de middag. Optie: vogel excursie.

  Dag 5: Sipi Falls naar Moroto: gamedrive naar Pian Upe, veel katachtigen, prachtig beschermd gebied (en weinig toeristen).

  Dag 6: Moroto naar Kidepo Valley NP: Stevige rit door een prachtige savannelandschap, weinig bezocht en zeer ruig. Veel katachtigen en 'regulier wild' en struisvogels zijn heel normaal.

  Dag 7: Kidepo Valley NP: gamedrives in dit bijzondere park, unieke landschappen. Over Kidepo wordt gezegd: "er zijn meer leeuwen dan toeristen".

  Dag 8: Kidepo Valley: ochtend gamedrive en in de middag bezoek aan het lokale dorp Karamojon Village.

  Dag 9: Kidepo Valley naar Murchinson Falls NP: stevige rit door mooie landschappen en hopelijk op tijd voor een zeer kleurrijke zonsondergang.

  Dag 10: Murchinson Falls: mooie gamedrive in de ochtend, in de middag een boottocht naar de waterval. Let op de oevers voor de nesten van de bijeneters.

  Dag 11: MF naar Nakasongola via Ziwa: wandeling naar de neushoorns, indrukwekkend beesten zijn het toch!

  Dag 12: Nakasongola naar Kibale Forest: vroeg start voor een prachtige kanotocht en en moeraswandeling voor de prachtige vogels en vele kleuren en met veel soorten geluid.

  Dag 13: Kibale Forest: Chimpansee tracking in de ochtend (de tocht van 1 uur kan verlengd woorden naar 4 uur). 's Middag naar Bigodi Wetland Sanctuary met kans op kameleons.

  Dag 14: Kibale naar Queen Elizabeth NP: je passeert de evenaar (fotomomentje?), gamedrive in de middag.

  Dag 15: QE NP: gamedrive in de ochtend, prachtige boottocht op het Kazinga Channel, veel dieren vanaf het water te bewonderen en met name veel vogels.

  Dag 16: QE naar Ishasha: in de ochtend de Lion Tracking Experience (met onderzoekers de leeuwenfamilie 'bezoeken'), gamedrive in Ishasha.

  Dag 17: Ishasha: gamedrives in dit bijzondere gebied, veel variatie in landschappen en wildlife. En op zoek naar de tree-climbing-lions.

  Dag 18: Ishasha naar Bwindi Impenetrable: Nog een laatste gamedrive en nog een kans op de leeuwen en dan op weg naar Bwindi, mooie scenic route met uitzichten op de bergen.

  Dag 19: Bwindi: Een dag om nooit te vergeten met de de bijzondere gorilla tracking! De tocht is al mooi, maar de ontmoeting is overweldigend!

  Dag 20: Bwindi naar Lake Bunyonyi: een dag met opties: of een natuurwandeling, of een apen/vogelexcursie of een bezoek aan de lokale pygmeeënstam. Waarschijnlijk slaap je op een eiland met unieke vergezichten.

  Dag 21: Lake Bunyonyi naar Lake Mburo NP: vroeg op stap, gamedrive of boottocht in de middag. 's Avonds een gamedrive om luipaarden te spotten.

  Dag 22: Lake Mburo naar Entebbe vliegveld: mountainbiketocht/gamedrive/paardrijden/wandeling in de ochtend, daarna via de evenaar naar het vliegveld.

  Dag 23: aankomst in de ochtend op Schiphol (of andere luchthaven).

  En dan nagenieten van deze zeer intense safari! En wat dacht je val alle foto's en films...nog een keer genieten van al het bijzonders dat je hebt gezien.

  Al onze individuele reizen zijn aan te passen aan jouw wensen.

 • Prijzen & Data

  Onze reizen zijn voorbeeld reizen. Ze zijn aan te passen aan jouw wensen qua locatie, seizoen, duur, activiteiten et cetera, daarom is de genoemde prijs een richtprijs. Bij een andere groepssamenstelling gelden er gedifferentieerde prijzen. Voor kinderen kunnen er kortingen van toepassing zijn.

   Belangrijk: de reisprijs is inclusief de vergunning voor de gorilla's.

  Prijs: vanaf $7199,- dollar p.p. (€5999,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Alle accommodaties en transfers
  • Alle maaltijden (eerste en laatste dag kunnen afwijken ivm vliegtijden)
  • Gids, wagen, onbeperkt aantal kilometers
  • Toegang tot de parken
  • Gorilla permit 700 USD
  • Alle georganiseerde activiteiten

  Exclusief

  • Internationale vlucht(en)
  • Drank (alcoholisch en fris)
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • Optionele activiteiten
Boos nijlpaard
Leeuwin met waterbok
Olifantenoog
kleine krokodil vlakbij

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design