luipaard drinkend Botswana
Ontdek het leven van het luipaard in 6 dagen

Botswana - Luipaard avontuur, exclusief

Door onderzoek en bescherming te combineren, ontstaan een prachtige ontdekkingstocht in een ruige omgeving vol van prachtige landschappen en wildlife. Deze exclusieve safari biedt een unieke kijk in het leven van het luipaard, ontdek het samen met onderzoekers en rangers. Hiermee steun je tevens het behoud van het wildlife in Botswana.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Globale beschrijving

  Koro Island en Koro River Camps liggen prachtig aan de Limpopo rivier. In de omvangrijke wildernis ontdek je een grote variatie aan dieren en landschappen. Speciale aandacht krijgt het luipaard. Je doet veel kennis op, gaat sporen volgen, ontdekt zijn jachtgebied en vind zijn prooi hoog in de boom. Ondertussen ben je bezig met onderzoek, natuurbeheer en -bescherming samen met de lokale bevolking en verschillende experts. Je haalt foto's uit de wildcamera's en inventariseert (met hulp) de dieren die langs kwamen. Je maakt gispafdrukken van pootafdrukken en je bezoekt de verschillende hides. Een prachtig, leerzaam en boeiend programma, ideaal om te combineren met andere delen van Tuli Block of Limpopo in Zuid-Afrika. De Special is met name geschikt voor avontuurlijke reizigers, natuurliefhebbers en leergierige reizigers. Past ook goed bij gezinnen, kinderen moeten ouder zijn dan 9 jaar. 

  In totaal 5 nachten - 6 dagen Koro Island Camp of Koro River Camp, Central Tuli Wilderness, Botswana.

  Conservation safari

  Deze Special wordt mede mogelijk gemaakt door Koro Camps Portfolio en Timbo Afrika Foundation.

  "Koro River Camp & Koro Island Camp are owned by the Dutch Foundation TIMBO AFRIKA.Koro River Camp is owned by the Dutch Foundation TIMBO AFRIKA.This foundation has three main objectives:

  1. Protect and re-introduce endangered species such as Leopard and Rhino
  2. Increase the size of the natural habitat for such species
  3. Create jobs for young un-employed local people in the nature conservation and hospitality industry

  All proceeds from this special safari package go the foundation who uses thesefunds to help achieve the above mentioned objectives and the associated research.Participants in this package therefore get the exclusive opportunity to have an indepth look behind the scenes of this remarkable operation."

  Beschrijving kampen

  Koro River Camp - Aan de oevers van een van de mooiste, ongerepte delen van de rivier de Limpopo, zijn 7 en-suite boutique tenten gebouwd die een spectaculair uitzicht bieden op de omliggende natuur. Elke tent is geschikt voor 2 personen met een badkamer en suite. Er is ook een aparte familie villa tent voor 6 personen. Je zult genieten van het panoramische uitzicht vanaf je ruime terras met wellicht een groep olifanten, dompelen in uw prive-zwembad, onderdompelen in een decadente bad of de buiten douchen onder Afrikaanse sterrenhemel.

  Koro Island Camp - Het kamp ligt op een eiland in de rivier de Limpopo en alleen toegankelijk via een hangbrug. Het is een gezellig kamp, ​​de centrale woonkamer is een intieme rieten salon met eetkamer en ontworpen voor de gezelligheid, om te eten, lezen of gewoon te luieren op een van de ligbedden kijkend naar de rivier en wilde dieren. Het heeft een grote open haard voor het koken van traditionele Afrikaanse braais. Elke tent heeft een prachtig uitzicht over de rivier, waardoor onze gasten de kans om het wildlife en en een rijk vogelleven te zien vanuit je eigen dek, volledig ondergedompeld in omgeving.

 • Het programma van dag tot dag

  Dagelijkse activiteiten

  • actieve participatie in onderzoek en beschermingsprojecten
  • op stap met onderzoekers en safari-rangers
  • speuren naar en onderzoeken van het luipaard
  • opstellen van camera's
  • actieve workshops en veldonderzoek

  Dag 1: Aankomst op Johannesburg vliegveld en transfer naar Botswana - Koro River Camp of Koro Island Camp. In het kamp geniet je van het uitzicht op de rivier, een high-tea en je eerste gamedrive. Geniet van het wildlife en de prachtige sundowner op de heuvel bij de baobab. Daarna een heerlijk diner in de Boma (open eetruimte bij het knapperend vuur).

  Dag 2: Vroeg op voor koffie/thee en rusk en bij het eerste licht op pad voor een gamedrive en/of wandeling. Je doet onderzoek naar het luipaard en verzamelt gegevens, leert ondertussen van het leven in de bush. In het kamp geniet je van een brunch en aansluitend verwerk je de gegevens samen met de onderzoekers. Je krijgt ook tijd om rustig te genieten in het kamp voordat je vertrekt voor de volgende ontdekkingstocht. In de avond een heerlijk diner bij het vuur.

  Dag 3: Weer lekker vroeg starten, koffie/thee en koek om wakker te worden. Gamedrive en bush-walk in de prachtige natuur. Ontdek wat er in de nacht is gebeurd. Na de brunch (en een siësta?) op zoek naar het bijzondere luipaard en ander wildlife. Je slaapt in een hide! Deze ligt bij een natuurlijke bron en er zal (bijna) altijd wild aanwezig zijn. Een spannende nacht, als je durft...

  Dag 4 - 5: Het is een vroege vogels safari. Op stap voor een gamedrive en bush-wandeling. Op zoek naar wildlife en speciale aandacht voor luipaard. Camera's bezoeken, foto's bekijken en zien welke dieren er zijn geweest. Heerlijk brunchen aan de rivier. Workshops van de onderzoekers over verschillende onderwerpen. Namiddag gamedrive en onderzoek. Een heerlijk diner om de dag mee af te sluiten.

  Dag 6: Nog een heerlijke, vroege, gamedrive of bush-wandeling. Geniet van de prachtige natuur in de wilde stukje Botswana. Na de brunch vertrek je naar Johannesburg voor je vlucht. Of je vertrekt naar het volgende deel van de reis. 

  Welke dieren kun je spotten: leeuw, cheetah, luipaard, bruine en gevlekte hyena, jakhals, vos, aardvark, civet, genet, waterbok, kudu, eland, duiker, steenbok, zebra, olifant en nog veel meer. En vergeet niet de grote variatie aan (water)vogels.

 • Prijzen & Data

  Data

   Omdat het een individuele rondreis betreft zijn er geen vaste data. Je gaat wanneer jij dat wilt.

  Prijzen

  Prijs:  9999 usd per persoon op basis van 2 personen in Koro Island Camp

  Prijs: 9999 usd per persoon op basis van 2 personen in Koro River Camp

  Onze reizen zijn voorbeeld reizen. Ze zijn aan te passen aan jouw wensen qua locatie, seizoen, duur, activiteiten et cetera, daarom is de genoemde prijs een richtprijs. Bij een andere groepssamenstelling gelden er gedifferentieerde prijzen. Voor kinderen kunnen er kortingen van toepassing zijn.

  Het vervoer per wagen vanaf het vliegveld Johannesburg naar Koro kosten 8.000 ZAR (ongeveer 500 euro), enkele reis.

  Prijs: vanaf $9999,- dollar p.p. (€9258,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • alle accommodaties
  • Alle maaltijden (eerste en laatste dag kunnen afwijken ivm vliegtijden)
  • gids begeleiding op alle dagen
  • transfer naar Tuli block - Koro River Camp
  • lokale dranken en je was
  • alle genoemde gameviewing en activiteiten
  • parktoegang, lokale en vliegbelastingen

  Exclusief

  • internationale vluchten
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen/medicijnen
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • eventuele extra hotelnacht afhankelijk van vliegtijden
  • niet genoemde of extra activiteiten
sundowner bij baobab
Koro River Camp
boomkikker
Okavango Delta

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design