houseboat Chobe rivier
Groepsreis fotografie 10 dagen, max 8 personen, 4 per auto

Botswana - groepsfotoreis (Chobe, Delta, Kalahari)

Fotografie reis langs 3 top locaties in Botswana, inclusief 3 lokale vluchten, begeleiding van professionele fotograaf en fotoapparatuur.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

  • Pangolin photo safaris is onze gastheer op deze reis. Pangolin focust op fotoreizen en hebben dan ook alles in huis om er een onvergetelijke fotografie reis van te maken. Gratis fotoapparatuur in bruikleen, professionele fotogidsen, boten en auto's die volledig zijn ingericht op fotografie.

    En dat alles gericht is op fotografie, iets waar je de tijd voor moet nemen, zie je terug in vele aspecten.

    • maximaal 4 personen in een safari voertuig
    • 2 locaties volledig bezet door deze groep
    • Altijd professionele fotograaf aanwezig met de mogelijkheid om foto's na te bespreken
    • Boot en auto ingericht op fotografie
    • Vele aspecten van fotografie kan je op deze trip uitoefenen: landschap, wildlife, hide, sterren, ...
    • Maximaal 8 personen in de groep

    De reis gaat langs 3 bijzondere en verschillende plekken:

    1. Een verblijf op een houseboat op de Chobe rivier. De boot heeft een kleinere (foto) boot bij zich waarmee je overdag tot heel dicht bij de dieren kan komen.
    2. Bushman Plains, een privé concessie in de Okavango Delta waar je slaapt in een authentiek bush camp.
    3. Dinaka, een exclusief camp in Central Kalahari Game Reserve van Ker and Downey. Dit is het meest luxe gedeelte van de trip.
  • Het programma van dag tot dag

    Bij aankomst wordt je naar het Pangolin Chobe Hotel gebracht waar jouw photografic host je staat op te wachten. Helaas blijf je hier niet lang maar ga je direct weer de grens over naar Namibië omdat de houseboat op het Namibische gedeelte van de rivier ligt.

    Er is ook een photo boat voor 8 personen aanwezig. Hiermee ga je in de ochtend en einde middag het water op om wildlife te spotten. Natuurlijk gaat de fotograaf mee.

    Tussendoor kan je de gemaakte foto's bespreken, genieten van de tocht, nieuwe foto's maken of lekker luieren. Het is helemaal aan jou.

    Op het water is altijd voldoende te zien. Ongeacht het jaargetijde is er op een rivier altijd beweging. Natuurlijk trekken de dieren in het droge seizoen wat meer naar de rivier toe.

    Op dag 4 vertrek je met een privé vliegtuigje naar je tweede bestemming, de Okavango Delta. Hier ga je naar Bushman Plains, een eenvoudig maar comfortabel kamp. 

    Ons favoriete kamp ziet af van onnodige en frivole luxe in ruil voor een ouderwets tentenkamp dat zich richt op wat het belangrijkste is: geweldige fotomomenten, een comfortabel kamp en veel exclusieve ruimte om te verkennen en te fotograferen. Het kamp heeft alle nodige voorzieningen zoals grote tenten, comfortabele bedden, geweldige elektriciteitsvoorziening en uitstekend personeel om goed voor ons te zorgen...om nog maar te zwijgen van het heerlijke eten!

    Het kamp ligt op een privéconcessie van ongeveer 10.000 ha groot en we hebben de vrijheid om te verkennen en zoveel tijd door te brengen als we nodig hebben. We kunnen bij speciale waarnemingen off-road rijden en ook nachtritten uitvoeren. De datums van de Chobe Delta en de Kalahari zijn gepland om samen te vallen met de nieuwe maan, waardoor de kans op perfecte omstandigheden voor astrofotografiesessies groter wordt.

    De concessie wordt doorsneden door de Moanachira-rivier, een belangrijke waterbron. De open vlaktes in het gebied lenen zich uitstekend voor grote kuddes herbivoren en hun overeenkomstige roofdieren - leeuwen, wilde honden, luipaarden en cheeta's. Omdat het de Okavango Delta is, is het vogelleven uitbundig.

    Op dag 7 ga je weer met een vliegtuigje naar de derde en meest luxueuze locatie Dinaka, een private reserve, naast het Central Kalahari Game Reserve. Dit is echt een ander landschap. Andere en dikkere begroeing, andere dieren (Oryx, springbok, brown hyena, black-maned lions, jackals as well as cheetah and wild dogs). Het kamp is van de safari legends Ker and Downey. Zij staan garant voor luxe.

    Hier staan er weer hele andere activiteiten op het programma. Het kamp heeft een hide aan een waterpoel waar alle fotografen tegelijk in kunnen. Daarnaast ga je met de bushman wandelend door het gebied en aangezien er nauwelijks licht vervuiling is, is het een ideale plek om wat sterren te fotograferen. De sterrenhemel is echt adembenemend! En natuurlijk ook met de auto op pad op zoek naar de lokale dieren.

    Tot slot weer met een vliegtuig naar Maun waar de trip eindigt.

  • Prijzen & Data

    Laagseizoen

    • april t/m juni + november

    Hoogseizoen

    • Het hoogseizoen loopt van juli t/m oktober

    Prijs per persoon o.b.v. 2 personen:

    • laagseizoen 2023: - 7.600$ pp; 2024: - 9.900$ pp
    • hoogseizoen 2023: - 8.800$ pp; 2024: - 11.400$ pp

    1 persoonstoeslag:

    • laagseizoen 2023: - 1.800$ pp; 2024: - 2.100$ pp
    • hoogseizoen 2023: - 2.450$ pp; 2024: - 2.850$ pp

    Prijs: vanaf $7600,- dollar p.p. (€7037,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

    Inclusief

    • Alle dagen een ervaren fotograaf die je tijdens en na de activiteiten tips en trucs verteld
    • Gebruik van een Canon DSLR met lens en geheugenkaarten
    • Alle accommodaties o.b.v. FB en drankjes
    • 3 lokale vluchten
    • Alle genoemde activiteiten
    • Park fees

    Exclusief

    • Internationale vlucht(en)
    • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen/medicijnen
    • Tipgeld, dranken en extra's die niet beschreven staan in het reisoverzicht
Zonsondergang Okavango Delta
houseboat pangolin photosafaris
leeuwin close-up
Olifanten in Botswana

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke. Wij maken jouw safari door Afrika passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design