luipaard Zambia
Fotoreis in 7 dagen, anders kijken en meer zien.

Zambia - Fotoreis South Luangwa - Mfuwe en Nsefu

Heerlijk met gelijkgestemden prachtige foto's maken in een avontuurlijke omgeving. Bijzondere landschappen en een zeer gevarieerd wildlife. Een ervaren fotograaf mee als begeleider voor gevraagd en ongevraagd advies.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • De focus van de fotoreis ligt op het fotograferen. Iedere dag heeft haar eigen thema. We nemen op alle plekken voldoende tijd om te fotograferen. Er is altijd begeleiding van een ervaren fotograaf tijdens de gamedrives; je krijgt regelmatig tips en adviezen om het beste resultaat te behalen. Tijdens de avond-bespreking nemen we de dag door en praten over de successen, de hindernissen, de (gemiste) kansen en helpen elkaar om het 'morgen' beter te doen. We leren het meest door te doen en samen te werken! De grootte van de groep houden we bewust klein, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij verdient. De reis is geschikt voor de beginnende en gevorderde amateurfotograaf. Met een gegarandeerde 'windowseat' in de wagen.

 • Het programma van dag tot dag

  Start van het avontuur

  Eén tot twee maanden voor vertrek komen we samen op een centraal gelegen plek. In een dagdeel maken we kennis met elkaar, praten we over de gewenste kennis van je apparatuur, leggen we de verschillen uit van de (fotografie) omstandigheden in Nederland en Afrika. We delen tips & tricks, bespreken de reis voor: visum, 'gele boekje', kleding, et cetera. En we doen een praktische workshop fotografie. We besteden aandacht aan licht, snelheid, compositie, plaatsing in het landschap, filters en ook zaken als de hoeveelheid geheugenkaartjes en het onderhoud. Een gezellige en goede voorbereiding op de aanstaande safari.

  Programma

  Bij deze 7-daagse safari past het best een generieke omschrijving. We gebruiken het camp in Mfuwe als uitgangsbasis voor alle fotografische activiteiten. De natuur is de bepalende factor deze dagen. Je ben als fotograaf acht tot tien uur per dag in de bush. Je beweegt mee met het wildlife en hun dagritme. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de territoria van de dieren of bijvoorbeeld de broedplaatsen van de bijeneters. De dagen beginnen vroeg met een licht ontbijt. Op tijd het South Luangwa National Park in om gebruik te maken van het eerste warm gekleurde ochtendlicht. Het doel is te zorgen voor veel variatie in je fotografie gedurende de safari’s. En heb je een speciaal doel, laat het weten, dan kan er op ingespeeld worden. 

  Tussen tien en vier heb je tijd voor jezelf en gelegenheid om vragen te stellen aan de fotograaf/gids. Er zal dan ook meer tijd zijn voor informatie over de landschappen en de dieren, inclusief hun gedrag en hoe daar op te anticiperen bij het fotograferen. Dit is ook een uitgelezen moment om gebruik te maken van de aanwezige hide bij de lagune. Olifanten die een stofbad nemen of giraffes die komen drinken. Andere opties zijn het zwembad, de spa, een siësta, of alvast je foto’s van de ochtend bekijken. Uiteraard wordt er een heerlijke lunch geserveerd.

  Na de koffie, thee en een snack is het tijd voor de middagsafari. Volop kansen voor het spotten van de grote variatie aan wild. Aan het einde van de middag genieten van een sundowner op een mooie plek in het park en ondertussen genieten van het kleurenspektakel aan de horizon. Direct aansluitend is de nightdrive. Dat is vrij uniek, de groep mag twee uur in het donker in het park blijven. De wildlife dynamiek verandert erg sterk en is indrukwekkend om te ervaren. De spotter gaat op zoek naar de nachtdieren en zal proberen ze goed uit te lichten voor een speciale foto. Hopelijk zit daar een jacht bij. Zo rond acht uur in de avond ben je terug in het camp en zal de kok aan de drie-gangen maaltijd beginnen. Tijdens het diner is er gelegenheid de speciale momenten van de dag door te nemen.

  De landschappen en het wildlife is zeer gevarieerd: olifant, giraf, buffel, zebra, nijlpaard, leeuw, luipaard, hyena, wilde hond, meerdere soorten reptielen, verschillende soorten bijeneters, arend-uil, verschillende soorten arenden, in totaal meer dan 400 soorten vogels.

  De wagen is volledig ingericht om fotografen te faciliteren. De wagen is open (dus je kijkt 360 graden rond), er zitten maximaal zes mensen in en beanbags zijn aanwezig. Er zijn een paar locaties waar je veilig de wagen uit kan om te fotograferen vanuit een laag standpunt.

  Je overnacht in zeer ruime onderkomens (2-persoons), met goede bedden, douche en toilet.

  Afsluiten van het avontuur

  Eén tot twee maanden na thuiskomst: gezellig bijpraten over de ervaringen en we evalueren samen de safari. Van alle fotografen bekijken en bespreken we ongeveer vijf foto's. Interessant om te zien wie welke foto presenteert en waarom specifiek dat beeld mooi of bijzonder wordt gevonden.

 • Prijzen & Data

  Datum 2020:

  • start 05 november - 07 dagen

  Datum 2021:

  • start 04 november - 07 dagen

  De genoemde prijs is per persoon, met minimaal drie deelnemers, waarbij er vanuit wordt gegaan dat je de kamer / tent deelt met één ander persoon. Indien je een eigen kamer / tent wilt zal er een één-persoons toeslag worden berekend die afhankelijk is van de locaties. De prijs is geldig in 2020.

  De interne vlucht Lusaka - Mfuwe kost ongeveer 300 USD enkele reis.

  Prijs: vanaf $2920,- dollar p.p. (€2655,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Accommodaties en transfers
  • Alle georganiseerde activiteiten
  • Gids, wagen en onbeperkt aantal kilometers
  • Alle maaltijden (eerste en laatste dag kunnen afwijken ivm vliegtijden)
  • Entree tot de parken, water tijdens gamedrives

  Exclusief

  • Internationale vlucht(en)
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen/medicijnen
  • Drank (alcoholisch en fris)
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • Optionele activiteiten
  • interne vlucht Lusaka Mfuwe
buffels in Zambia
springende apen in Zambia
ooievaars in Zambia
olifant bij huisje in Zambia

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 
Koert Meijer:+31 6 512 484 98 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design