Serengeti Tanzania
Fotoreis in 9 dagen, strijd om te overleven.

Tanzania - Fotosafari Serengeti Kalfseizoen

Op fotoreis gaan is een fantastische ervaring! De grote variatie aan wild, de prachtige landschappen, de onverwachte situaties, de kleurenpracht en dat allemaal proberen zo goed en mooi mogelijk vast te leggen. Dat gevoel, die passie, heerlijk om te delen met andere fotografen! We gaan in het geboorteseizoen. Prachtige beelden van moeders en jongen, maar ook van de jagers op zoek naar een vers hapje.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • Wij kiezen er bewust voor om met een klein gezelschap gelijkgestemden op een fotografie reis te gaan. Dan is er begrip om samen te wachten voor een goed 'shot' en kunnen ervaringen worden gedeeld. De gidsen zijn gewend om met fotografen te werken, ze kennen de mooie plekken en weten het wild meestal wel te vinden. Is het niet vandaag, dan is het wel morgen, al zijn garanties niet te geven. De gehele fotoreis is er een ervaren fotograaf aanwezig. Hij begeleidt de voor- en nabespreking van de safaridagen en is overdag aanwezig voor gevraagd en ongevraagd advies. Doel is om van elkaar te leren en als fotograaf te groeien, uiteraard om een unieke ervaring op te doen en met schitterende foto's thuis te komen!

 • Het programma van dag tot dag

  Eén tot twee maanden voor vertrek komen we samen op een centraal gelegen plek. In een dagdeel maken we kennis met elkaar, praten we over de gewenste kennis van je apparatuur, leggen we de verschillen uit van de (fotografie) omstandigheden in Nederland en Afrika. We delen Tips&Tricks, bespreken de reis voor: visum, 'gele boekje', kleding, et cetera. En we doen een praktische workshop fotografie. We besteden aandacht aan de licht, snelheid, compositie, plaatsing in het landschap en ook zaken als de hoeveelheid geheugenkaartjes en het onderhoud. Een gezellige en goede voorbereiding op je aanstaande safari.

  Dag 1: Dagvlucht Schiphol naar Arusha - Tanzania. We verzamelen op Schiphol, we ontspannen ons nog even tijdens de vlucht en/of lezen de handleiding nog een keer door. Onze lokale partner verzorgt de transfer naar de lodge, en checken we in. We doen een korte voorbereiding op dag 2. Voor alle safari dagen geldt: vroeg ontbijt, lunch op locatie (dus ergens in de natuur) en diner in het camp. In de avond bespreken we de ervaringen na en doen we de voorbereiding op de nieuwe kansen.

  Dag 2: Lake Manyara: Mooie rit naar het open park. Prachtige landschappen, veel diersoorten per gebied. Olifant, buffel, gnoe, baviaan, giraf, antiloopsoorten, gevarieerde vogelpopulatie.

  Dag 3: Serengeti - Ndutu: Mooie variatie aan wildlife en landschappen. Gamedrive: specifiek op zoek naar kuddes en kalveren en de jagers.....

  Dag 4: Serengeti - Ndutu: Op speurtocht naar de kuddes en hun kalveren, waar zitten de jagers te wachten? Kuddes gnoes en zebra's, cheetah, leeuw, luipaard, antilopen, gieren…. 

  Dag 5-6: Serengeti: Eten of gegeten worden, dit is een belangrijke overlevingstijd met je familie. Gnoes en zebra's, cheetah, leeuw, luipaard, antilopen, gieren….. 

  Dag 7: Transfer naar Karatu: Mooie rit met kleurrijke landschappen en gevarieerd wildlife. Tijdens de rit genoeg foto-inspiratie. Help je mee spotten?

  Dag 8: Ngorongoro: Gamedrive in de krater, grote kans op de BIG-5. Zwarte neushoorn, olifant, leeuw, cheetah, krokodil, antilopen. en veel vogels. Helaas ook voorbereiden op de terugreis in de avond.

  Dag 9: Afscheidsontbijt, eventueel naar de lokale markt. Vlucht Arusha naar Schiphol: Vliegen, ontspannen, bijslapen, alvast foto's bekijken....

  Afsluiten van het avontuur: Eén tot twee maanden na thuiskomst: gezellig bijpraten over de ervaringen en we evalueren samen de safari. Van alle fotografen bekijken en bespreken we ongeveer vijf foto's. Interessant om te zien wie welke foto presenteert en waarom specifiek dat beeld mooi of bijzonder wordt gevonden.

  Deze fotosafari is eenvoudig te verlengen met een aantal andere parken of het prachtige Zanzibar.

 • Prijzen & Data

  2020:

  • start 14 februari - 9 dagen

  2021:

  • start 11 februari - 9 dagen

  De genoemde prijs is per persoon, waarbij er vanuit wordt gegaan dat je de kamer / tent deelt met één ander persoon. Indien je een eigen kamer / tent wilt zal er een één-persoons toeslag worden berekend die afhankelijk is van de locaties. De prijs is geldig in 2020.

  Prijs: vanaf $3999,- dollar p.p. (€3635,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Accommodaties en transfers
  • Alle georganiseerde activiteiten
  • Gids, wagen en onbeperkt aantal kilometers
  • Toegang tot de parken, water tijdens gamedrives
  • Alle maaltijden (eerste en laatste dag kunnen afwijken ivm vliegtijden)
  • Lidmaatschap Flying Doctors

  Exclusief

  • Internationale vlucht(en)
  • Paspoort, visum, verzekeringen en inentingen/medicijnen
  • Drank (alcoholisch en fris)
  • Tipgeld en andere persoonlijke uitgaven
  • Optionele activiteiten
Tanzania jonge leeuwen
hyenaTanzania
pelikanen Lake Manyara Tanzania
vorkstaartscharrelaar Tanzania

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 
Koert Meijer:+31 6 512 484 98 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design