chimpansee in oerwoud fotoreis Oeganda
Fotosafari in 11 dagen, samen leren door te doen.

Oeganda - Fotoreis Prachtige landschappen en wildlife

Dit is een zeer gevarieerde fotoreis voor de beginnende en ervaren fotograaf. Met een gegarandeerde raamplek.
Je gaat te voet, per boot en per wagen dieren en landschappen vastleggen. Zowel overdag als ’s avonds laat. In Kibale Forest ga je wandelen tussen de wilde chimpansees, je zoekt in Bwindi naar de berggorilla’s, in Queen Elizabeth naar de tree climbing lions. In de nacht op zoek naar luipaarden en op de boot proberen de vissende arend vast te leggen. En spot je de oervogel, de Shoebill Stork? En naast deze speciale dieren is er een enorme diversiteit aan natuur om vast te leggen, rijden we door spectaculaire landschappen en zien we kleurrijke bevolking.

Ja, ik vraag graag offerte aan!

Offerte aanvragen

Ga a.u.b. akkoord.

 • De focus van de fotografie reis ligt op het beter leren fotograferen. Iedere dag heeft haar eigen thema. We nemen op alle plekken ruim de tijd om foto's te maken. Er is altijd begeleiding van een ervaren fotograaf tijdens de gamedrives; je krijgt regelmatig adviezen om een beter resultaat te behalen.

  Tijdens de avond-bespreking nemen we de dag door en praten over de successen, de hindernissen,  en bespreken met elkaar hoe het 'morgen' beter kan. We leren het meest door te doen en samen te werken! De grootte van de groep houden we bewust klein (maximaal 6 personen), zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij verdient. De reis is geschikt voor de beginnende en gevorderde amateurfotograaf. Met een gegarandeerde 'windowseat' in de wagen.

 • Het programma van dag tot dag

  Eén tot twee maanden voor vertrek komen we samen op een goed bereikbare plek. In een dagdeel maken we kennis met elkaar, praten we over de gewenste kennis van je apparatuur, leggen we de verschillen uit van de (fotografie) omstandigheden in Nederland en Afrika. We delen tips & tricks, bespreken de reis voor: visum, 'gele boekje', kleding, et cetera. En we doen een praktische workshop fotografie. We besteden aandacht aan licht, snelheid, compositie, plaatsing in het landschap, filters en ook zaken als de hoeveelheid geheugenkaartjes en het onderhoud. Een gezellige en goede voorbereiding op je aanstaande safari.

  Dag 1: Aankomst in Oeganda met vervoer naar je lodge in Entebbe - Lake Heights Hotel of gelijkwaardig: Kennis maken met de gids.

  Dag 2: Rit naar Kibale Forest; dorpen, markten, uitzichten en wandeling bij de lodge - Kibale Guest Cottage of Kibale Forest Camp: 13 soorten primaten (Colobus, Mangabey, l’Hoest) en veel vogelsoorten; nachtwandeling voor bushbabies is optioneel (80 USD).

  Dag 3: In Kibale de indrukwekkende chimpansee tracking en aan het einde van de middag een wandeling door de Bigodi wetlands - Kibale Guest Cottage of Kibale Forest Camp: Indrukkende chimp-tocht en bijzonder veel vogelsoorten.

  Dag 4: Reis naar Queen Elizabeth NP met aansluitend een gamedrive en een night gamedrive - Kasenyi Safari Camp: Olifanten, leeuwen, nijlpaarden, krokodillen, buffels en misschien luipaarden

  Dag 5: in Queen Elizabeth NP een boottocht en een gamedrive - Kasenyi Safari Camp: Nijlpaarden, buffels, heel veel soorten vogels (o.a. ijsvogels, visarenden, skimmers).

  Dag 6: Naar het zuidelijk deel van Queen Elizabeth NP, de Ishasha sector, ‘home of the tree climbing lions’ - Ishasha Jungle Lodge: Giraffes, buffels, roofvogels, leeuwen, topi.

  Dag 7: Rit naar Bwindi Impenetrable Forest (Buhoma, Ruhija of Nkuringo): Korte gamedrive (stel dat de tree-climbing-lions niet gevonden zijn). Prachtige uitzichten over de kratermeren, dorpen en markten.

  Dag 8: Bwindi in op zoek naar de gorilla's, bereid je voor op een pittige en prachtige dag: een spectaculaire ontmoeting met deze indrukwekkende gorilla’s. De tocht is optioneel gezien de hoogte van de permit.

  Dag 9: Reis naar Lake Mburo met een gamedrive (als de tijd het toe laat) en een night gamedrive - Mburo Safari Lodge: Zebra’s, impala’s en ‘s nachts grote kans op luipaarden.

  Dag 10: Een heerlijke boot safari en daarna in de auto naar Entebbe voor de terugvlucht (uitgangspunt is een KLM vlucht die laat in de avond vertrekt).

  Dag 11: aankomst op Schiphol. Afsluiten van je avontuur:

  Eén tot twee maanden na thuiskomst gaan we gezellig bijpraten over je ervaringen en we evalueren samen de foto vakantie. Van alle fotografen bekijken en bespreken we ongeveer vijf foto's. Interessant om te zien wie welke foto presenteert en waarom specifiek dat beeld mooi of bijzonder wordt gevonden.

  Mocht je de fotosafari willen verlengen op individuele basis, dan zijn er genoeg leuke mogelijkheden.

 • Prijzen & Data

   Reisdata in 2020:  

  • start 18 maart    - 11 dagen
  • start 21 oktober - 11 dagen

  Prijzen 2020:

  • 3.299 per persoon

  De genoemde prijs is exclusief de gorilla tracking van 600 /USD tot 1 juli 2020, daarna is de prijs 700 USD. We zijn ons bewust dat de prijs hoog is en daarmee een belemmering voor de inschrijving kan zijn. We bieden de gorilla tracking daarom als optie aan en laten we de keus bij de fotograaf. Bij inschrijving geef je aan of je wel/niet de gorilla tracking doet.

  De genoemde prijs is per persoon, waarbij er vanuit wordt gegaan dat je de kamer/tent deelt met één ander persoon. Indien je een eigen kamer/tent wilt zal er een één-persoons toeslag worden berekend die afhankelijk is van de locaties (ongeveer 375 USD).

  Reisdata in 2021:

  • start 24 maart    - 11 dagen
  • start 20 oktober - 11 dagen

  De prijzen voor 2021 zijn nog niet bekend.

  De reizen gaan door bij vier inschrijvingen.

  Prijs: vanaf $3299,- dollar p.p. (€2999,- Euro, gebaseerd op een standaard koers. De safariprijzen worden berekend op de actuele valutakoers.)

  Inclusief

  • Accommodaties en transfers
  • Alle maaltijden (eerste en laatste dag zijn afhankelijk van vliegtijden)
  • Gids, wagen, onbeperkt aantal kilometers
  • Toegang tot de parken
  • Alle georganiseerde activiteiten

  Exclusief

  • Internationale vlucht(en)
  • Paspoort, visum, inentingen en verzekeringen
  • Drank (alkoholisch en fris)
  • Tipgeld
  • Optionele activiteiten
  • gorilla tracking (600 usd tot 01 juli 2020, daarna 700 usd)
neushoorn in Oeganda
evenaar bezoeken in Oeganda
buffel in het water Oeganda
chimpansee in Oeganda

Africa Wildlife Safaris

Telefoon
Frank Sies:+31 6 365 362 29 
Koert Meijer:+31 6 512 484 98 

E-mail

KvKnummer
68747691

Africa Wildlife Safaris is gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere rondreizen door Afrika. We doen dit via persoonlijk contact, onderbouwd met deskundig advies en ervaren partners ter plekke.

Africa Wildlife Safaris
© Copyright Africa Wildlife Safaris. Alle rechten voorbehouden | Website: Open Source Design